به دنبال برخی تبلیغات مبنی بر آبسوز کردن خودروها، دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: علیرغم پیگیریهای صورت گرفته برای دریافت اطلاعات این طرح و بررسی صحت آن، تاکنون از مدعی آن خبری نشده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدتی است که تبلیغاتی در زمینه آبسوز کردن خودروهای سواری صورت گرفته و سایتی در این زمینه برای ثبتنام ایجاد شده است. در این سایت ادعا شده با خریداری و نصب تجیهزاتی به قیمت ۴.۵ میلیون تومان، میتوان یک خودرو را آبسوز کرد و دیگر نیازی به استفاده از سوخت بنزین نیست.
احمد نعمتبخش دبیر انجمن خودروسازان ایران، در این رابطه اظهار کرد: این موضوع که چند سال پیش هم مطرح شده بود، چند وقتی است که دوباره در فضای مجازی مطرح شده است. فردی با ادعای اینکه اختراع او میتواند باعث شود تا خودرو با چند لیتر آب و یک جسم جامد به راه بیفتد، در سایتها و شبکههای تلویزیونی حضور پیدا کرده است و فعالان صنعت خودرو هم پیگیر این موضوع هستند.
وی ادامه داد: سالهای گذشته نیز همواره افراد بسیاری ادعا کردند که اختراع آنها میتواند باعث شود تا خودروها به جای سوخت بنزینی و فسیلی، با استفاده از آب کار کنند، اما تمامی آنچه که ادعا میشود، واقعیت نبوده است و این در حالی است که متاسفانه برخی افراد هم باور کرده، فریب خورده و در سایت آنها ثبتنام کردهاند.
او خاطرنشان کرد: انجمن خودروسازان ایران و حتی مرکز تحقیقات شرکتهای خودروسازی مختلف تقاضای بررسی این طرح و مذاکره برای بررسی طرح و صحت آن را داشتند، اما فرد مدعی با بیان اینکه مبادا اختراع او دزدیده شود، از حضور در مراکز تحقیقاتی اجتناب کرده است.
نعمتبخش اظهار کرد: ظاهراً فرد مدعی سایتی برای ثبتنام به راه انداخته است. ما امیدوار هستیم که به راستی به این اختراع دست پیدا کرده باشد، اما متأسفانه علیرغم پیگیریهای انجام شده خبر جدیدی به دستمان نرسیده است. حتی یکی از همکاران ما در این حوزه، وارد سایت این شرکت شده و برای آبسوز کردن خودرو ثبتنام کرده است، اما تا به امروز خبری از آنها نشده است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران تصریح کرد: این طرح در هالهای از ابهام و سکوت قرار گرفته است. اگر تولید چنین محصولی حقیقت داشته باشد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجمن خودروسازان و سازمان محیط زیست و سایر سازمانهای ذیربط بدون شک حاضر به خرید، حمایت و توسعه و تجاریسازی این طرح خواهند بود.
در همین رابطه چندی پیش یکی از اعضای هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت اعلام کرد: این موضوع پایهای در علم دارد، اما کاربرد روزمره نداشته و ضمانتی هم برای آن وجود ندارد؛ بنابراین به مردم توصیه میکنیم که به هیچوجه گول این تبلیغات را نخورند. کسانی که ادعا میکنند خودروهای آبسوز دارند، در هیچ یک از مراجع معتبر صنعتی و رسمی کشور، مورد مطالعه قرار نگرفتهاند و حتی در کشورهای پیشرفتهای همچون آمریکا نیز نمونه خودروی آبسوز وجود ندارد. برای ما عجیب است که چگونه اجازه تبلیغات چنین ادعاهایی داده میشود؟!
به گفته امیرحسین کاکایی، جایگزین کردن سوخت با آب بعد از مدتی به تمام اجزای داخلی موتور و خودرو آسیب زده و باید مبلغ کلانی بیشتر از هزینه سوخت و بنزین، هزینه تعمیر خودرو کرده و حتی قید کل خودرو را زد.
همچنین سیدرضا مفیدی - مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت - در این رابطه تاکید کرده بود که تاکنون هیچ مجوزی در خصوص پیشفروش تجهیزات خودروهای آبسوز صادر نشده است.
در این شرایط سازمان ملی استاندارد ایران نیز اعلام کرد که هیچ مجوزی در زمینه تجهیزات آبسوز کردن خودروها صادر نکرده است.