آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۵۲۱۲
سلیمی نمین:

حامیان پهلوی ماجرای هبه بحرین به اعراب را وارونه‌نمایی می‌کنند

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: با وجود اینکه در زمان جنگ تحمیلی، ایران اجازه هیچ تعرضی به جزایر سه گانه را نداد، اما امروز کسانی که می‌گفتند ما ایران پرستیم، جزایر سه گانه و بحرین را به دشمن دادند.
حامیان پهلوی ماجرای هبه بحرین به اعراب را وارونه‌نمایی می‌کنندبه گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در مراسم اکران و نقد مستند آسوده بخواب کوروش که به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دفتر باشگاه فیلم سوره برگزار شد، گفت: زحمات شایسته‌ای برای تولید این مستند کشیده شده، اما در بخش شکل گیری ایراداتی به آن وارد است مثلا تصاویری از مقاطعی از تاریخ ایران آمده که با موضوع مستند نامرتبط است و این یکی از ضعف‌های تدوین در مستند آسود بخواب کوروش به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از نقاط ضعف شکلی مستند دو مرحله‌ای کردن آن است که همین موضوع فشار‌هایی را ایجاد می‌کند که منجر به خسته شدن مخاطب می‌شود ضمن اینکه دست عوامل مستند را در پرداختن به موضوع می‌بندد.

سلیمی نمین با بیان اینکه کمبود منابع به صورت شکلی در مستند آسوده بخواب کوروش کاملا محسوس است، تصریح کرد: ناصر انقطاع که جزو پان ایرانیسم‌ها است در کتابی به صورت محسوس به موضوع بحرین پرداخته است که عوامل مستند می‌توانستند به این کتاب و یا دیگر منابع رجوع کنند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به اینکه در مستند آسوده بخواب کوروش از بحرین به عنوان آخرین بخش جدا شده از خاک ایران نام برده شده، اما وقتی به خاطرات عَلَم مراجعه می‌کنیم به غیر از بحرین بخش‌های دیگری از سیستان از خاک ایران جدا شده است مثلا بخشی از خاک کشورمان به ترکیه، عراق و افغانستان اهدا می‌شود تا آن‌ها در مقابل شوروی بایستند، اظهار کرد: در زمان پهلوی دوم برای یاری رساندن به دولت افغانستان بخشی از خاک ایران به این کشور اهدا شد.

وی با بیان اینکه در دوران پهلوی با پدیده جدیدی در رابطه با جدا شدن بخش‌هایی از خاک ایران مواجه بودیم، تصریح کرد: این پدیده به این صورت بود که در زمان قاجار با جنگ بخش‌هایی از کشورمان به دست دشمن افتاد، اما در دوران پهلوی در زمان صلح و بدون اینکه جنگی دربگیرد بحرین از خاک ایران جدا شد.

سلیمی نمین با بیان اینکه پهلوی اولین حکومتی بود که برخلاف پادشاهان گذشته از طریق کودتا و با کمک بیگانگان شکل گرفت، اظهار کرد: قطعا دولتی که برکشیده از بیگانه است نمی‌تواند در مسیر خدمت به مردم حرکت کند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه پهلوی‌ها خود نیز می‌دانند که با جدا شدن بحرین از خاک ایران چه خیانتی به ملت کردند، تصریح کرد: پهلوی به غیر از آنکه برکشیده بیگانه است متکی به مردم هم نبود با این وجود نمی‌توانست در برابر بیگانه بایستد در هر حال پهلوی، چون قدرت خود را از مردم نگرفته بود لاجرم باید به بیگانه امتیاز بدهد تا بتواند قدرت خود را حفظ کند.

وی با اشاره به اینکه در دوران پهلوی خیانت پنهانی نیز نسبت به جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و بوموسی شکل گرفت، اما شاید نسل امروز این خیانت را نداند، تصریح کرد: مالکیت ایران بر جزایر سه گانه محرز است، ولی وقتی انگلیسی‌ها به منطقه آمدند این جزایر را گرفتند البته هیچ وقت هم نمی‌گفتند که این جزایر متعلق به ایران نیست، ولی بعد از خروج انگلیسی‌ها آن‌ها برای اینکه همچنان بر منطقه مسلط باشند به گونه‌ای عمل کردند تا بحرین و جزایر سه گانه در اختیار ایران نباشند، چون تسلط بر بحرین و این جزایر قدرت فوق العاده‌ای برای ایران ایجاد می‌کرد لذا انگلیسی‌ها تلاش کردند تا بحرین و جزایر سه گانه در اختیار هیچ کشوری نباشند.

