کد خبر:۷۹۵۷۹۲
با هدف تزریق مواد شیمیایی؛

محققان نانوحامل‌هایی با الهام از باکتری‌ها ساختند

پژوهشگران با الهام از باکتری‌ها، ناحامل‌هایی برای تزریق یک ماده شیمیایی به نوعی یوکاریوت ساختند.
محققان نانوحامل‌هایی با الهام از باکتری‌ها ساختند
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه ایالتی سندیگو نانوذرات جدیدی ارائه کردند که می‌تواند به‌عنوان نانوحامل استفاده شود. نتایج این پروژه در نشریه eLife به چاپ رسیده است.

محققان نشان دادند که چگونه ساختار انقباضی مرتبط با دگرگونی (MAC) در تبول‌ها (یوکاریوتی با ساختار لوله‌ای شکل) موجب دگرگونی می‌شود. آن‌ها پروتئین جدیدی شناسایی کردند که ساختاری شبیه به ستاره دارد و مسئول فعال شدن این دگرگونی در تبول‌ها است. ساختار MAC در باکتری‌ها بوده و پروتئین مورد نیاز تبول‌ها توسط MAC به تبول‌ها تزریق می‌شود.

در این پروژه محققان نوعی MAC را شناسایی کردند که مسئول تزریق مواد شیمیایی زیستی به لارو این یوکاریوت‌ها است که می‌توان با این کار، لارو‌ها را به کرم تبدیل کرد. MAC ساختاری شبیه به سرنگ دارد که در باکتریوفاژ‌ها یافت می‌شود. باکتری‌ها در اثر فرگشت این ساختار را از فاژ‌ها نسخه‌برداری کرده‌اند.

پژوهشگران با استفاده از تصویربرداری توموگرافی کرایو الکترونی از این ساختار تصویربرداری کردند. نتایج این تصویربرداری نشان داد که MAC دارای ساختار تزریقی ستاره‌ای شکل است که توسط باکتری‌ها آزاد می‌شود.

این گروه در مقاله‌ای که در Cell Report به چاپ رساندند نشان دادند که چگونه این ساختار می‌تواند به سلول‌ها متصل شده و ماده موردنظر را رهاسازی کند. آن‌ها این ساختار را روی سلول‌های موش آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار دادند. این نتایج شواهدی بود بر این فرضیه که می‌توان از MAC‌های اصلاح شده برای رهایش دارو استفاده کرد.

محققان نشان دادند که این سامانه دارای پتانسیل بالایی برای استفاده در زیست‌فناوری و پزشکی است و می‌توان از آن برای رهایش و هدف‌گیری سلول‌های یوکاریوت‌ها استفاده کرد از آنجایی که MAC از باکتری رها شده و به‌صورت خودبه‌خودی به سلول‌های هدف متصل می‌شود، این فناوری برای محققان جالب توجه است.

این تحقیقات نشان می‌دهد که تعداد زیادی از مواد موثر را می‌توان با MAC حمل کرد و رهایش انتخابی را با این ساختار انجام داد. محققان این پروژه بر این نکته تاکید دارند که تمام باکتری‌ها، MAC تولید نمی‌کنند؛ از هر ۵۰ باکتری تنها یک باکتری قادر به تولید این ساختار‌ها است، اما از آنجایی که میلیارد‌ها باکتری وجود دارد این موضوع مشکلی ایجاد نمی‌کند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار