رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه اساسا اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال آن هستند که از ظرفیت فنی آژانس استفاده سیاسی کنند، یادآور شد: آژانس در گذشته نیز برخلاف پروتکلهایی مثل(npt) که جمهوری اسلامی نیز عضو آن بوده باما برخورد کرده است.
حسین آبنیکی، کارشناس مسائل هستهای و رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص هفدهمین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص راستی آزمایی ایران در اجرای برجام و به موازات آن بیانیه اتحادیه اروپا در خصوص نگرانی از برداشتن گام چهارم جمهوری اسلامی در راستای کاهش تعهدات برجامی گفت: اروپا و آمریکا توأمان تلاش کردند تا برجام را به ما تحمیل کنند.
وی افزود: آنها یکسری تعهدات را از ما گرفتند و در مقابل تعهداتی ضعیف و نسیهای را به ما دادند و در عمل هیچ گاه مطلقا تعهدات خود را اجرا نکردند اما تعهدات ما به طور کامل اجرا شد و با این رفتار مکررا مسیر قبلی را ادامه و نقض برجام کردند.
آبنیکی ادامه داد: حالا که جمهوری اسلامی بعد از مدتها از این مسیر برگشته و اجرای برخی تعهدات را کاهش داده است آنها میخواهند ما را تحت فشار قرار دهند و به هر قیمتی در برجام نگاه دارند و تازه باب مذاکرات بیشتر و وادار کردن ایران به عقب نشینی را باز کنند.
این کارشناس مسائل هستهای با تاکید بر اینکه در حقیقت اروپا و آمریکا در یک تیم هستند و در موضوع برجام به پاسکاری موارد با یکدیگر میپردازند، گفت: برداشتن چند گام توسط جمهوری اسلامی در خصوص کاهش تعهدات برجامی آنها را بر آن داشت که از ابزارهای فشار خود استفاده کنند.
رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با اشاره به بیانیه اخیر اتحادیه اروپا و مواضع آژانس بین المللی انرژی اتمی هر دوی این موضوعات را هم راستای با یکدیگر دانست و یادآور شد: میتوان حدس زد که قاعدتا اروپا و آمریکا آژانس را هم به زودی وارد بازیهای خود خواهند کرد و از ابزاری به نام آژانس بین المللی انرژی اتمی در جهت منافع خود استفاده میکنند.
وی با یادآوری نقش مسلط آژانس در ادوار گذشته و در ارائه گزارشهای کذب گفت: این نهاد بین المللی در گذشته نیز بدون داشتن مدارک مستند مسائل و مواردی را علیه جمهوری اسلامی بیان میکرد و بعید نیست آژانس این بار نیز براساس مستندات ارائه شده توسط اسرائیل گزارشهایی را علیه جمهوری اسلامی صادر کند.
آبنیکی با تاکید بر اینکه اساسا اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال آن هستند که از ظرفیت فنی آژانس استفاده سیاسی کنند، یادآور شد: همان طور که گفتم این اتفاق قبلا نیز به کرات افتاده بود و آژانس برخلاف پروتکلهایی(مثل npt) که جمهوری اسلامی نیز عضو آن بود با ما برخورد کرد.
این کارشناس مسائل هستهای در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال آنچه بدیهی به نظر میرسد این است که طرف مقابل به دنبال آن است که ما را به پای میز مذاکره بکشاند، اما این بار با موضعی ضعیفتر از قبل و اینکه تنها به دنبال تامین منافع خود باشد.