قائم مقام انجمن حمایت از بیماران عفونی گفت: بیمهها در تجویز آنتی بیوتیکها درمطبها توسط پزشکان عمومی و دربیمارستانها از سوی متخصصان باید نظارتهای بیشتری کنند.
مینو محرز قائم مقام انجمن حمایت از بیماران عفونی درگفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با انتقاد از مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها و به دنبال آن مقاومتهای ایجاد شده درخصوص این داروها گفت: متاسفانه مجوزها درتجویز بی رویه آنتی بیوتیکها و فرهنگ مردم درمصرف خودسرانه این قبیل داروها سبب شده که نسبت به مصرف آن دردرمان بیماریها مقاومت ایجاد شود، البته آنتی بیوتیکها به فراوانی از طریق دامپزشکی فراوردههای دامی نیز به سیستم بدن وارد میشود.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز با اشاره به اینکه تاکنون تجویز و مصرف آنتی بیوتیک بی حساب و غیرمنطقی صورت گرفته است افزود: این رویه سبب میشود که میکروبهای ساده که به آنتی بیوتیکهای معمولی پاسخ میدهند، درمراکز درمانی مقاوم شوند؛ متاسفانه برخی آنتی بیوتیکها که باید توسط متخصصان بیماریهای عفونی تجویزشود، توسط جراحان برای پیشگیری از عفونت قبل از عمل جراحی تجویز میشود، لذا باید متولی و ناظری دربحث تجویز و مصرف آنتی بیوتیک مشخص شود.
وی با بیان اینکه تمامی کشورهای دنیا درشرایط فعلی اقدامات مهمی را دربحث جلوگیری از مقاومت دربرابر آنتی بیوتیکها انجام میدهند تصریح کرد: درگام اول کنترل عفونتها باید به دقت انجام شود، ضمن اینکه بیمهها در تجویز آنتی بیوتیکها درمطبها توسط پزشکان عمومی و دربیمارستانها ازسوی متخصصان باید نظارتهای بیشتری کنند.
محرز با تاکید براینکه بیمهها باید نسبت به تجویزهای منطقی آنتی بیوتیکها دربیمارستانها پشتیبانیهای لازم را انجام دهند گفت: بیمهها باید از بیمارستانها و مراکز درمانی نسبت به تجویز برخی آنتی بیوتیکها پرسش کنند، متاسفانه برخی پزشکان نسبت به تجویز آنتی بیوتیک دانش مناسبی ندارند؛ لذا باید تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک آگاه انجام شود.
محرز عنوان کرد: به طورحتم توجه به این مسئله به صرفه جویی درمنابع حوزه سلامت هم کمک میکند، درحال حاضر میلیاردها اعتبار درتجویز آنتی بیوتیک هزینه میشود بدون اینکه توجه شود که جان نسل آینده درخطراست.