ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی با هدف ارتقای نقش زیستفناوری در علوم پزشکی و سلامت، نشستی تخصصی در همین زمینه ۱۶ دی ماه در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار میکند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زیستفناوری حوزهای مشترک از علوم مختلف است که در اثر همپوشانی و تلاقی با یکدیگر به وجود آمده است. در واقع این علم را میتوان به درختی تشبیه کرد که ریشههای آن با علومی با قدمت زیاد مانند زیستشناسی، ژنتیک، میکروبیولوژی، بیو شیمی، ایمونولوژی، شیمی، مهندسی شیمی، گیاه شناسی، جانور شناسی، داروسازی و کامپیوتر گره خورده است.
با توجه به اینکه زیستفناوری نقشی تاثیرگذار در توسعه دیگر علوم دارد، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به برگزاری نشست تخصصی زیستفناوری در علوم پزشکی و سلامت کرده است.
محورهای اصلی این نشست شامل «ساخت زیستمواد جایگزین بافتهای سخت مانند زیست مواد پروند استخوان، سیمانهای استخوانی و داربستهای مهندسی بافت»، «ساخت بیوحسگرها، بیوایمپلنتها و تجهیزات ریز سیالات پزشکی و دارویی برای بیماریهای ریوی و قلبی» و «طراحی و تولید سامانههای مبتنی بر پایگاههای دادههای زیستی و پزشکی برای مطالعات ژئو فیلوژنتیک، غربالگری پیش از ازدواج، فلج مغزی نوزادان و سرطان ریه» میشود.
این نشست تخصصی ۱۶ دیماه سال جاری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار میشود.