گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو؛ عباس اسماعیل گل
نخستین بسته پیشنهادات فرهنگی آخر هفته خبرگزاری دانشجو به سراغ یک فیلم نوجوانانه دفاع مقدسی، آلبوم موسیقی دلنشین، تئاتری با رنگ و بوی موسیقی جنوب و کتابی ارزشمند رفته است که در ادامه از نظرتان میگذرد.
فیلم سینمایی «23 نفر»
23 مرد نوجوان
فیلم سینمایی 23 نفر به کارگردانی جعفری پس از درخشش در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان از صبح امروز (چهارشنبه) روی پرده سینماهای سراسر کشور آمده است ، این فیلم سینمایی که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته با تمجید منتقدان و اهالی سینما مواجه شد توانسته در جشنواره فیلم کودک و نوجون همدان نظر مخاطبان عام را هم به خود جلب کند این فیلم از تولیدات سازمان رسانه ای اوج است و برگرفته از کتاب پرتیراژ «آن 23 نفر» بوده است که بر اساس داستان واقعی ساخته شده است .
داستان «بیست و سه نفر»، داستان ۲۳ نوجوان ایرانی است که سال ۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند و پس از شکست عراق در خرمشهر سوءاستفادههای فراوانی از آنها و نوجوانیشان شد. صدام حسین آنها را به برنامه تلویزیونی دعوت کرد و گفت: «همه بچههای دنیا بچههای ما هستند». اما ۲۳ نوجوانی که از آنها صحبت میکنیم، راضی به این سوءاستفاده نشدند و تصمیم به اعتصاب غذا گرفتند تا شبیه سایر اسرا با آنها برخورد شود.
داستان فیلم «۲۳ نفر»، داستان همین نوجوانهاست. داستانی که چندین و چند بار کارگردانهای مختلف برای ساخت آن پیشقدم شدند اما هیچگاه به نتیجه نرسید. جدیترین گزینه برای ساخت فیلم، علیرضا رییسیان بود اما کتاب احمد یوسفزاده گرفتار طلسم عجیبی شده بود. اینبار اما حضور این ۲۳ نفر در برنامه ماه عسل سرنوشتی متفاوت برای داستان رقم زد.
پس از آن بود که سردار قاسم سلیمانی نامهای به ابراهیم حاتمیکیا نوشت و کتاب «۲۳ نفر» را به او معرفی کرد و توصیههایی برای ساخت فیلم از این کتاب داشت. ابراهیم حاتمیکیا هم به سبک و سیاق این سالهایش داستان را به سازمان اوج سپرد و مدیر فیلمبرداری «به وقت شام» را برای کارگردانی اثر معرفی کرد.
مهدی جعفری که در تمام این سالها به عنوان مدیر فیلمبرداری شناخته میشد و پشت دوربین فیلمهای «اتوبوس شب»، «عصر یخبندان» و «دهلیز» و چندین و چند فیلم دیگر قرار گرفته بود، با «۲۳» به صورت رسمی به دنیای کارگردانی قدم گذاشت.
فیلمبرداری این اثر با حضور سردار قاسم سلیمانی کلید خورد و پس از ۴ماه به پایان رسید تا در جشنواره فجر امسال نمایش داده شود.
«بیست و سه نفر» در حوزه اجرا با انتخاب درست بازیگران توانست زمینهای را ایجاد کند که مخاطب آرام آرام به جهان فکری شخصیتهای داستانش نزدیک شود. شعاری که از ابتدا حرفهایش را نزده تا مخاطب از ادامه مسیر بازبماند و با فیلم همراه شود. توأمان مخاطب با یک مقدار ترس، تردید و نوجوانی «بیست و سه نفر» مواجه میشود که همه اینها حکایت از سن و سال بچهها دارد. البته که طعم آن را در زیر لایههای اثر میتوان درک کرد. همزمان و توأمان مخاطب متوجه شکوه، اراده، ایمان، باور و یقین بچهها میشود. شکوهی که مخاطب به آن افتخار میکند، نوجوانانی بودهاند که با نخوردن غذا، ناملایمتی و حتی در زمینههای تحقیر و بسترهایی که جلوی پروپاگانداها، ایستادگی میکنند و دست آخر حماسهای را رقم میزنند. این اثر سینمایی برای اولین بار زمینه افتخار به اسرا و آزادگان عزیز را در سینمای ایران فراهم میکند.
از این جهت فیلم درخشانی است و تنها فیلمی است که در سالهای اخیر میتوان گفت به عنوان یک فیلم مستقل لیاقت اختصاص جایزه امید را دارد و هیچ فیلم دیگری شایسته این جایزه نیست. عنصر امید رویه این فیلم نیست در زیر لایه و زیر متن فیلم است. فیلمی که شما میبینید متوجه میشوید تمام این سرزمین مملوء از کودکان و نوجوانانی است در بزنگاههای تاریخی همان کاری را انجام خواهند داد که این «بیست و سه نفر» نوجوان باشکوه انجام دادند.
آلبوم موسیقی «حالا که میروی»
رودخوانی محمد معتمدی
حدود 10 سال پیش بود که جوانی لاغراندام با موهای بلند در کنسرت همنوازان شیدا به سرپرستی زندهیاد محمدرضا لطفی در تالار وزارت کشور خودنمایی میکرد. همانجا بود که نگارنده مطلب همانند بسیاری از مخاطبان کنسرت پس از شنیدن صدای گرم و متفاوت این جوان جویای نام، به این فکر میکرد که انگار ستارهای جدید برای آواز ایرانی متولد شده که بزودی حرفهای بسیاری برای گفتن خواهد داشت. حال بماند که تا چند سال پیش سیدمحمد معتمدی با برخی اشتباهات در انتخاب آثار، تولید یکی دو اثر موسیقی پاپ و حواشی مربوط به برخی اظهارنظرها موجب شد شتاب پیشرفتش تا حدودی متوقف شود اما طی چند سال اخیر او با پختگی و تجربه بیشتر توانست تا حدودی به همان مسیر اولیه خود بازگردد و شاهد انتخابهای هوشمندانه از سوی این هنرمند جوان و همچنان آیندهدار بودهایم که نمونه بارز آن آلبوم جدید «حالا که میروی» است، آلبومی که با ترانههای بکر توانسته جدیدترین اثر معتمدی را به عنوان پنجمین آلبوم پرفروش آبانماه 98 معرفی کند. پس از انتشار «حالا که میروی» بسیاری موفقیت زیاد این اثر را مرهون ترانههای عاشقانه و بکر آلبوم دانستهاند؛ ترانههایی که همگی از کتاب «رودخوانی» محمدمهدی سیار گرفته شده؛ کتاب شعری که تلفیقی زیبا از اشعار نیمایی و غزلیات سیار است. اما بیانصافی است که در پایان این گزارش اشارهای به نقش آهنگساز آلبوم «حالا که میروی» در شنیدنیتر شدن اثر نکنیم؛ فرید سعادتمند تجربه خلق آثار درخشانی با همکاری چهرههایی چون سالار عقیلی و محمد اصفهانی را در کارنامه کاری خود دارد.
تئاتر «غراب شیطان»
روایت نمایشی، موسیقایی از دفاع مقدس
نمایش «غراب شیطان» به نویسندگی رضا گشتاسب، کارگردانی حسن سبحانی مینابی و بازی جعفر قاسمی، فرشاد اسلامی، داوود رمضان زاده، احمد رنجبرنیا، قنبر نژاد سبحانی، شیوا قاسمی، رومینا احمدی پور، فاطمه احمدی نسب، حسین اصیلی، شیرزاد عشقی، امیر حسین قوسی ومهرداد ذاکری این روزها در تماشاخانه مهر حوزه هنری واقع در خیابان سمیه تهران به روی صحنه رفته است .
این نمایش که از سوی هنرمندان هرمزگانی تهیه و تولید شده است حال و هوای متفاوتی از دوران دفاع مقدس در جنوب کشور را روایت میکند که در کنار این روایت از سازهای موسیقایی «عود»، «چنگ» و «دهل» با هنرمندی مهرداد ذاکری، امیر حسین قوسی و شیرزاد عشقی برای ارائه زیباتر مفاهیم استفاده کرده است .
در خلاصه نمایش «غراب شیطان» آمده است: دهیر با تعدادی از دوستان خود در بحبوحه جنگ از هرمز به قصد خرمشهر با لنجی به دریا می زنند. اما مردم هرمز نمی دانند و فکر می کنند برای صید رفتند.
کتاب «فرمانده در سایه»
اثر گذار ترین فرمانده مقاومت
چاپ دوم کتاب فرمانده در سایه؛ همزمان با سالروز تولد شهید عماد مغنیه توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد و اگر با نگاهی منصفانه و دقیق به تاریخ مقاومت اسلامی معاصر نگاه کنیم و بخواهیم اثرگذارترین فرمانده مقاومت را (مجموعا از همۀ جهات) انتخاب کنیم، طبیعتا درستترین گزینه، شهید عماد مغنیه (حاج رضوان) خواهد بود، کسی که ابعاد مختلف زندگانی جهادی او به قدری عمیق، اثربخش، تعیینکننده و مملو از نبوغ بوده که حقیقتا انسان گاهی گمان میکند با افسانه روبروست، افسانهای حقیقی و حقیقتی اسطورهای.
با تمام اینها، انتظار میرفت که تا کنون دستکم صدها جلد کتاب دربارۀ این مرد بزرگ به بازار آمده باشد اما نگاهی به آثار تولید شده دربارۀ حاج رضوان ما را با این حقیقت حیرتانگیز مواجه میکند که تا کنون دربارۀ او (چه در کل جهان عرب و چه در ایران) تعداد بسیار معدودی کتاب تولید شده است.
این کتاب قطعا «بهترین کتاب»، یا «اثر ایدهآل» دربارۀ حاج رضوان نیست و شخصیت والای او و گسترۀ باورنکردنی فعالیتهای جهادیاش چنان است که اگر سالهای سال هم دربارۀ آن نوشته شود (و کسانی که حاج رضوان را میشناختند، خاطراتشان از او و فعالیتهایش را قلمی کنند) هنوز جای کار باقی میمانَد، اما در هر حال، با توجه به آثار موجود دربارۀ حاج رضوان، این کتاب را هم میتوان گام کوچکی در راستای شناختن و شناساندن ابرمرد جهادی معاصر به شمار آورد.
پیش از این، آثار پرمخاطب و پر فروشی از این پژوهشگر و مترجم خوب کشور همچون از افغانستان تا لندنستان(خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعاتی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا)، تاریخ درخشان آل سعود(چند نمای خواندنی از تاریخ درخشان آل سعود!)، من در رقه بودم(خاطرات محمدالفاهم (ابوزکریا) عضو جداشده داعش)، جاسوس استورم(جاسوس سه دستگاه اطلاعاتی در قلب تشکیلات القاعده) و... منتشر شده است.
روایت زندگی اثر گذار ترین فرمانده مقاومت، شهید عماد مغنیه به کوشش وحید خضاب در قطع رقعی و 184 صفحه توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
علاقه مندان جهت تهیه کتاب می توانند از طریق سایت من و کتاب (manvaketab.ir) و یا از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه 3000141441 کتاب را با پست رایگان دریافت نمایید.