یک شرکت دانشبنیان ایرانی به تازگی پوشش پایهآب با قابلیت خودترمیمشوندگی تولید و به بازار عرضه کرده که در اثر گرمای حاصل از نور خورشید، میتواند آسیبها و ترکهای خود را ترمیم کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به ساخت پوششهای نانویی با قابلیت خود ترمیمشوندگی شده است. این پوششها از جنس پلی یورتان پایه آب بوده که در مجاورت گرما میتواند ترکها و آسیبهای وارد شده به خود را ترمیم کند.
محمد رونق باغبانی از مدیران این شرکت میگوید: «معمولا در پوششهای پلیمری از حلالهای آلی استفاده میشود که برای محیط زیست و سلامت جامعه خطرآفرین است. ما در این محصول، فناوری ارایه کردهایم که عاری از حلال آلی بوده و پایه آب است؛ بنابراین برای محیطزیست و انسان خطر نداشته و میتواند استانداردهای سختگیرانه برخی کشورها را دریافت کند.»
رونق باغبانی درباره مزیتهای دیگر این محصول میگوید: «این محصول را میتوان در ضخامتهای کمتر از نمونههای موجود در بازار تولید کرد و همچنین میتوان آن را روی زیرلایههای مختلف نظیر پلاستیک قرار داد. از دیگر مزیتهای این فناوری قابلیت خودترمیمشوندگی آن است به طوری که در اثر گرما ساختار آن ترمیم میشود؛ بنابراین این محصول اگر در مقابل نور خورشید قرار داده شود، آسیبهای خود را ترمیم میکند.»
عضو هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان میگوید: «در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول تا یک تن در ماه است. از آنجایی که برای پوششدهی هر مترمربع نیاز به تنها ۱۰۰ گرم از این ماده است بنابراین با این حجم میتوان فضای بسیار زیادی را پوششدهی کرد.»
کفپوشهای نانویی تولیدی شرکت بساپلیمر تا کنون به مراکز و شرکتهای بسیاری عرضه شده است. از مهمترین آنها میتوان به صنایع تولید دارو از قبیل: شرکت تولیدارو و داروسازی دکتر عبیدی، بیمارستانهایی نظیر بیمارستان شهدای کرمانشاه، بیمارستان آتیه همدان، بیمارستان فیروزآبادی، بیمارستان اکبرآبادی، بیمارستان شهیدبهشتی شیراز، بیمارستان دکتر غرضی ملایر و بیمارستان سلمان فارسی بوشهر و مراکز صنعتی مهمی از جمله شرکت بهرهبرداری نفت و گاز، گروه صنعتی کرمان موتور و شرکت دارویی، آرایشی و بهداشتی مینو، اشاره کرد.
این شرکت دانش بنیان اپوکسی- سیلیکا را به عنوان کفپوش با مقاومت بسیار بالاتر از کفپوشهای رایج ارائه کرده است که منجر به حفاظت از سطوح در مقابل سایش و آثار ناشی از آن میشود. حضور نانوذرات سیلیس در این پوشش سبب افزایش مقاومت به سایش و سختی این نانوکامپوزیت شده است. همچنین نتایج آزمون سایش انجام شده روی این محصول و نمونه شاهد (فاقد نانو ذرات سیلیس) نشان دهنده افت جرم کاهش یافته در اثر سایش به دلیل حضور نانو ذرات است.