مسئول قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان گفت: با احیای وزارت بازرگانی دولت کاری میکند که نهاد متولی تولید و بازرگانی محصول از هم جدا شود که نتیجه مستقیم آن تضعیف تولید است.
محمد شاهکوهی، مسئول قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی گلستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو تشکیل وزارت بازرگانی را از دو منظر بررسی کرد و گفت: دو مساله درباره این موضوع وجود دارد؛ اول اینکه تصور بر این باشد که احیای این وزارتخانه هزینهای چندصد میلیاردی نداشته باشد و از طرف دیگر فرض کنیم که تشکیل دوباره آن، یک سال زمان نبرد.
شاهکوهی بیان کرد: اینها فرضهای اشتباهی است که درخصوص تشکیل وارت بازرگانی وجود دارد. اینکه پروسه تشکیل وزارت بازرگانی حتی اگر از سوی شورای نگهبان نیز تأیید شود، به سرعت و طی مدت کوتاهی صورت میگیرد؛ وزیر تعیین شود، شورای معاونان و مدیران کل استانها و دیگر بخشهای اداری آن تکمیل شود.
مسئول قرارگاه شهیداحمدی روشن بسیج دانشجویی گلستان با تصریح بر اینکه تشکیل وزارت بازرگانی علاوه بر صرف هزینه بسیار، باعث درگیری مردم و دولت به مدت حداقل یکسال میشود.
وی بیان کرد: یک نکته اساسی که وجود دارد این است که باید بررسی کنیم کشورهایی که تولید ناخالص داخلی قابل قبولی دارند، نگاهشان به تشکیل وزارتخانهای برای صادرات و واردات چیست.
شاهکوهی گفت: در کشورهایی مانند ژاپن، آلمان و روسیه که نرخ تولید ناخالص قابل قبولی دارند، مثلا در موضوع کشاورزی، ساختار وزارتخانه ره به گونهای میچینند که از تولید محصول اولیه، تبدیل به محصولات ثانویه، صنایع مرتبط، امنیت غذایی و واردات و صادرات محصولات ذیل همان وزارتخانه تعریف شود.
وی ادامه داد: این نگاه صحیح به تولید محصولات یک بخش مهم و کلان اقتصادی از آنجا میآید که در وزارتخانه مرتبط با آن، همه مسائل و موارد مربوط به آن محصول و اقتصاد مورد بررسی قرار میگیرد و اینطور نیست که موضوع مهمی مانند بازرگانی و صادرات محصول یا واردات صنایع موردنیازش را به یک وزارتخانه دیگر بسپارند.
مسئول قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی گلستان تصریح کرد: امسال از سوی رهبر انقلاب به سال رونق تولید نام گذاری شده و دولت عملا با تشکیل وزارت بازرگانی که منجر به واردات گسترده در کشور میشود، باعث ذبح تولید در کشور خواهد شد.
وی همچنین به این نکته اشاره میکند که تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت، در حقیقت مغایر با برنامه ششم توسعه است، ادامه داد: دولت در سالهای اخیر بر موضوع کوچک سازی نهادهای دولت تأکید دارد و احیای این وزارتخانه در حقیقت با این موضوع مغایرت دارد.
شاهکوهی به برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: در بندهای ۳۱ تا ۳۴ این برنامه درباره توسعه صنایع کشاورزی صحبت شده است؛ از توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی گرفته تا افزایش بهره وری در حوزههای مختلف و به خصوص افزایش صادرات که موضوع احیای وزارت بازرگانی در تضاد با این بندها است.
وی تصریح کرد: در واقع دولت کاری میکند که نهاد متولی تولید و بازرگانی محصول از هم جدا شود که مستقیما باعث تضعیف تولید و افزایش واردات خواهد شد.