نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: برخی ساده انگارانه و به عبارتی خوشبین مباحثی را مطرح میکنند که گویا رمزارزها جایگزین و رقیب پول میشود در حالی که این ساده انگاری ناشی از عدم درک صحیح از ماهیت پول است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو حسین سلاح ورزی در همایش شکل دهی آینده سیاستگذاری پولی و مالی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت:فناوری بلاکچین و مدیریت کلان دادهها و تحلیل آنها به وسیله هوش مصنوعی بسیار مهم است و همزمان باید اطلاعات تراکنشهای مالی را تحلیل کرد.
* فناوری بلاکچین رقیب پول نیست
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: برخی ساده انگارانه و به عبارتی خوشبین مباحثی را مطرح میکنند که گویا رمزارزها جایگزین و رقیب پول میشود در حالی که این ساده انگاری ناشی از عدم درک صحیح از ماهیت پول است.
وی اظهار داشت: این اشتباه باعث این میشود که سرمایه گذاران در حوزههای فناوری گمراه شوند و دولت هم موضع گیری منفی بر روی این موضوع داشته باشد.
وی افزود: بلاکچین رقیب پول نیست، اما مکمل شرایط کنونی اقتصاد ایران است به شرطی که برای مبادله اعتبار بین بازیگران زنجیره ارزش نیز اقداماتی انجام شود و سیاستگذار پولی بتواند زمینه اتصال کنترل شده و حساب شده اپراتورهای این بازار را فراهم آورد.
وی گفت: در حوزه تحلیل کلان دادهها به عنوان هوش مصنوعی این فناوری میتواند ابزار سنجش پایداری بازار پول و اعتبار برای سیاستگذار باشد و به عنوان یک ابزار سنجش ریسک و اعتبار برای بخش واسطه گری در حوزه فعالان اقتصادی عمل کند تا زمینه خوبی برای ایجاد ابزارها و راهکارهای جدید در نظام پولی بوجود بیاید.
* نقش پلتفرمیزه کردن اطلاعات مالی در مبارزه با پولشویی
سلاح ورزی بیان داشت: پلتفرمیزه کردن اطلاعات مالی از این نظر که میتواند تحت مقررات مشخص نظام یکپارچه از دادههای مالی را ایجاد کند نقش موثری در مبارزه با پولشویی دارد.
وی افزود: در کشور کل بار تامین مالی بر دوش سیستم بانکی قرار گرفته و بخشهای مختلف اقتصاد در رابطه با سبکتر کردن و توزیع نظام تامین مالی مساعدت و همراهی ندارند؛ این وابستگی شدید و متمرکز بودن بحث تامین مالی از طریق نظام بانکی ریسکی را برای بنگاههای اقتصادی و نظام پولی کشور ایجاد میکند.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که همه نقش رشد اقتصادی کشور از طریق نظام بانکی پاسخ داده شود و این موضوع باعث میشود که سیاستگذار پولی از نقش اصلی خود دور شود.
وی اظهار داشت: بر اساس پلتفرمیزه کردن اطلاعات مالی، بنگاههای کوچک و متوسط خواهند توانست شرایطی را برای استفاده از ابزارهای بدهی در بازار سرمایه را فراهم آیند و اتاق بازرگانی نیز در این خصوص کمک میکند و تحلیل این اطلاعات به وسیله هوش مصنوعی بسیار مهم است؛ ضمن اینکه باید اطلاعات تراکنشهای مالی را تحلیل کرد.