کد خبر:۸۱۳۱۴۵
غلامی خبر داد؛

وجود ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌های کشور

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از وجود بیش از ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و همینطور ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور خبر داد.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «منصور غلامی» افزود: این مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری فرصت مناسبی را فراهم کرده اند تا صاحبان ایده در عملیاتی‌کردن دانش و تلفیق ایده‌ها به روش‌های کاربردی مورد حمایت قرار گیرند.

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از جوانان کشور از هوش و توانایی بالایی برخوردارند، اظهارداشت: نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر ملت محسوب می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این سرمایه ثروت گرانقدری که می‌تواند ظرفیت علم و فناوری را نیز با خود به همراه داشته باشد.

وی در ادامه افزود: واقع مطلب اینکه باید در کنار تمامی آموزش‌ها به تقویت استعداد‌های عملی و توسعه فناوری‌ها توجه بیشتری داشت و زمینه تحقق چنین امری را بیش از پیش برای جوانان فراهم کرد.

غلامی با تاکید بر تبدیل دانش به ثروت و کاربردی شدن یافته‌های علمی و حرکت مراکز علمی در این مسیر اظهارداشت: در حال حاضر وجود بیش از ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور این فرصت را فراهم کرده تا صاحبان ایده در عملیاتی‌کردن دانش و تلفیق ایده‌ها به روش‌های کاربردی مورد حمایت قرار گیرند.

وی اضافه کرد: کشور ظرفیت‌های علمی بسیاری دارد و آنچه در جشنواره‌ها ارائه می‌شود تنها بخش کوچکی از دریای بیکران استعداد جوانان این مرز و بوم است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بطورکلی برای عملکرد آموزش عالی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌توان سه دوره تعریف کرد.

وی افزود: دوره اول مربوط به آموزش نیروی انسانی برای پرکردن مناصب و مجموعه‌های کارشناسی کشور بوده است.

غلامی اظهارداشت: دوره دوم رشد و توسعه در حوزه پژوهش مورد توجه قرار گرفت بطوری که ایران جایگاه ویژه‌ای در سطح دنیا پیدا کرد.

وی گفت: ایران در رتبه بندی علمی در جهان جایگاه ۱۶، در منطقه جایگاه اول و در غرب آسیا جایگاه سوم را دارد که دستاورد دانشگاه‌ها در تولید علم است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دوره سوم مربوط به تبدیل علم به فناوری، اشتغال، تولید ثروت و توسعه بر مبنای فناوری است.

وی اظهارداشت: خوشبختانه در این دوران مراکز رشد متعددی ایجاد شد تا شرکت‌های کوچک و صاحبان ایده را حمایت کنند.

غلامی تصریح کرد: بطورکلی امروز همه شاهد شکوفایی حوزه علم و فناوری در کشور هستند که بسیار مایه امیدواری و دلگرمی است.

حجت الاسلام و المسلمین «سید سعید رضا عاملی» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در برنامه امشب رهیافت رادیو اقتصاد گفت: حوزه سیاست گذاری علم و فناوری کشور امروز یک سند به نام «نقشه جامع علمی» دارد.

وی افزود: سند مدنظر ۱۳ راهبرد ملی و ۲۲۴ برنامه اقدام ملی دارد که خوشبختانه این برنامه‌ها و راهبرد‌ها به خوبی در حال پیگیری است منتها نگاهی که رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب ترسیم فرمودند: در واقع نظام برنامه ریزی راهبردی را از ظرف زمانی ۲۰ ساله به ظرف زمانی ۴۰ ساله منتقل کرده اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این نگاه برنامه ریزی به افق آینده برای ۴۰ یا ۵۰ سال در کشور‌های پیشرفته دنیا وجود دارد.

وی افزود: این کشور‌ها برای خود یک فضای مطلوب ترسیم می‌کنند تا بتوانند فضای مطلوب را به صورت مهندسی معکوس دنبال و به هدف مطلوب برسند که از این به عنوان یک روش سیاست گذاری پس نگر قلمداد می‌کنند.

عاملی در ادامه مصاحبه به رادیو اقتصاد اظهارداشت: این نظام در ایران هم دنبال می‌شود.

وی گفت: اکنون خیلی در ملکت نیاز به درک احساس موفقیت هاست، چون به قدری نگاه آسیب گرا در جامعه وجود داردو افراد با دیدن یک لکه سیاه فکر می‌کنند ابر سیاه بزرگی بالای سر کشور است که چنین چیزی به هیچ وجه واقعیت ندارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بطورکلی در شش سال گذشته یعنی ۱۳۹۲ تعداد ۳۰ دانشگاه جزء دانشگاه‌ها برتر ایران بود که امروز ۶۵ دانشگاه در زمره دانشگاه‌های برتر کشور قرار دارند.

وی اظهارداشت: دانشگاه برتر یعنی دانشگاه‌های که جزء یک درصدی‌های جهان به لحاظ تولید علم هستند.

عاملی اضافه کرد: ایران بر مبنای اسکوپوس و آی. اس. آی از نظر تولید علم جایگاه شانزدهم جهان را دارد، اما در مقالات برتر یک درصدی‌های فصلنامه‌های جهان رتبه کشور ۳،۰۹ است.

وی با بیان اینکه مقالات داغ یک دهم یک درصد مقالات بر‌تر جهان است، گفت: ایران یک درصد جمعیت جهان را دارداما در مقالات داغ رتبه کشور ۳،۵۶ است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: آینده ایران درخشان خواهد بود برای اینکه سرمایه انسانی علمی در حال تبدیل شدن به سرمایه اجتماعی علمی است.

وی به رادیو اظهارداشت: شرکت‌های دانش بنیان موجود در جامعه سرمایه‌های اجتماعی علمی کشور هستند.

عاملی تصریح کرد: بدون شک در آینده ثبت اختراع در ایران شکوفایی نمایی پیدا خواهد کرد حال سئوال اینکه چرا این اتفاق می‌افتد؟

وی همچنین در پاسخ به این سئوال گفت: ثبت اختراع همیشه در دانشگاه اتفاق نمی‌افتد برای مثال در ۱۰ دانشگاه برتر جهان طی سال گذشته دو هزار مورد ثبت اختراع انجام شد و در ۱۰ شرکت برتر دنیا که ۹ شرکت مربوط به حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات بود ۴۰ هزار ثبت اختراع صورت گرفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: معنا و مفهوم اطلاعات مزبور اینکه در بازار ۲۰ برابر ۱۰ دانشگاه اول دنیا ثبت اختراع در حال اتفاق افتادن است چرا به سبب اینکه می‌خواهند پیشرفت کنند، در فضای رقابتی برنده شوند و پیشران فناوری باشند.

وی ادامه داد: ظرفیت مدنظر در بازار کشور نیز در حال اتفاق افتادن است و این رشد و پیشرفتی که بازار دانش بنیان در کشور داشته با همکار‌ی تمامی دستگاه‌های مداخله کننده است.

عاملی با بیان اینکه قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در صنایع دفاعی میراث دانشگاه است، گفت: اگر در حوزه اقتصاد و رونق تولید این سرمایه اجتماعی علمی به بازار در قالب همکاری شرکت‌های بزرگ کشور و همچنین اقتصاد‌های کوچک گره بخورد شاهد تحولات عظیمی در مملکت خواهیم بود.

وی افزود: شرکت‌های کوچک دانش بنیان موجود در کشور سرمایه عظیمی هستند و خط حرکت اقتصادی این شرکت هادر آینده از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی بالاتر خواهد رفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهارداشت: خیلی از کشور‌های پیشرفته دنیا امروز همه سرمایه خود را در سبد شرکت‌های بزرگ قرار نمی‌دهند، چون شرکت‌های کوچک و متوسط هم برای این ممالک یک سرمایه‌ای می‌شود در تراز شرکت‌های بزرگ و به یقین در رونق تولید نقش خواهند داشت.

برنامه «رهیافت» کاری از گروه کشاورزی شبکه تخصصی رادیو اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت ۲۰ به مدت ۵۵ دقیقه به تهیه کنندگی «حمید رضا کجوری» با هدف تبیین سخنان روز رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی در قالب گفتگو محور و برنامه ترکیبی بر اساس تمامی بند‌های اقتصاد مقاومتی بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه می‌توانند به سایت این رادیو مراجعه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار