کد خبر:۸۱۳۱۲۸
صمیمی در نشست خبری:

پرتاب ماهواره پارس ۱ در سه ماهه اول سال ۹۹ / مشارکت دانشگاه‌های ایران در پروژه ماهواره‌های دانشجویی کوچک

رییس پژوهشگاه فضایی ایران درباره مشارکت دانشگاه های کشور در ساخت پروژه ماهواره های دانشجویی کوچک و پرتاب ماهواره پارس یک توضیح داد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حسین صمیمی، رییس پژوهشگاه فضایی ایران صبح امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری برگزار شد، با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی این پژوهشگاه گفت: طراحی و ساخت ماهواره‌های کوچک از جمله برنامه‌هایی است که کشورهای مختلفی از جمله ایران ، پاکستان و ترکیه را درگیر کرده است.

 

وی افزود: مطابق این پروژه، دانشگاه های ما مثل شریف، امیرکبیر و خواجه نصیر زیرسیستم های مختلف ماهواره های کوچک را طراحی می کنند. سپس پژوهشگاه فضایی با توسعه آنها و محصولات شرکت های خصوصی امیدوار است بتوانیم شاهد حضور زیرسیستم ها در ماهواره نهایی باشیم.

 

به گفته صمیمی، در صورتی که زیرسیستم های طراحی و ساحته شده از سوی دانشگاه های ما در ماهواره نهایی جای گیری شود قدم بزرگی برای کشور خواهد بود.


وی از برنامه پرتاب ماهواره پارس یک برای سه ماهه اول سال 99 خبر داد و گفت: اولین پرتاب ماهواره مربوط به ماهواره ظفر است که سازمان فضایی و وزارت دفاع در جریان زمانبندی پرتاب آن هستند.


رییس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه قدم های خوبی برای توسعه دانش فضایی و سرریز دانش فضایی برداشته شده است، عنوان کرد: از هفته پژوهش سال قبل تاکنون توانسته ایم 49 مقاله isi و 16 مقاله کنفرانسی و 16 ثبت اختراع داشته باشیم که ثبت اختراع در بحث پژوهش های کاربردی برای ما بسیار ارزشمند است.

 

صمیمی با بیان این‌که این پروژه با همکاری دانشگاه‌های امیرکبیر، خواجه نصیر و شریف اجرایی می‌شود، اظهار کرد: تلاش داریم تا زیرسیستم‌هایی که در پژوهشگاه‌ها و یا شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته شدند، در این پروژه‌ها استفاده شوند.

 

وی بیان کرد: برای آنکه ماهواره‌ها از مدار ۴۰۰ کیلومتر به ۷۰۰۰ کیلومتر برسند، نیاز به موتورهای پرقدرت دارند، از این رو روی طراحی و تولید موتورهای پرقدرت و سبکی که درصد عمده‌ای از فعالیت آن‌ها بر تولید انرژی باشد کار کردیم و پروژه ای تحت عنوان خانواده موتورهای فضایی آرش درحال انجام است.

 

رییس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: در پروژه خانواده موتورهای فضایی به نام "آرش" از توان علمی دانشگاه‌ها استفاده شده است و بستر تست این موتور (ساخت این بستر به عنوان شبیه ساز خلا بسیار فدم بزرگی است) با موفقیت انجام شده است.

 

صمیمی خاطرنشان کرد: ساخت بستر و همچنین موتورهای فضایی پرقدرت و سبک گام بزرگی در این پژوهشگاه به شمار می‌رود.

 

وی با اشاره به موفقیت محققان این پژوهشگاه در زمینه طراحی و ساخت دستگاه آشکارساز مواد ممنوعه، گفت: این محققان با طراحی این دستگاه قادر هستند مواد ممنوعه و منفجره و همچنین مواد مخدر را شناسایی کنند. این محصول در حال حاضر مورد توجه مراکز نظامی و امنیتی قرار گرفته است.

 

رییس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین با اشاره به فعالیت‌های این پژوهشگاه، یادآور شد: در زمینه بالون‌های ارتباطی و مخابراتی توافقاتی را با شرکت ارتباطات زیر ساخت داریم ودرواقع سفارش طراحی و تولید ۱۰ بالون مخابراتی گرفته شده و ۵ مورد آن برای کمیته پدافند غیر عامل و مابقی در سازمان زیر ساخت هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار