آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۹۶۶۱
با تلاش گروهی از پژوهشگران؛

محققان میکروموتور مغناطیسی شناور در سلول‌های انسان ساختند

با استفاده از نانوذرات نیکل، میکروموتوری ساخته شده که می‌توان با مغناطیس و اولتراسونیک آن را هدایت کرد. این میکروموتور بدون آسیب زدن به سلول‌ها یا ذرات اطراف خود، در محیط شنا می‌کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، نوعی میکروموتور طراحی و ساخته شده که با استفاده از مغناطیس و اولتراسونیک هدایت می‌شود. این میکروموتور قادر است تا در میان ذرات میکروسکوپی و سلول‌ها حرکت کند، بدون این که در محیط شلوغ آسیبی به سلول‌ها یا ذرات پیرامون خود وارد کند.

ژوزف وانگ، استاد رشته نانومهندسی در دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید: «این میکروشناگر می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای دستکاری سلول‌های منفرد به کار رود، به طوری که امکان کنترل دقیق ذرات در سه بعد فراهم باشد بدون این که نیاز به آماده‌سازی خاصی باشد. در این روش نیاز به برچسب‌زنی یا اصلاح سطح نیست.»

وانگ توماس مالوک، استاد رشته شیمی دانشگاه پنسیلوانیا و وی وانگ از موسسه فناوری هاربین از محققان دیگر این پروژه هستند.

این گروه تحقیقاتی به بررسی این فناوری روی سلول‌های هیلا پرداختند، سلول‌هایی که معمولا در تحقیقات علمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این محیط، ذرات سیلیکا در محیط آبی وجود دارد. آن‌ها این کار را بدون آسیب زدن به ذرات یا سلول‌ها انجام دادند. در یکی از آزمون‌ها، محققان با حرکت دادن ذرات به کمک میکروموتور اقدام به ترسیم حروف الفبا کردند. در آزمایش دیگری، محققان میکروموتور‌ها را به‌گونه‌ای کنترل کردند که بتواند از بلوک‌های میکروسکوپی، بالا برود. این آزمایش‌ها نشان داد که می‌توان میکروموتور‌ها را در سه بعد به حرکت در آورد.

این میکروموتور‌ها از ساختار‌های پلیمری توخالی دارای پوششی از جنس طلا تشکیل شده‌اند که ساختاری شبیه به نیم‌کپسول دارند. درون بدنه این میکروموتور‌ها از نانوذرات مغناطیسی نیکل استفاده شده‌است که به میکروموتور اجازه می‌دهد تا با کمک مغناطیس هدایت شود. این میکروموتور به‌گونه‌ای طراحی شده که آب را دفع می‌کند؛ بنابراین، وقتی در آب غوطه‌ور شود، حباب هوا درون آن شکل می‌گیرد. بنابراین، این میکروموتور به اولتراسونیک پاسخ می‌دهد. با اعمال اولتراسیونیک، حباب شروع به حرکت کرده و می‌توان به میکروموتور فشار وارد کرد. بنابراین، با کمک مغناطیس و اولتراسونیک می‌توان این میکروموتور‌ها را هدایت کرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار