کد خبر:۸۱۱۱۵۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

عدم ثبت پتنت برای فناوران دردسرساز است / درآمد ۳ میلیارد تومانی از عقد قرارداد‌های بروکری

یک کارگزار حوزه فناوری گفت: در ایران بسیاری از فناوران طرح خود را به صورت پتنت ثبت نمی‌کنند که همین امر برای آنها مشکل ساز نیز می‌شود.

عدم ثبت پتنت برای فناوران را دردسرساز است / درآمد ۳ میلیارد تومانی از عقد قرارداد‌های بروکری

حسن اصیل کردکندی کارگزار فن‌بازار آذربایجان شرقی و مدیرعامل موسسه پژوهش و فناوری رها، در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، درخصوص فعالیت این موسسه بروکری اظهار کرد: بیش از چهار سال است که کار خود را در حوزه کارگزاری فناوری آغاز کرده‌ایم.

وی درخصوص آخرین وضعیت همکاری این کارگزاری با فن بازار استان آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر ۷۶۰ عضو و ۴۰۰ محصول فناورانه در بانک اطلاعاتی ما ثبت شده و توانسته‌ایم شبکه‌ای از سرمایه‌گذاران، فناوران و ۱۲۰۰ واحد صنعتی مستقر در استان ایجاد کنیم.

اصیل کردکندی با بیان اینکه تا امروز با ۲۱ شرکت دانش بنیان عقد قرارداد داشته‌اند، تصریح کرد: فروش سال گذشته برای شرکت‌های دانش‌بنیان زیرمجموعه نزدیک به ۳ میلیارد تومان بوده است.

وی درخصوص برنامه‌های جدید این بروکر اظهار کرد: یکی از بحث‌هایی که در حال حاضر پیگیر آن هستیم مسئله انتقال فناوری است، ما تلاش می‌کنیم ابتدا نیاز‌هایی که در صنایع مورد نیاز است را شناسایی کنیم تا بتوانیم به کمک فناوران داخلی مشکل را حل کنیم، اما اگر به هر دلیلی مشکل صنایع به وسیله فناوران داخل حل نشود سعی خواهیم کرد تا انتقال فناوری از کره جنوبی صورت بگیرد.

اصیل کردکندی تعداد تفاهم نامه‌های همکاری امضا شده در حوزه انتقال فناوری در استان آذربایجان شرقی را ۱۱ مورد عنوان کرد که در حال تبدیل به قرارداد است.

این کارگزار حوزه فناوری در خصوص چالش‌ها و مشکلات موجود در این کار گفت: قطعا هر کاری که برای اولین بار شکل می‌گیرد چالش‌ها و مشکلات خود را دارد، امروز شاهدیم همه بازیگرانی که در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور فعالیت می‌کنند در این سیستم دارای شناسنامه هستند.

وی ادامه داد: در واقع یک شناختی در داخل اعضا وجود دارد، اما تاکنون مرجع خاصی بروکر‌ها را شناسنامه‌دار نکرده است، از سوی دیگر برای فعالان این حوزه اعتماد طرفین اهیمت زیادی دارد، زیرا عملاً در حوزه تجارت و واسطه‌گری شرایط باید به نحوی باشد که مشکلات فروشنده و خریدار رفع شود.

اصیل کرکندی تاکید کرد: مسئله دوم بحث فرهنگ سازی است وقتی یک سازمان یا فرد می‌خواهد یک مشتری را به فناور برساند باید حق قانونی آن پرداخت شود، این‌ها جزو مشکلاتی هستند که ما با آن درگیر هستیم، البته با وجود همه این مشکلات توانسته‌ایم روی پای خودمان بایستیم و هزینه‌هایمان را با درآمد‌ها تحت پوشش قرار دهیم و برای خودمان ارزش افزوده ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه بروکر‌ها در سایر کشور‌ها ساز و کار‌های قانونی دارند، افزود: مدلی که در سایر کشور‌ها استفاده می‌شود برپایه ثبت پتنت است، اما در ایران یک فناوری یا نیازی را مطرح می‌کنیم به ثبت آن توجه نداریم و در نهایت ممکن است مسئله عدم رعایت کپی‌رایت نیز ایجاد شود، زیرا این فناوری‌ها شناسنامه ندارند و مشکلات متعددی را برای خود فناور و بروکر‌ها ایجاد می‌کند.

این کارگزار حوزه فناوری ادامه داد: مسئله بعدی در حوزه بروکری در کشور ما بحث بازار است، در مرکز رشد یا پارک‌های علم و فناوری به دقت بررسی نمی‌شود که آیا محصولاتی که تولید می‌شود امکان فروش دارد یا نه؟ آیا این فناوری که تولید می‌شود بازار خوبی خواهد داشت یا خیر؟ متاسفانه در بسیاری موارد محصول تولید می‌شود و روی دستشان باقی می‌ماند و ما به جای اینکه با یک کارآفرین روبرو باشیم با یک فناور بدهکاری روبرو هستیم.

وی درخصوص سایر خدمات بروکری گفت: در کارگزاری‌ها خدمات مختلفی از بازاریابی، ثبت پتنت، مشاوره برای قرارداد‌های انتقال فناوری و ارزیابی طرح‌ها در قالب خدمات فناوری به واحد‌های مختلف ارائه می‌شود.

این کارگزار حوزه فناوری درباره حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های خارجی با کمک بروکرها، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هر کشوری برای خود قوانین خاصی دارد به همین دلیل حضور در نمایشگاه‌های خارجی بیشتر بر عهده کریدور‌های صادرات بین المللی معاونت علمی است، زیرا این کشور‌ها ممکن است مدل عقد قرارداد و یا قوانین خاص فناوری خودشان را داشته باشند، به همین جهت لازم است تا بازار آن‌ها به دقت مورد بررسی قرار بگیرد که در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری این کار را بر عهده گرفته‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار