معاون علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ظرفیت ایجاد ۲۵۰ شرکت دانش بنیان با حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان خلق ثروت را دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زرقی، معاون علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی امروز در میزگرد پژوهشی حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شد، گفت: دانشگاههای نسل سوم در امتداد دانشگاههای نسل یک و دو قرار دارند در واقع این دانشگاهها دانشگاههای ثروت آفرین هستند و باید دانش را به جامعه منتقل کنند.
وی با بیان اینکه انتشار سه مقاله به ازای هر استاد بیانگر این است که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در عرصه پژوهش به بلوغ رسیده بنابراین این دانشگاه باید وارد فضای فناوری شود، تصریح کرد: در دانشگاههای نسل سوم استاد و دانشجو باید متناسب با این دانشگاهها بوده و فناور باشند.
زرقی با بیان اینکه استاد دانشگاه نسل سوم باید قابلیت تبدیل ایده به محصول را داشته باشد، افزود: استادی که صنعت و نیاز سلامت را نمیشناسد نمیتواند در دانشگاههای نسل سوم دانشجو تربیت کند؛ البته ما اصلا به دنبال فناور کردن همه و عوض کردن اساتید نیستیم، ولی دانشگاههای نسل سوم باید اتوبانی داشته باشند که هر کس وارد این عرصه میشود بتواند از تسهیلات استفاده کند.
معاون علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه ما نمیتوانیم یک دانشگاه نسل سوم باشیم، ولی از ایده حمایت نکنیم، افزود: دانشکدههای نسل سوم به شدت نیازمند دانشکدههای فنی مهندسی هستند تا بتوانند انتقال تکنولوژی را انجام دهند. با این وجود ما برای تحقق این مهم در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برای انتقال تکنولوژی نیاز به ارتباطات بین المللی داریم.
وی با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی منابع مالی فناوری از منابع مالی پژوهشی جدا شده و در حال حاضر برندهای فناوری به صورت جداگانه هستند، تصریح کرد: همچنین ما به صندوقهای فناوری وصل هستیم؛ به گونهای که بیشترین وام را در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که رقم آن چهار و نیم میلیارد تومان با تنفس بازپرداخت بوده به فناوران پرداخت کرده ایم.
زرقی به برگزاری یکصد کارگاه فناوری کسب و کار، خطرپذیری، ارتباط با صنعت و محافظت از ایده در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: ما در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به دنبال ایجاد ستاد کارآفرینی هستیم و هدف از تشکیل این ستاد این است که برای فارغ التحصیلان توانمند و مهارت دیده فضای کسب و کار ایجاد کند البته ما به دنبال شراکت، کسب و کار و تجارت نیستیم و فقط هدف ما هدایت و حمایت است.
معاون علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه هدف دانشگاههای نسل سوم انتقال دانش است، افزود: در سال ۱۳۹۲ تنها دو شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وجود داشت، اما در حال حاضر تعداد آنها به ۷۷ شرکت افزایش یافته است همچنین در سال ۹۸، ۱۱۳ نمونه تجاری در این دانشگاه ثبت شده که ۴۶ نمونه تجاری سازی شده است.
وی با بیان اینکه ما نمیگوییم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دانشگاه نسل سوم است، ولی میخواهیم نسل سوم باشیم و به همین منظور احساس کردیم که باید دانشکده فناوری در این دانشگاه تاسیس شود، افزود: در ۷۷ شرکت دانش بنیان این دانشگاه بیش از ۲۵۰ تحصیلکرده مشغول به کار هستند.
زرقی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان این دانشگاه توانسته اند ۳.۵ میلیارد تومان خلق ثروت را ثبت کنند، افزود: البته دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ظرفیت ایجاد ۲۵۰ شرکت دانش بنیان با حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان خلق ثروت را دارد.
معاون علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه سال ۲۰۱۹ برای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی سال درخشانی بوده به گونهای که این دانشگاه براساس نظام رتبه بندی لایدن جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت، تصریح کرد: نظام رتبه بندی لایدن ۲۲ هزار دانشگاه در سطح دنیا را مورد سنجش قرار میدهد که با زحمات اساتید و دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در رتبه بندی صورت گرفته جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در دانشکده فناوری کارهای خوبی برای انتقال فناوری صورت گرفته تصریح کرد: یکی از مشکلات ما ثبت یافتهها است با این وجود در حال حاضر آموزش ثبت یافتهها را در دست اقدام داریم.
زرقی با تاکید بر اینکه نباید شتاب علمی به عنوان یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم کم شود، تصریح کرد: همچنین در بیانیه گام دوم تاکید شده است که شتاب علمی باید به گونهای جهت دهی شود که به پژوهشهای ثروت آفرین بینجامد.
معاون علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه دانشگاهها مکلف هستند تا دو درصد از بودجه خود را صرف پژوهش کنند، تصریح کرد: بیستمین جشنواره پژوهشی ابوریحان دوم دی ماه در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار میشود.
وی افزود: ۱۱۳ نفر کاندیدای برترینهای بخشهای مختلف جشنواره ابوریحان بودند که از بین این افراد ۱۹ نفر به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند. همچنین هم زمان با این جشنواره یک پژوهشگر ملی در سطح کشور و یک پژوهشگر موفق ایرانی در خارج از کشور معرفی و مورد تجلیل قرار میگیرند.
زرقی از آئین نامهها و قوانین به عنوان یکی از چالشهای پیش روی تحقق دانشگاههای نسل سوم در کشور نام برد و افزود: از جمله چالشهای ما نظام پولی و مالی است که در دولت حاکم بوده و با دانشگاه نسل سوم فاصله دارد. همچنین دومین چالش پیش روی ما در دانشگاه نسل سوم بحث تفکر است چرا که در دانشگاههای نسل سوم میگویند نخبه باید علم را به ثروت پیوند دهد، اما ما همواره گفته ایم علم بهتر است یا ثروت. همچنین یکی دیگر از چالشهای پیش رو نظامهای ارزشیابی ما هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.