وزیر نیرو گفت: یکی از بخشهایی از صنعت برق سوریه که ایران در آن حضور دارد، ساخت نیروگاه ۵۲۶ مگاواتی سیکل ترکیبی لاذقیه است که با همکاری بخش خصوصی ایران در حال اجرا است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا اردکانیان وزیر نیرو عصر امروز، چهارشنبه در حاشیه دیدار با وزیر برق سوریه با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده برق در نیروگاههای کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۷ هزار مگاوات بود، گفت: این ظرفیت نصب شده برق در آن زمان در با کمک فناوری کشورهای پیشرفتهای همچون فرانسه، انگلیس، آلمان و ایتالیا در نقاط مختلف کشور وجود داشت و هر زمان که کشور با مشکلی روبرو میشد یا هر یک از این نیروگاهها در زمان جنگ تحمیلی آسیب میدیدند امکان استفاده از آنها از بین میرفت و کشورهای خارجی که این نیروگاهها را در کشور راه اندازی کرده بودند حاضر به تعمیر و رسیدگی به این نیروگاهها نمیشدند.
وی افزود: ایران همواره با مشکل تحریم دست و پنجه نرم میکرد و وجود تحریمهای اقتصادی همواره صنعت برق کشور را با محدودیت روبرو میکرد. به همین دلیل متخصصین داخلی همت کرده تا در این بخش به خودکفایی برسند. این تلاش تا جایی پیش رفت که اکنون ایران قادر است توربینهای گازی در کلاسهای مختلف را ساخته و صادر کند.
به گفته این مقام مسئول دولتهای ملی باید همواره خودکفایی در زمینههای اساسی را از جمله صنعت برق مد نظر و سرلوحه خود قرار دهند. باید بدانید که صنعت برق ایران تنها در فکر ساخت نیروگاه یا صادرات برق در سوریه نیست. چنانچه حتی ممکن است کشورهای اروپایی فناوری پیشرفته تری نسبت به ایران در زمینه صنعت برق داشته باشد، اما آنها به کشورها همواره به چشم مشتری نگاه میکنند تا نیاز این کشورها همیشه توسط اروپاییها برطرف شود.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ایران در تلاش است تا شرکتهای مشارکتی با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص و همچنین مجموعههای توانمند تعمیراتی برای بازسازی بخشهای آسیب دیده داشته باشیم، اظهار داشت: هدف ما از چنین اقدامی این است که کشورهای همسایه ما به مرحلهای که ایران در سالهای قبل رسیده است، برسند تا در این زمینه توانمند باشند.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه هر چه شرکتهای خارجی که یکی از اهداف آنها وابسته نگه داشتن کشورهای منطقه به خود است حضور کمتری داشته باشد به طور طبیعی ضریب صلح و امنیت در خاورمیانه بیشتر میشود. البته ایران در تلاش است تا یک چارچوب مشخص برای بازسازی صنعت برق سوریه تعریف کند که لازمه آن تشکیل یک کارگروه مشترک بین وزارتخانههای نیرو و برق ایران و سوریه است تا برنامهای مدون برای حدود ۲ سال طراحی و مرحله به مرحله طبق زمان بندی اجرا شود.
وی تصریح کرد: بعد از تدوین این برنامه در ارتباط با یک رابطه سه جانبه شبکه برق ایران، عراق و سوریه برنامه ریزی میشود تا بتوانیم با استفاده از امکانات موجود در منطقه به نحوی برخورد کنیم تا هیچ یک از مردم این منطقه از نعمت برق محروم نباشند.
این مقام مسئول هدف ایران را تلاش برای خودکفایی صنعت برق سوریه اعلام کرد و افزود: پیش از اینکه هیئتی از صنعتگران برق سوریه به ایران سفر کنند برنامهای مدون را طراحی میکنیم تا طی این سفر به امضا مقامات دو کشور برسد. این در حالی است که ایران یکی از فعالان پروژههای متعدد برقی در سوریه از جمله نیروگاه ۵۲۶ مگاواتی سیکل ترکیبی لاذقیه است که با مشارکت دولت سوریه و بخش خصوصی ایران در حال اجرا است. از سوی دیگر در تلاشیم تا طی دو روز آینده چارچوب یک همکاری بلندمدت و همه جانبه در صنعت برق ایران و سوریه را طراحی کرده و مورد توافق قرار دهیم.
اردکانیان با بیان اینکه سوریه ایها علاقه زیادی به توسعه همکاری با ایران در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، ساخت کنتورهای هوشمند، تعمیرات و بازسازی صنعت برق آسیب دیده این کشور دارند، گفت: در حال حاضر حدود دو سوم ظرفیت نصب شده در سوریه در مدار مصرف قرار ندارد چرا که نیازمند تعمیرات و بازسازی نیروگاهی و شبکه توزیع و انتقال است. به این ترتیب در تلاشیم تا پایان سفر وزیر برق سوریه به ایران، یک چارچوب همکاری نهایی و یک کارگروه دائمی با هدف مشارکت در بخشهای مختلف برق سوریه ایجاد شود.