کد خبر:۸۰۲۷۳۲

معرفی دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بشر در مقر سازمان ملل در ژنو

بقایی‌هامانه در آئین گشایش نمایشگاه دستاورد‌های حقوق بشری کشورمان گفت: ارتقای حقوق بشر رکن ذاتی انقلاب اسلامی است. نه جنگ تحمیلی و نه موج تروریسم نتوانست باعث انحراف انقلاب اسلامی از مسیر مردمسالاری و ارج گذاری به کرامت انسانی مردم شود.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر، از روز دوشنبه ۱۳ آبان در محل دفتر سازمان ملل متحد در ژنو گشایش یافت. در این نمایشگاه که همزمان با آغاز سی و چهارمین اجلاس کارگروه گزارش دوره‌ای اجرای حقوق بشر موسوم به یو پی آر، در سالن ورودی اجلاس برپا گردیده است، برخی از پیشرفت‌ها و تحولات حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران در قالب پوستر و اسلاید به نمایش درآمده است.
 
در آیین افتتاح نمایشگاه که با حضور سفرا و دیپلمات‌های مقیم ژنو از جمله سفرا و نمایندگان چین، پاکستان، استونی، کره، عمان، سوریه، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ونزوئلا و نیز نمایندگان سازمان‌های بین المللی از جمله دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر برگزار شد، بقایی‌هامانه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو ضمن خوشامدگویی به حاضران، ارتقای حقوق بشر را "رکن ذاتی" انقلاب اسلامی‌برشمرد و با اشاره به جایگاه رای و نظر مردم در تعیبن سرنوشت خود از طریق تعیین حاکمان، تاکید کرد: "نه جنگ تحمیلی ۸ ساله و نه موج تروریسم هیچیک نتوانست باعث انحراف انقلاب اسلامی از مسیر مردمسالاری و ارج گذاری به کرامت انسانی مردم شود. "

بقایی با اشاره به چالش‌های بزرگی که طی ۴ دهه گذشته در مسیر رشد و بالندگی مردم ایران تحمیل گردیده است، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران با اعتقاد راسخ به ظرفیت‌های ملی و تکیه بر پشتوانه مردمی‌بر این موانع فائق آمده است. وی از "تحریم‌های کور و غیرانسانی" به عنوان یکی از این چالش‌ها نام برد که نقض حقوق انسانی مردم ایران از جمله حق سلامت و حق دسترسی عادی به دارو و درمان را موجب شده است. وی تاکید کرد با وجود این تحریم‌های ظالمانه، دولت جمهوری اسلامی ایران بر خود فرض می‌داند از همه ابزار‌ها و امکانات برای تامین حقوق و نیاز‌های مردم خود استفاده نماید.

نمایشگاه دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر که در قالب ۴۰ پوستر، اسلاید و کتاب محتوی پیشرفت‌های کشورمان در زمینه حمایت و ارتقای حقوق بشر در حوزه‌های حقوق زنان، حقوق کودک، حقوق اقلیت‌های مذهبی، پاسداشت تنوع فرهنگی و قومی، حقوق معلولان، تنظیم شده است به مدت ۵ روز دایر خواهدبود.

در این نمایشگاه همچنین آثار و تبعات تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر حوزه سلامت و بهداشت و دسترسی بیماران به دارو و درمان نمایش داده شده است.

شایان ذکر است سومین گزارش دوره‌ای اجرای حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، نیز روز جمعه با حضور هیات بلندپایه‌ای از کشورمان به ریاست دکتر محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ارائه خواهد شد. در این گزارش آخرین تحولات حقوق بشری کشورمان با حضور نمایندگان قوای سه گانه تشریح خواهد شد و سپس کشور‌ها ضمن سخنرانی راجع به وضعیت حقوق بشر در ایران، توصیه‌های مد نظر خود را برای ارتقای بیش از پیش حقوق بشر در کشورمان ارائه خواهند کرد.
 
لازم به ذکر است سازوکار گزارش دوره‌ای اجرای حقوق بشر (موسوم به یو پی آر) یکی از مهمترین مکانیسم‌های تعبیه شده در ساختار شورای حقوق بشر سازمان ملل است که به موجب آن وضعیت حقوق بشر کلیه کشور‌ها به صورت دوره‌ای بررسی و توصیه‌هایی برای رفع نواقص و بهبود وضعیت ارائه می‌گردد. دومین گزارش دوره‌ای اجرای حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، حدود ۵ سال قبل در ژنو برگزار شده بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار