محققان دانشگاه منچستر آمریکا از نمونه اولیه یک چمدان هوشمند رونمایی کردند که بر پایه گرافین است و از پلاستیک صد در صد بازیافتی درست شده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سالانه ۴۰۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید میشود که ۴۰ درصد آن یک بار مصرف هستند و فقط ۹ درصد آن در جهان بازیافت میشوند.
بزرگترین مشکل پلاستیکها این است که روی محیط زیست آسیب جبران ناپذیری میگذارند و تعداد آنها روز به روز نیز در حال افزایش است؛ چنانچه پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ مقدار پلاستیکهای داخل اقیانوس از مقدار ماهیها بیشتر شود.
یکی از موانع اصلی استفاده از پلاستیکهای بازیافتی، تخریب و عمر حرارتی پلاستیک و همچنین محدودیت مواد قابل ترکیب با پلاستیک است که این امر منجر به عملکرد ضعیف و کم شدن قابلیتهای آن بعد از بازیافت پلاستیک میشود.
با این حال، یک استارتاپ وابسته به دانشگاه منچستر با نام «گرافکیس» پتنتی را مربوط به یک فناوری ارائه داده است که در آن، با کمک گرافین، ترکیبی از پلیمر را به دست میآورند که صد در صد از پلاستیک بازیافتی درست شده است.
این استارتاپ با پلیمر به دست آمدهاش چمدانی درست کرده است که نخستین چمدان گرافینی جهان به شمار میرود و ۶۰ درصد از چمدانهای دیگر محکمتر و ۲۰ درصد سبکتر است و گارانتی مادامالعمر دارد. موادی که در این چمدان به کار میرود، قابلیت چندین بار بازیافت را دارد؛ در عین اینکه عملکرد خود را به خوبی حفظ میکند.
محققان ادعا میکنند که استفاده از یک چمدان ۲۰ اینچی این استارتاپ به طور بالقوه میتواند باعث کاهش انتشار ۶ کیلوگرم گاز دیاکسید کربن در محیط زیست شود.
چمدان پلیکربنات بازیافت شده با گرافین تقویت شده، سطحی بسیار صاف و صیقلی دارد و در برابر خراش و برخورد بسیار مقاوم است. جالب است بدانید که این چمدان یک باتری برای شارژ موبایل و ابزارهای الکترونیک و همچنین یک قفل رمزدار دارد و کاملا ضدآب است.
محققان میگویند: آلودگی پلاستیک هماکنون یکی از بزرگترین چالشهای محیط زیستی به شمار میرود. همه ما موظفیم که از محیط زیست محافظت کنیم. در همین راستا نیز ما توانستیم با اضافه کردن گرافین در پروسه بازیافت پلاستیک، چمدانی را بسازیم که ۶۰ درصد محکمتر و ۲۰ درصد سبکتر است و ۵۰ درصد کمتر از چمدانهای دیگر گاز دیاکسید کربن تولید میکند.