سلیمی نمین اظهار کرد: پس از جدا شدن بحرین از ایران شاه مجبور شد که برای مدتی در سرزمین خودش به شیوخ امارات اجاره بدهد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب با تحمیل جنگ تحمیلی اگرچه بخش‌هایی از خاک ایران به دست نیرو‌های متجاوز عراق افتاد، ولی خیانتی که در مورد جزایر سه گانه توسط پهلوی اتفاق افتاد در زمان جمهوری اسلامی رخ نداد و حتی ما قادر بودیم که به خاطر جزایر به جنگ جدیدی وارد شویم.

وی اظهار کرد: با وجود اینکه در زمان جنگ تحمیلی ایران اجازه هیچ تعرضی به جزایر سه گانه را نداد، اما امروز به جمهوری اسلامی ظلم می‌شود و کسانی که می‌گفتند ما ایران پرستیم، اما جزایر سه گانه و بحرین را به دشمن دادند تصویر دیگری از این ماجرا را در رسانه‌های بیگانه نشان می‌دهند که مغایر با واقعیت است.

سلیمی نمین با بیان اینکه پهلوی‌ها برای پوشاندن افتضاح خود در واگذاری بحرین مدتی از انگلیسی‌ها اجازه گرفتند که به صورت اجاره‌ای در جزایر باشند، تصریح کرد: با این وجود امروز عده‌ای می‌گویند در زمان پهلوی وقتی شیخ نشین‌ها ما را می‌دیدند از ترس آب می‌شدند و به زمین می‌رفتند و در واقع با این گونه اظهارات اقتدار کاذبی از پهلوی را نشان می‌دهند. خب باید پرسید کدام هیمنه مگر پهلوی‌ها جزایر خود را از شیوخ اجاره نکردند و به آن‌ها پول ندادند؟

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران به موضوع عراق که در مستند به آن اشاره شده و افزود: قضیه عراق یک بازی بود که براساس آن ایران و اسرائیل از کرد‌ها استفاده کردند تا حاکمیت عراق را با مشکل مواجه کنند در واقع ایران و اسرائیل کرد‌ها را به میدان قتل عام فرستادند تا حاکمیت عراق را که طرفدار شوروی بود از درون دچار دگرگونی کنند.

وی با بیان اینکه شاه با خیانت به کرد‌ها کمک کرد تا صدام که عامل غرب بود با کشتن حسن البدر پدر زن خود به ریاست جمهوری عراق برسد، تصریح کرد: با این وجود شاه اصلا حضور مقتدرانه‌ای نداشت و اگر این طور بود کرد‌های بدبخت را به قتلگاه نمی‌فرستاد در هر حال معتقدم در مستند آسوده بخواب کوروش یک اقتدار کاذب برای شاه ترسیم شده است.

سلیمی نمین بیان کرد: به تعبیر صادق زیباکلام، چون رضاخان به انگلیسی‌ها لگد انداخت و آن‌ها را بیرون کرد پس او مورد عقوبت انگلیسی‌ها قرار گرفته است. قرائن زیادی نشان می‌دهد که رضاخان مورد عقوبت انگلیسی‌ها قرار نگرفته مثلا اگر بحث عقوبت مطرح بود آیا انگلیسی‌ها حکومت را به پسر رضاخان می‌دادند و یا اینکه تمام ثروتش را در داخل و خارج از ایران حفظ می‌کردند و یا جواهرات سلطنتی را به او می‌دادند همه این مسائل نشان می‌دهد که انگلیسی‌ها رضاخان را از مهلکه نجات دادند، چون در آن زمان نفرت از پهلوی اول به اوج خود رسیده بود به گونه‌ای که حتی شرایط به گونه‌ای بود که حتما او را اعدام می‌کردند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران خاطرنشان کرد: رضاخان یک سوم املاک ایران را تصرف کرده بود با این وجود اگر انگلیسی‌ها او را عقوبت می‌کردند پس باید این املاک را به مردم می‌دادند.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه در این مستند از افراد غرب زده همچون پیروز مجتهدزاده که دل او برای انگلیس پاره پاره است نه برای ایران استفاده شده گفت: مصاحبه با عبد خدایی هیچ نکته‌ای به مستند اضافه نکرده است با این وجود‌ای کاش در این مستند از همه آدم‌های غرب زده استفاده می‌شد.

سلیمی نمین خطاب به عوامل تولیدکننده مستند گفت:‌ای کاش مقداری به مستند عمق می‌دادید و می‌گفتید امروز برخی از کسانی که در مطبوعات قلم می‌زنند از همان سنخ عباس مسعودی هستند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه باید در بخش تحقیق مستند بیشتر کار می‌شد تا عوامل بتوانند کسانی را که با آن‌ها مصاحبه کرده اند اداره کنند، افزود: مستند آسوده بخواب کوروش مستند ارزشمندی است، چون به موضوع مهمی متعرض شده است.

گفتنی است مستند آسوده بخواب کوروش با حضور عوامل تولیدکننده آن اکران و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار