آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۸۰۲۹
با تلاش محققان؛

آلودگی معدنی پساب‌های صنعتی با راهکاری فناورانه حذف می‌شود

محققان در دانشگاه تهران موفق به حذف آلاینده‌های فلزی با ساخت دستگاهی بر پایه بخار سرد شدند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان در دانشگاه تهران موفق به حذف آلاینده‌های فلزی با ساخت دستگاهی بر پایه بخار سرد شدند. علی وجودی مجری این طرح، عامل دار کردن مواد نانومتخلخل با گروه‌های تیولی و بررسی کاربرد آن‌ها در حذف آلاینده‌های فلزی که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی آن را انجام داده است، گفت: علاوه بر کربوهیدرات‌ها، لیپیدها، اسید‌های آمینه و ویتامین‌ها برخی از فلزات سنگین برای فعالیت بیولوژیکی سلول‌ها ضروری است. برخی از فلزات مانند آهن برای زندگی جنبه حیاتی داشته و گروهی دیگر مانند مس و روی و سرب به مقدار جزئی برای فعالیت آنزیم‌ها ضروری هستند. این فلزات به علت داشتن وزن اتمی بالا فلزات سنگین نامیده می‌شوند. چنانچه میزان ورود این فلزات ضروری به بدن بیش از حد مورد نیاز باشد ایجاد مسمومیت می‌کنند.

وجودی ادامه داد: فلزات سنگین غیر ضروری یا فلزات سمی نیز در بدن آثار سمی تولید می‌کنند، به طور کلی فلزات سنگین موجود در محیط زیست یک خطر بالقوه برای موجودات زنده به شمار می‌آیند. انسان و حیوانات همیشه در معرض آلودگی با فلزات سنگین هستند. اینگونه فلزات با ترکیب‌های ضروری بدن از قبیل اکسیژن، گوگرد و ازت با گروه‌هایی همچون S.، SH، OH، COO و COOH پیوند برقرار می‌کنند. از سویی بیشتر ترکیب‌های ضروری بدن از جمله آنزیم‌ها و پروتئین‌ها این گروه‌ها را دارند. در نتیجه فلزات سنگین موجب وقفه فعالیت آنزیم‌ها و اختلال در سنتز ترکیب‌های ضروری بدن می‌شوند. پس جذب و حذف فلزات از محیط بسیار با اهمیت و حیاتی است.

وی با بیان اینکه در این طرح با ساخت دستگاهی برای جذب این فلزات اقدام کردیم ابراز کرد: برای سنتز ترکیبات نانومتخلخل از دستگاه دست ساز که بر پایه بخار سرد کار می‌کند، استفاده شد. هدف از انجام این طرح تهیه نانوذرات عامل دار شده و کاربرد آن به عنوان جاذب در حذف آلاینده‌های فلزی است. پایدار نگه داشتن نانو ذرات برای مدت طولانی بدون توده‌ای شدن یا رسوب کردن، یک نکته کلیدی در کاربرد آن‌ها به عنوان جاذب در حذف آلاینده‌های فلزی است. به خصوص در مورد فلزات خالص همچون آهن، کبالت، نیکل یا آلیاژ‌های آن‌ها که نسبت به اکسیژن موجود در هوا بسیار حساس هستند، استفاده از یک روش ساده و انعطاف پذیر حفاظت با یک لایه غیر قابل نفوذ ضروری است، به طوری‌که اکسیژن نتواند به سطح ذرات برسد. این ساختار‌های سنتز شده می‌تواند برای حذف آلودگی‌های معدنی پساب‌های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار