کد خبر:۸۱۴۰۶۹
محققان کانادایی؛

نانوابزار جیبی برای تشخیص باکتری‌های خطرناک مواد غذایی به بازار عرضه شد

محققان کانادایی پس از یک فراخوان عمومی نانوابزار جیبی ساختند که می‌تواند باکتری‌های خطرناک مواد غذایی را تشخیص دهد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، چند ماه قبل، آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا فراخوانی برای جمع‌آوری نوعی شکلات را از بازار این کشور اعلام کرد، دلیل این امر امکان وجود عفونت سالمونلا در این شکلات‌ها بود. این فقط یک مورد از موارد احتمال ابتلا به آلودگی مواد غذایی است.

برای کمک به حل این مشکل، دانشمندان به دنبال استفاده از ادوات توالی‌یابی DNA هستند که به‌صورت قابل حمل بوده و می‌توان اورگانیسم‌های مسبب عفونت را در مدت چند ساعت شناسایی کرد.

شرکت اکسفورد نانوپور (Oxford Nanopore) توالی‌یاب جیبی موسوم به MinION را به بازار عرضه کرده است که یک دستگاه جیبی در اندازه‌های تلفن همراه بوده که با کمک آن می‌توان توالی ژنوم را به سرعت به‌دست آورد.

بخش جالب توجه این فناوری آن است که با این فناوری می‌توان زمان پردازش را به شدت کاهش داد و مردم را در برابر پاتوژن‌های موجود در مواد غذایی محافظت کرد.

به تازگی مطالعه مشترکی بین دانشگاه ماساچوست و آزمایشگاه‌های زیستی نیوانگلند انجام شده که در آن از MinION برای بررسی عوامل بیماری‌زای موجود در مواد غذایی استفاده شده است. آن‌ها به جای DNA به سراغ توالی‌یابی RNA رفتند. از آنجایی که RNA از DNA ناپایدارتر است و بعد از مرگ سلول به سرعت از بین می‌رود بنابراین توالی‌یابی RNA می‌تواند نشان دهد که چه پاتوژن‌های زنده‌ای در محیط وجود دارد و در نتیجه اثر DNA‌های زمینه که معمولا خطا در فرآیند شناسایی ایجاد می‌کنند، حذف می‌شود. با این روش می‌توان در مدت ۶٫۵ ساعت توالی‌یابی را انجام داد. مطالعه دیگری که انجام شده نشان می‌دهد با این روش می‌توان توالی‌یابی DNA کل ژنوم سالمونلا را در مدت زمان ۱۰ ساعت انجام داد بدون اینکه نیاز به کشت محیط باکتری و استخراج DNA و صرف زمان ۲۴ ساعت برای این کار باشد.

یک گروه تحقیقاتی دیگر روی استفاده از MinION کار می‌کنند تا از این فناوری در آفریقا برای بررسی محصولات کشاورزی استفاده کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار