محققان کشورمان برای حرکت هموار در این مسیر اقدامات ارزشمندی را انجام دادهاند و به تازگی نیز موفق شدند زمینه برای تصویربرداری همزمان با دو سیستم را فراهم کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید دارو مسیرهای پر از پیچ و خم را طی میکند. تحقیقات در مرحله پیشبالینی یکی از آنها است. محققان کشورمان برای حرکت هموار در این مسیر اقدامات ارزشمندی را انجام دادهاند و به تازگی نیز موفق شدند زمینه برای تصویربرداری همزمان با دو سیستم را فراهم کنند.
این اقدام با تلاش محققان در آزمایشگاه پیشبالینی محقق شد و محققان از این پس میتوانند با بکارگیری دو سیستم رادیوگرافی بوسیله اشعه ایکس و تصویربرداری فلورسنت، وبا استفاده از روشهای پردازش تصویر امکان تصویربرداری همزمان بوسیله این دو سیستم تصویربرداری پروژه خود را انجام دهند.
در تصویربرداری فلورسنت اطلاعات ساختاری کمی از بافتها به دست میآید؛ بنابراین ترکیب تصویربرداری فلورسنت با تصویربرداری ساختاری مانند رادیوگرافی میتواند اطلاعات بیشتری در اختیار محققان قرار دهد. با داشتن دادههای تصویربرداری فلورسنت، میتوان از تصاویر رادیوگرافی برای مشخص کردن مرز بافتهایی با ویژگیهای نوری متفاوت و تعیین دقیق محل توزیع دارو در بدن حیوان استفاده کرد.
سیستمهای تصویربرداری به طور کلی به دودسته تقسیمبندی میشوند. نوع اول، به بررسی ساختار بدن میپردازد که شامل تصویربرداریهایی مانند ایکس ری و ام آر آی است. اما در نوع عملکردی فعالیت یک عضو یا بافت خاص در بدن بررسی میشود که انواع پر کاربرد آن سیستمهای تصویربرداری PET، SPECT و تصویربرداری فلورسنت است.
اما این اقدام محققان باعث شد تا پروژههای تحقیقاتی در آزمایشگاه بالینی با دستیابی به اطلاعات کاملتر انجام شود.
با توجه به اهمیت مطالعات پیش بالینی و نبود امکانات مورد نیاز برای انجام این تحقیقات آزمایشگاه پیش بالینی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد تا با وجود مجهزترین دستگاهها در این حوزه خدمات به محققان کشور ارائه شود. تجهیزات و دستگاههای این مرکز همگی ساخت شرکتهای دانش بنیان است که قدم در مسیر آبادانی و ساختن ایران گذاشته اند.