دانشجوی دکتری رشته تکثیر و پرورش آبزیان واحد علوم و تحققیقات تهران گفت: آبی که در سیستم بیوفلاک مورد استفاده قرار میگیرد دارای یکسری باکتری است. این باکتریها به رشد بهتر میگو کمک میکنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ایرانی، دانشجوی دکتری رشته تکثیر و پرورش آبزیان واحد علوم و تحققیقات تهران است که برای اولین بار در کشور روی سیستم پرورش میگو در سیستم بیوفلاک در شوری بالا (آب دریا) در دانشگاه خلیج فارس بوشهر کار میکند.
ایرانی در این باره به خبرنگار ما میگوید: در سیستم بیوفلاک، امکان تعویض آب وجود ندارد و از ابتدای شروع پروژه پرورش میگو تا پایان دوره به هیچ وجه تعویض آب صورت نمیگیرد.
این دانشجوی دکتری رشته تکثیر و پرورش آبزیان واحد علوم و تحققیقات تهران میافزاید: عدم تعویض آب در این سیستم باعث میشود میگو با بیماریهایی همچون لکه سفید درگیر نشود و میزان غذادهی به آن در سیستم بیوفلاک تا ۵۰ درصد کاهش یابد و در نتیجه هزینه کمتری برای این پروژه صرف شود.
وی ادامه میدهد: با اینکه در سیستم بیوفلاک، تعویض آب صورت نمیگیرد، اما کیفیت آب مورد استفاده و میگو پرورش داده شده به مراتب بهتر از سایر روشها است.
ایرانی ابراز میکند: آبی که در سیستم بیوفلاک مورد استفاده قرار میگیرد دارای یکسری باکتری است. این باکتریها به رشد بهتر میگو کمک میکنند و از نظر ایمنی و سلامت، میگو در شرایط بهتری پرورش داده میشود به نحوی که این میگو چند برابر قویتر از سایر میگوها خواهد بود.
وی یادآور میشود: پرورش میگو به روش بیوفلاک در دانشگاه خلیج فارس بوشهر از اواسط مردادماه شروع شده و حدودا یک ماه طول کشیده تا آب مورد استفاده در این سیستم برای پرورش میگو آماده سازی شود و باکتریها در آن رشد کنند و بیوفلاک در آن شکل بگیرد. بعد از این بازه زمانی، میگوها به این آب اضافه شدند و حدودا ۳ ماه طول میکشد تا بتوان از آن، برداشت میگو انجام داد.
ایرانی اذعان میکند: از ابتدای شروع پروژه تا به الان برای این پروژه ۱۲ میلیون تومان هزینه شده و با تجاری سازی پرورش میگو به روش بیوفلاک که در دانشگاه خلیج فارس انجام پذیرفته، میتوان در راستای حمایت از محیط زیست گام برداشت چرا که در این روش هیچگونه پسابی وارد محیط زیست نمیشود.