پارسایی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: وجود حسابهای اجارهای و نیابتی ابزاری برای سوداگران جهت فرار مالیاتی شده است. هرچه سریعتر باید به سمت ساماندهی این حسابها برویم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بهرام پارسایی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی درخصوص لزوم مقابله با پدیده فرارهای مالیاتی در کشور گفت: مالیات یکی از مهمترین ابزارهای درآمدی در همه کشورهای دنیا برای اداره امور است. در ایران به دلیل وابستگی به نفت هیچ برنامهای برای اتکاء به درآمدهای مالیاتی تدوین نشده است.
وی ادامه داد: برداشت بنده این است که در حال حاضر هم راهکار درست و به هر حال تعریف شدهای وجود ندارد برای تحقق درآمدهای مالیاتی و این خود چالش خیلی بزرگ است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به معافیتهای زیاد مالیاتی در کشور گفت: درحال حاضر قدرتهای بزرگ اقتصادی، در قالب سازمانها، نهادها و موسسههای مختلف، فرار مالیاتی زیادی دارند و یا به غلط معافیت مالیاتی دارند.
وی در ادامه افزود: قدرتهای بزرگ اقتصادی همانطور که از مزایاهای مختلف در کشور استفاده میکنند باید مالیات آن را نیز پرداخت کنند. سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد باید سامانهای شفاف راهاندازی و بدهکاران بزرگ مالیاتی را معرفی کنند. برای مثال سازمان اوقاف به هر حال یکی از قدرتهای اقتصادی کشور است و املاک، زمین و کارخانههای فراوانی دارد. در همین راستا هیچ دلیلی برای عدم پرداخت مالیات این مکانها وجود ندارد.
پارسایی با بیان اینکه حسابهای اجارهای ابزاری برای فرار مالیاتی هستند، گفت: وجود حسابهای اجارهای و نیابتی ابزاری برای سوداگران جهت فرار مالیاتی شده است. هرچه سریعتر باید به سمت ساماندهی این حسابها برویم. شرایطی باید فراهم شود که دیگر کسی نتواند از حساب دیگران استفاده کند. گردش مالی این حسابها باید بررسی و استفاده از حساب دیگران جرم تلقی شود.
وی در ادامه با اشاره نقش کارتهای بازرگانی در فرارهای مالیاتی گفت: کارتهای بازرگانی هم مسیرهای فرار مالیاتی را هموار کردهاند. کارتهای مذکور معمولاً رتبهبندی و ساماندهی نمیشوند. صدور کارتهای صوری و استفاده از کارتهای دیگران ازجمله مشکلات موجود در این بخش است.
پارسایی در پایان تصریح کرد: مسیرهای فرار مالیاتی در کشور زیاد است. حتی هستند کسانی که فعالیتهای اقتصادی انجام میدهند، بدون اینکه رد و اثری از خودشان به جا گذارند. راه مقابله با همه اینها ایجاد شفافیت است.