دانشجویان شهید عباسپور روز گذشته در اعتراض به دریافت مبالغ حذف واحد و یا پاس نشدن دروس از سوی دانشگاه تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روز گذشته تعداد زیادی از دانشجویان پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور در پی خطایی که به یکباره در سیستم گلستان مشاهده کردند، دست به تجمع زدند.
پس از اعتراضات دانشجویان، معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی به جمع دانشجویان آمد و دانشجویان با معاون آموزشی دانشگاه دقایقی را به صحبت نشستن و قولهایی نیز توسط مسئولین داده شد که مشکل به صورت موقت رفع خواهد شد تا در ادامه، مسئله به صورت ریشهای به وسیله صحبت نمایندگانی از دانشجوها و مسئولین ارشد دانشگاه حل شود.
علت اعتراضات دانشجویان چه بود؟
در تاریخ ۱ خرداد ۹۷مصوبهای توسط وزارت علوم برای دانشگاههای سطح ۱ و ۲ تصویب شد، که در تبصره ماده ۵ آن اجازه پول گرفتن را به دانشگاه برای حذف درس و یا پاس نکردن درس از دانشجو داد. البته لازم به ذکره که هیچ اشارهای به مبالغ و زمان گرفتن آن در آیین نامه وزارت علوم نشده و تعیین این موارد به هیئت امنای خود دانشگاه سپرده شده است.
در راستای دلیل این اعتراض علی سلاحی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه عباسپور در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بسیج دانشجویی پردیس شهید عباسپور که خودش را متعلق به دانشجوها می بیند و همیشه سعی کرده در مشکلات کنار دانشجوها باشد به مواردی اعتراض دارد.
وی اضافه کرد: ابتدا اینکه به اصل آیین نامه وزارت علوم ایراد اساسی دارد وآن را یک ناعدالتی آموزشی میدانیم، اگر قراراست دانشجویان بعد از زحمات فراوانی که در دوره کنکور می کشند و بعد از اینکه در دانشگاه سطح ۱ قبول می شوند حتی از تحصیل رایگان نیز محروم باشند، برایشان ناامید کننده است و نمی توانند قبول کنند که منابع زیادی که به وزارت علوم اختصاص داده می شود اگر قرار نیست صرف هزینههای آموزشی دانشجویان شود پس کجا قرار است هزینه شود؟
سلاحی ادامه داد: در این مصوبه می توانستند به دانشجویان اعلام کنند در زمان تعیین شده سنوات (مثلا در کارشناسی ۹ ترم) باید واحدهای خود را پاس کنند و در غیر این صورت ملزم به پرداخت هزینه می شوند.
مسئول بسیج دانشگاه عباسپور افزود: البته گفته می شود این مبلغ به دلیل کسری بودجه دریافت نمی شود بلکه به خاطر این است که دانشجویان به درس اهمیت بدهند، این اظهارنظر عذر بدتر از گناه است، به جای اینکه چند قانون شفاف و درست در راستای تشویق دانشجویان موفق تصویب کنند تا باعث انگیزه بقیه شود و سازوکاری داشته باشند که دانشجویان نسبت به آینده شغلی خود امیدوار شوند و با انگیزهی کافی درس بخوانند، راحتترین و بدترین راه یعنی تنبیه رو در پیش گرفتند تا دانشجورا تربیت کنند.
اعتراض دوم به هیئت امنای دانشگاه شهید بهشتی است
این دانشجو یادآور شد: با فرض اینکه ما قانون ناعادلانه وزارت علوم رو هم قبول کنیم، ولی خیلی از دانشگاههای مطرح کشور این مبلغ را از دانشجو نمی گیرند و همچنان تحصیل به صورت کاملا رایگان است، چرا هیئت امنای دانشگاه شهید بهشتی این کار را انجام میدهد؟ آیا واقعا به این دلیل است که دانشجو بیشتر درس بخواند؟ آیا مسئولین دانشگاههای دیگر از اینکه سطح علمی دانشگاهشان بالاتر برود ناراحت می شوند؟ یا اینکه راههای بهتری هم وجود دارد؟ که بنظر ما قطعا وجود دارد.
سلاحی اظهار داشت: از این موضوع نیز بگذریم (البته به سختی)، تعیین مبلغ بابت هر واحد و زمان اخذ آن به هیئت امنا سپرده شده که در این دو مورد هیئت امنای دانشگاه بسیار بد عمل کرد.
۱۴۵ هزار تومان به ازای هر واحد حقیقتا مبلغ زیادی برای دانشجویان است، در شرایط فعلی کشور که دانشجو به سختی می تواند صرفا هزینههای جاری خود را تامین کند تحمیل این هزینهها واقعا غیرقابل تحمل است، یعنی فقط به ازای حذف یک درس ۳ واحدی دانشجو باید ۴۳۵ هزار تومان پرداخت کند؟!
اعتراض سوم به زمان گرفتن این مبالغ است
تا قبل از تجمع مسالمت آمیز دیروز دانشجویان و صحبت با مسئولین دانشگاه قرار بود آخر همین ترم این مبلغ از دانشجویان اخذ شود و قاعدتا همین روند در ترمهای بعد هم طی شود. صحبت ما این است که حداقل فرصت کافی به دانشجو داده شود تا آخر دوره کارشناسی این مبلغ را تسویه کند.
اعتراض آخر و مهم به نحوه اجرایی همهی این قانونهای بد در دانشگاه است
این دانشجو ادامه داد: با فرض اینکه ما همه قوانین بالا را با همه ایراداتی که دارند قبول کنیم چرا به درستی اجرا نمی شود؟ چرا در اجرای قانون شبیخون می زنند؟ متاسفانه ما از این روند اجرای قانون در کشور کم نداشتیم و در قضیه بنزین هم مردم صبح از خواب بیدار شدند و دیدند که بنزین گران شده است.باید از ابتدای ترم و قبل از شروع آن که دانشجو هنوز انتخاب واحد نکرده کاملا از این مسائل آگاه باشد تا بتواند برنامه ریزیهای لازم را انجام دهد. این حداقل خواسته دانشجو است.
سلاحی گفت: در هفتهی اخر ترم که ذهن دانشجوها درگیر امتحانات میان ترم و پایان ترم است و از طرفی دغدغه برنامه ریزی درسی برای ترم بعد را دارند به یکباره سیستم گلستان اجازه دیدن برنامه درسی ترم آینده را از دانشجویان سلب کرد و با خطای پرداخت بدهی مواجه شدند؟
وی در پایان گفت: صحبتی که با مسئولین صورت گرفت در نهایت قرار بر این شد تا با حل شدن موقت این موضوع یعنی باز شدن سیستم برای مشاهده برنامه درسی و انتخاب واحد رایگان دانشجوها در نیم سال دوم تحصیلی انجام شود، فعلا دانشجوها دست به تحصن نزنند و با انتخاب نمایندگانی از خودشان با دانشگاه وارد مذاکره شوند که امیدواریم این مسائل به طور کامل حل شود و دیگر هم شاهد تصویب اینگونه قوانین عجیب از سوی نهادی در دانشگاه نباشیم.
وی یادآور شد: دانشجویان با رعایت کامل قانون و بدون جهت گیری سیاسی دست به تجمع زدند و در ادامه نیز برای خواسته خود با دانشگاه وارد مذاکره خواهند شد و موضوع را به بهترین نحو حل خواهند کرد. فیلمی هم که در برخی رسانههای معاند پخش شده است صداگذاری شده و با اطلاعات نادرست است که هیچ ارتباطی به دانشجویان پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور ندارد.