عبدالله رضیان، عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در ارزیابی خود نسبت به لایحه مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: این لایحه یک قانون تخصصی است که علاوه بر داشتن نکات خوب و مثبت با انتقاداتی از سوی فعالان اقتصادی و صاحب نظران این عرصه مواجه است که همین امر موجب به تصویب نرسیدن برخی از مواد آن شد.
رضیان با اشاره به موضوع معافیت های مالیاتی افزود: گستردگی معافیتهای مالیاتی موجب تبعیض و فرار مالیاتی می شود. از سوی دیگر در حالی که باید مالیات به صورت نهایی از تولیدکننده گرفته شود، اما در حال حاضر با اعمال مالیات به صورت حلقه به حلقه فشار زیادی به تولیدکننده تحمیل می شود این در حالی است که هرگونه فشار به تولیدکننده به تولید آسیب می زند و موجب خواهد شد قیمت تمام شده کالا افزایش یافته و مصرف کننده متضرر شود.
نماینده مردم قائمشهر با بیان اینکه باید کسانی را که به فرار مالیاتی اقدام می کنند، کنترل و راههای فرار را ببندیم، تصریح کرد: به جای اینکه بخواهیم کسری مالیات افرادی که از پرداخت آن سر باز می زنند را از بخشهایی که راحت تر وصول می شود، جبران کنیم با مسدود کردن راههای فرار مالیاتی به شفاف سازی در این زمینه اقدام کنیم.
رضیان با تاکید بر اینکه مشکل اصلی بحث مالیات عدم شفاف سازی است، گفت: چه بسا بسیاری از افراد که درآمدهای بالایی دارند اما مالیات پرداخت نمی کنند که با شفاف سازی و ساماندهی در این زمینه می توان تا 50 درصد از مشکلات این حوزه را حل کرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع با بیان اینکه در حال حاضر تا حدودی دریافت مالیات با نگاه مالیات علی الراس صورت می گیرد، یادآور شد: مالیات علی الراس از سوی ممیز چندان درست صورت نمی گیرد و همین موضوع ممکن است فسادهای زیادی را به وجود بیاورد.
وی فساد موجود در بخشهایی از سیستم مالیاتی کشور را یکی از موانع پیش روی این سیتسم برشمرد و یادآور شد: متاسفانه وجود برخی مفسدهها در رفتار تعیین کنندگان میزان مالیات موجب شده بسیاری از افراد از طریق رشوه از پرداخت مالیات فرار کنند.
رضیان در پایان خاطرنشان کرد: در هر قانونی برخی مکانیزم ها برای راستی آزمایی پیش بینی شده است و امیدواریم این لایحه بتواند تا حد زیادی مشکلات مربوط به بحث مالیات را کنترل و مدیریت کند.