اختر الواسع گفت: حتی غیر مسلمانان سیک و هندو و بودایی هند با فرهنگ ایرانی و امام حسین(ع) آشنا و علاقهمند بوده و تحت تأثیر سنتهای دینی و فرهنگی ایرانی اقدام به برپایی مراسم محرم میکنند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اختر الواسع، رییس دانشگاه ابوالکلام آزاد و یکی از شخصیتهای برجسته مسلمان هندی با حضور در رایزنی فرهنگی ایران در دهلینو با حجتالاسلام والمسلمین مهدویپور، نماینده، ولی فقیه در هند و محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
حجتالاسلام مهدویپور با اشاره به ظرفیتها و زمینههای تاریخی و فرهنگی ایران و هند، محبت به اهل بیت (ع) به ویژه امام حسین (ع)، زبان فارسی و عرفان و تصوف را سه حلقه وصل دینی فرهنگی ایران و هند برشمرد.
نماینده، ولی فقیه در هند همچنین، بر ضرورت حفظ و تحکیم این پیوندها و بهرهگیری از آن در مهار افراطگرایی و خشونت تأکید کرد.
اختر الواسع هم در سخنانی، گفت: ارتباطات ایمانی و فرهنگی ایران و هند ریشه در قرون گذشته دارد. شُعرا و صوفیان برجسته ایرانی همواره مورد توجه و علاقه مردم هند بودهاند.
رییس دانشگاه ابوالکلام آزاد هند، توجه جمهوری اسلامی ایران به گفتگوهای دینی و فرهنگی را قابل تقدیر و حائز اهمیت خواند و با اشاره به جایگاه امام حسین (ع) در نزد هندوها و غیرمسلمانان هندی، گفت: حتی غیر مسلمانان سیک و هندو و بودایی هند با فرهنگ ایرانی و امام حسین (ع) آشنا و علاقهمند بوده و تحت تأثیر سنتهای دینی و فرهنگی ایرانی اقدام به برپایی مراسم محرم میکنند.
وی اعزام اساتید و نخبگان هندی به ایران جهت آشنایی با فرهنگ و تحولات امروز ایران مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد با فراهم آمدن امکان حضور اساتید ایرانی در دانشگاه ابوالکلام آزاد، دپارتمان ایرانشناسی و زبان فارسی این دانشگاه فعال شود.
اختر الواسع خواستار تأمین منابع کتابخانه این دانشگاه از منابع مربوط به مطالعات اسلام، شیعه و ایران شد و تأکید کرد: فعالیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نباید محدود به مسلمانان شود و ضروری است با ترجمه منابع به زبان هندی برای اکثریت مخاطب غیر مسلمان نیز امکان مطالعه در مورد اسلام و ایران فراهم شود.
ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلینو نیز در این دیدار با اشاره به ضرورت بهرهگیری از میراث مشترک دینی و فرهنگی در تعاملات و ارتباطات دو کشور یادآور شد: ضروری است با آشنا کردن نسل جوان از میراث مشترک گذشته از این تجربه تاریخی در مسیر همکاریهای فرهنگی امروز بهره گیریم.
وی همچنین با اشاره به طرح گفتگوهای فرهنگی ایران و هند و برنامه در دست اقدام رایزنی جهت برپایی سومین دور از گفتگوهای فرهنگی ایران و هند، ابراز امیدواری کرد دانشگاه ابوالکلام آزاد بتواند سهم سازندهای در این گفتگوها بر عهده گیرد.
در پایان این دیدار مقرر شد؛ در خصوص عضویت دانشگاه ابوالکلام آزاد در دبیرخانه گفتگوهای فرهنگی ایران و هند، ارسال کتاب برای دانشگاه، برپایی سمینار مشترکی در خصوص عرفان و تصوف و همچنین سفر تعدادی از اساتید این دانشگاه به ایران و حضور اساتید ایرانی در دانشگاه برای برپایی کارگاههای آموزشی بررسی و اقدام لازم به عمل آید.