کد خبر:۷۹۹۵۰۳
بر اساس یافته‌های جدید؛

علت اصلی انقراض دایناسور‌ها کشف شد

شواهد جدید به دست آمده حاکی از آن است که علت انقراض گسترده دایناسور‌ها در مرز کرتاسه و پالئوژن دقیقاً سیارک بوده است.

علت اصلی انقراض دایناسور‌ها کشف شد

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان با بررسی پوسته‌های آهکی فورامینیفرا جلبک تک سلولی، دریافتند که محیط اسیدی موجود در اقیانوس به طور ناگهانی تغییر کرده و این پس از سقوط شهاب سنگ‌ها اتفاق افتاده است؛ زیرا هیچ فوران آتشفشانی نمی‌تواند منجر به چنین عواقبی شود.

حدود ۶۵ میلیون سال پیش، در مرز دوره کرتاسه و پالئوژن، یک حادثه فاجعه بار رخ داد که باعث انقراض گسترده شد. در نتیجه این رویداد، دایناسور‌ها و بسیاری از موجودات دریایی و زمینی تا ۷۵ درصد از کل گونه‌های جانوری از چهره زمین ناپدید شدند. اکثر دانشمندان بر این باورند که علت فاجعه جهانی محیط زیست سقوط یک سیارک به اندازه ۱۰ کیلومتر است که منجر به تشکیل دهانه باستانی به قطر حدود ۱۸۰ کیلومتر و عمق اولیه ۱۷-۲۰ کیلومتر در شبه جزیره یوکاتان شده است.

با این حال، نظریاتی وجود دارد که اکوسیستم‌ها حتی قبل از برخورد تضعیف شده بودند و تخریب آن‌ها به تدریج رخ داده است. فعالیت آتشفشانی در انتهای کرتاسه به عنوان علت ذکر شده است.

دانشمندان علوم زمین به رهبری مایکل هنهان از مرکز علوم زمین پوتسدام هلمولتز آلمان تصمیم گرفتند که دلیل واقعی کاهش تنوع زیستی در مرز کرتاسه و پالئوژن را بررسی کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار