عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران گفت: جایزه مصطفی (ص) مانند دیگر جوایز، افراد را تشویق به رشد علم و فناوری میکند، اما نتایج آن در بلندمدت حاصل میشود.
کرامتالله ایزدپناه، عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص جایزه مصطفی (ص) و میزان تاثیر آن در رشد علم و فناوری کشورهای اسلامی اظهار کرد: این جایزه یک ایده خوب است و بنده نیز جزو افرادی هستم که به جامعه خادم المصطفی (ص) پیوستم و در زمینه وقف علمی در جایزه مصطفی (ص) مشارکت نمودم.
ایزدپناه ادامه داد: جایزه مصطفی (ص) مانند دیگر جوایز، افراد را تشویق به رشد علم و فناوری میکند، اما بلافاصله نتایج آن حاصل نمیشود؛ این جوایز نیز به طور نامحسوس و در بلندمدت به رشد علم و فناوری کمک میکند.
وی در خصوص همافزایی و همگرایی کشورهای اسلامی در حوزههای علم و فناوری، گفت: درحال حاضر متاسفانه همکاریهای علمی میان کشورهای اسلامی ضعیف است؛ زیرا بسیاری از دانشمندان کشورهای اسلامی به همکاری با کشورهای غربی تمایل دارند. در واقع میتوان گفت علم، عاملی جهانی است و اگر واقعا زمینههای همکاری به وجود آید، قطعا موثر است.
ایزدپناه تصریح کرد: جایزه مصطفی (ص)، چون بصورت بینالمللی برگزار میشود، تا حدودی توانسته به همکاری کشورهای اسلامی کمک کند.
وی در خصوص راه بازگشت به دوران طلایی جهان اسلام گفت: متاسفانه فرهنگ ما، کمی تغییر کرده است و ما در مسائل فرهنگی و اجتماعی کمی عقب ماندهایم. میتوانیم به سمت جلو حرکت کنیم، اما در صورتی که دربهای مطالعه باز باشد و بین دانشمندان تبادل علمی صورت گیرد.
این عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران بیان کرد: برخی کشورهای آسیای شرقی تا حدودی به فرهنگ گذشته خود بازگشتهاند و پیشرفتهای علمی بسیاری نیز داشتهاند؛ بنابراین راه بازگشت به دوران طلایی امکانپذیر است. به عقیده من، پیشرفت دانشمندان، نتیجه تحقیقاتشان است.
گفتنی است؛ سومین دوره جایزه مصطفی (ص) در آبانماه ۱۳۹۸ (نوامبر ۲۰۱۹) به منظور معرفی دانشمندان برتر علمی و فناوری جهان اسلام برگزار میشود.