سامانه بارشی قوی که از روز دوشنبه وارد استان خوزستان شد باعث شد یک بحران گسترده در شهرهای اهواز و کارون ایجاد شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سامانه بارشی قوی از روز دوشنبه وارد استان خوزستان شد و طبق پیشبینیها حجم بارش فراوان بود. بهطوری که آبادان و اهواز رکورد بارش را زدند و از این حیث به ترتیب سومین و هفدهمین شهر پربارش در جهان شدند.
گفته میشود بارشهای فقط همین چند روزه، معادل نیمی از میانگین بارش سالانه اهواز بوده است؛ به طوریکه فقط روز دوشنبه میزان بارش در اهواز به ۷۴میلیمتری رسید و شبکه فاضلاب عملا این بارش را تحمل نکرده است. در اغلب مناطق این شهرها، آب وارد خانههای مردم شد و مشکلاتی برای آنان به وجود آورد. شدت این امر در منطقه کوتعبدالله واقع در شهرستان کارون (نزدیک شهر اهواز) که مدتی قبل هم فاضلاب و آب ناشی از باران برای چند روز در خیابانهای مردم باقیمانده بود، بیشتر بود. البته موضوع منطقه کوتعبدالله با سیل اهواز کمی متفاوت است. در شهر اهواز موضوع اصلی عدم تخلیه آب باران از سطح معابر و در کوتعبدالله پسزدگی فاضلاب است که از مدتی قبلتر به وجود آمد اما به دلیل همزمانی وقوع، مشکل هر دو منطقه مشابه تعریف شده، هرچند ریشه بحران مشترکاً شبکه فاضلاب است.
سالهاست مردم برخی از نواحی شهر اهواز با مشکل رکود آب پس از باران و پسزدگی فاضلاب درگیر هستند. مسئول رسیدگی به این امر شرکت آب و فاضلاب استان است که در انجام کار ناتوان بود. لاجرم اهوازیها از طریق امام جمعه این مشکل را با رهبر انقلاب درمیان گذاشتند و ایشان روز ۲۲ مرداد سال ۹۸ در فرمانی خطاب به رییس جمهور بر لزوم حل مشکل فاضلاب اهواز تاکید کردند. دولت موظف شده است گزارش ماهانه درباره روند حل مشکل به رهبری ارائه کند. در همین خصوص گفته شده است در روزهای اخیر نیز به دولت تذکر دادند که روند اجرایی طرح شبکه فاضلاب اهواز تسریع گردد.
اما نکته حائز اهمیت این است که عدم اهتمام جدی مسئولان شهری و نمایندگان مجلس در سالیان اخیر برای حل مشکل فاضلاب اهواز، به سیاق گذشته مشکلی محلی را تبدیل به بحران ملی کرد. یکی از کاربران توئیتر در همین رابطه نوشت:
مسئولیت معضل آبگرفتگی معابر، عدم وجود سیستم زهکشی شهری و جمعآوری فاضلاب در کوتعبدالله یا هر شهر/روستای دیگری بر عهدهی شهرداری/شهردار [شورای شهر]یا دهداری/دهدار [شورای روستا]است. توئیتها و شکایتهای کور به «مسئولین» هیچ فایدهای ندارد وقتی شخص و نهاد مسئول کاملاً مشخص است. بجای کلیگویی خِر آدم مربوطه رو باید گرفت. نماینده واسه همین کارهاست. بودجه رو خودشون تصویب میکنند، خودشون هم باید نظارت کنند. استیضاح و سؤال و عدم کفایت و... [یا نه، قانع کردن شهروند راجع به مشکل پیش آمده] برای همین وقتها است.
سلمان امیری، از فعالان رسانهای کشور نیز از ناراحتی مردم کوتعبدالله با شنیدن خبرهایی از پرداخت حقوق سرمربی تیمملی فوتبال از محل پتروشیمی ماهشهر گفت. خبری که تاکنون تکذیب نشده است. وی در صفحه توئیتری خود نوشت:
کوت_عبدالله اهواز در بیشتر وقتها غرق در فاضلاب و کثافته و برخی از اهالی همین محل، کارگران متروی اهوازند که میگن که ۲۰ماه دستمزد نگرفتهاند. ناراحتی اهالی این محل اینکه تو خبرها شنیدن که؛ از محل اعتبارات ارزی پتروشیمی ماهشهر ۳۰میلیارد تومان به مارک ویلموتس پرداخت شده است.
یک دولت بسیج شدن تا استراماچونی رو برگردونن و یک ملت اینجا زیر سیل فراموشی غرق شدن
اسماعیل معنوی، از کاربران توئیتر نمایندگان مردم اهواز در مجلس را به باد انتقاد گرفت و نوشت:
جناب آقای دکتر یوسفی، جناب آقای دکتر ساری و جناب آقای الباجی، نمایندگان محترم مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی/ سلام علیکم، احتراما با عنایت به وضعیت اسفناک زیرساخت های شهر اهواز، استدعا دارم توضیح بفرمایید که طی ۴سال گذشته شما دقیقا چه غلطی کرده اید؟! و من الله التوفیق...
هنوز باران تمام نشده که یک گروه به همراه محموله بزرگی از وسایل ضروری از طرف ستاد اجرایی فرمان امام عازم خوزستان شده اند، کاش دولتیها هم با همین سرعت وارد عمل میشدند و به وظایفشان عمل میکردند...
کاربری دیگر ضمن انتشار فیلمی از یک جوان اهوازی نوشت: