آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۷۸۳۶
یادداشت دانشجویی |

ماجرای یک تلاش برای ساخت موشک

دوستی داشتم که در بحث طراحی هواپیما‌های جنگنده و ترابری سنگین خبره بود. طوری هزینه طراحی‌ها برایش بالا در می‌آمد که واقعا بعضی وقت‌ها به من می‌گفت: از پس هزینه‌های زنگی شخصی‌اش بر نمی‌آید.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- قاسم علیدوستی؛* در راستای دیدار اخیر رهبری با نخبگان انقلابی کشور، یاد حال و روز این سرمایه‌های کشور افتادم. نخبه‌های جوان انقلابی کشور ما هر روز در حال مسخره شدن هستند؛ هر روز سنگ‌های بیشتری جلوی پای آن‌ها می‌اندازند و هر روز انگ جدیدی بهشان می‌چسبانند.

یادش بخیر دوستی داشتم که بسیار در بحث طراحی هواپیما‌های جنگنده و ترابری سنگین خبره بود. دوستم چندین طرح مختلف را با هزینه شخصی‌اش توسعه داد. طوری هزینه طراحی‌ها برایش بالا در می‌آمد که واقعا بعضی وقت‌ها به من می‌گفت: از پس هزینه‌های زنگی شخصی‌اش بر نمی‌آید. با همه سختی طرح هایش را در چندین نوبت مختلف برد تا ثبت اختراع کند. ثبت اختراع نگردید، یکی از طرح هایش دزدیده شد، او حتی پیشنهاد فرانسه را در مورد ارائه طرح هایش با نام فرانسه نیز رد کرده بود، اما جوابی که از طرف مسئولان گرفت...!

با خودم می‌گفتم مگر یک جوان چقدر می‌تواند غیرت داشته باشد که روی همه‌ی امکانات رفاهی را به خاطر کشورش و دینش زمین بزند؟ چند ماه بعد جواب این سئوالم را گرفتم.

هفتم بهمن سال ۱۳۹۴ بود که ناگهان مطلبی را در سایت‌های خبری خواندم؛ ایران خواستار خرید ۵ محصول نظامی روسیه از جمله موشک «اسکندر» است. زمانی که این خواسته مطرح شد روسیه به روی سیاست مداران ما خندید و درخواست فروش دقیق‌ترین موشک بالستیک تاکتیکی‌اش را برای همیشه رد کرد. این رفتار روسیه برای فروش آن موشک به قدری روی گروه‌های طراحی موشک ایران تاثیر گذاشت که دقیقا سه سال بعد جوابی دندان شکن از طرف آن نخبه‌های موشکی به جهان صادر شد.

۱۸ ام بهمن ماه سال ۹۷ در اخبار، موشکی جدید به نام «دزفول» رونمایی شد. دزفول نسبت به اسکندر دو برابر برد بیشتر، توان مانور در خارج از جو زمین، توان حمل کلاهک بارانی و توان حمل انواع فریب دهنده‌ها را دارد. اهدافش متنوع‌تر است و از تکنولوژی رادار گریزی در ساختار بدنه خود بهره می‌برد. استقامت الیاف کربنی جدیدی که در بدنه دزفول به کار گرفته شده از فولاد بیشتر است و وزنش از آلومینیوم هم کمتر، که این باعث می‌شود در فاز پایانی حمله سرعت دزفول به بیش از ۹ برابر سرعت صوت برسد.

حتی زمانی که موشک روس‌ها در ۵۰۰ کیلومتری بین ۵ تا ۷ متر خطا دارد ما به دزفول دستور می‌دهیم که در ۱۰۰۰ کیلومتری از کدام پنجره وارد ساختمان هدفش بشود. موشک ما دارای سوخت جامد نوین است. تخریب کلاهکش در برابر کلاهک‌های معمول جهان با همان وزن، دو برابر بیشتر است.

تنها با خنده‌ای کوچک، پیشرفته‌ترین تکنولوژیِ موشکیِ بزرگترین کشور جهان، به تاریخ سپرده شد. این فریادی به منافقین برانداز است، هرچه بیشتر به نخبه انقلابی بخندید، زود‌تر از صفحه پیشرفت محو می‌شوید.

قاسم علیدوستی- فعال دانشجویی دانشگاه بجنورد
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار