به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در جلسه قرارگاه ملی راهیان نور دانشجویی شهید علم الهدی که در محل وزارت علوم برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه چند سال رئیس دانشگاه بوده ام از نزدیک با مسائل و مشکلات پیش رو در روند برگزاری اردوهای راهیان نور آشنا هستم.
وی با بیان اینکه باید امکانات اردوهای راهیان نور به گونه ای بین استان ها توزیع شود تا برخی دانشگاه ها از بین داوطلبان مجبور به پایش نشوند، تصریح کرد: معمولا حمایت های مالی از اردوهای راهیان نور یکی از دغدغه های دانشگاه ها است چون عموما دانشگاه ها در زمان برگزاری اردوهای راهیان نور بودجه های فرهنگی خود را خرج کرده اند و محدودیت دارند بنابراین نیاز به حمایت مالی دارند اگرچه منابعی را برای برگزاری این اردوها نگاه می دارند.
غلامی با بیان اینکه ضرورت داشت تا کمی زودتر بحث مالی و بودجه به مجلس و کمیسیون تلفیق پیشنهاد دهیم تا در لایحه بودجه سال 97 ردیف اعتباری برای اردوهای راهیان نور اختصاص دهند، تصریح کرد: امروز آخرین مهلت برای تعیین تکلیف بودجه سال 97 است و فردا نیز لایحه بودجه به صحن مجلس می رود در هر حال امروز که به مجلس می روم از دوستان مجلس درخواست می کنیم که بودجه ای را برای برگزاری این اردوها پیش بینی کنند چون رقم مورد نیاز آن نیز زیاد نیست و قابل تحقق است اگرچه در برنامه ششم هم پیش بینی های لازم به عمل آمده پس تحقق این اعتبار امکان پذیر است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها نباید به خاطر پایین آوردن هزینه های اردوهای راهیان نور از اتوبوس های غیراستاندارد استفاده کنند، تصریح کرد: معمول این بوده که پس از بازگشت از اردوهای راهیان نور دلنوشته های دانشجویان را منتشر می شدند و این کار خوبی است و می ماند با این وجود توصیه می کنم که پیش از اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی این دلنوشته ها در اختیار آنها قرار بگیرد تا انگیزه بیشتری پیدا کنند.
وی با بیان اینکه اثرات اردوهای راهیان نور را سال ها در دانشگاه ها دیده ایم، تصریح کرد: تمام دانشجویانی که به این اردوها اعزام می شوند بدون استثنا راوی برمی گردند و اگر دلنوشته های آنها را مطالعه کنیم می بینیم که گفته اند در ابتدا نمی خواستند به این اردو بروند.
وزیر علوم گفت: ضرورت دارد تا زمینه ثبت نام اساتید برای اعزام به مناطق عملیاتی در زمان مناسب صورت بگیرد تا بتوانند برنامه ریزی لازم را برای حضور در مناطق عملیاتی انجام دهند.
غلامی تصریح کرد: برای افزایش انگیزه دانشگاهیان سعی می کنیم که نیروهای ستادی وزارت علوم در اوایل اردوها به مناطق عملیاتی اعزام شوند.
وزیر علوم گفت: براساس پیمایش هایی که صورت گرفته دانشجویان ما دانشجویان فهیم و معتقد به نظام هستند و اعتقادات قلبی دینی دارند و معاون فرهنگی وزارت علوم نیز در جلسه ستاد اسلامی شدن دانشگاه ها گزارش این پیمایش را ارائه کردند؛ البته پیمایش های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و جهاد دانشگاهی نیز گزارش دکتر غفاری را تایید کردند.
غلامی افزود: اتفاق خوبی که در خلال اغتشاشات اخیر افتاد این بود که چون هیچ کدام از دانشجویان ما در دانشگاه ها درگیر این ماجرا نشدند و این نشان دهنده این است که دانشجویان ما فهیم هستند و تعداد کسانی هم که فریب این جریانات را خوردند خیلی پایین بوده است.
وی افزود:تعداد 150 نفر از دانشجویان در جریان اغتشاشات اخیر دستگیر شدند که آمار دستگیر شدگان در کنار ۴.۵ میلیون نفر دانشجو در کشورمان اصلا آمار معنادار و قابل اهمیتی نیست؛ لذا اگر برخی ها نیز در جریان عبور و مرور دستگیر شده باشند با این وجود ما خوشحالیم که آمار دانشجویان درگیر در این اغتشاشات کم بوده است.
وی تصریح کرد: بخشی از افزایش بینش دانشجویان که این بینش را نیز در جریان اغتشاشات اخیر شاهد بودیم متاثر از فعالیت های فرهنگی است که در قالب های مختلف اعم از پرسش و پاسخ ها، مناظره ها، پرسش و پاسخ ها، نقد و بررسی ها و سخنرانی ها با حضور افراد با دیدگاه های مختلف شاهد برگزاری آنها بوده ایم.
وی با بیان اینکه در این اغتشاشات هیچ استاد و کارمند ما نیز درگیر نبودند، تصریح کرد: علی رغم اینکه دانشگاه های ما در فکر و اندیشه پیشرو هستند ولی در فضاهایی مانند فضای اغتشاشات اخیر آگاهانه و هوشیارانه عمل کردند و همچنین عمل خواهند کرد.
لازم به ذکر است در این جلسه از معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت و مدیر کل فرهنگی دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان اعضای فعال قرارگاه دانشجویی شهید علم الهدی تقدیر به عمل آمد.