هر روز که به ایام برپایی جشنواره نزدیک تر میشویم مخاطبان سینما برای اطلاع از جزئیات فیلم، تماشای سکانس های مختلف و یا تیزر رسمی آثار لحظه شماری میکنند که در ادامه بخش نخست این جزئیات و تیزر آثار از سوی گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو منتشر شده است.
گروه فرهنگ و هنری خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر از 12 بهمن ماه تا 22 بهمن در سینماهای منتخب سراسر کشور با اکران 28 فیلم سینمایی در قالب رقابت در «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» برگزار میشود و هر روز که به ایام برپایی جشنواره نزدیک تر میشویم مخاطبان و علاقه مندان به سینما برای اطلاع از جزئیات فیلم، تماشای سکانس های مختلف و یا تیزر رسمی آثار لحظه شماری میکنند، به همین بهانه گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو در گزارشی ضمن معرفی اجمالی آثار برای نخستین بار به انتشار تیزر و یا بخش هایی از فیلم های «سودای سیمرغ» و «نگاه اول» جشنواره فیلم فجر دست زده است که در ادامه بخش نخست آن از نظرتان میگذرد:
جاسوس بازی «لباس شخصی ها»
امیرعباس ربیعی فیلمساز جوانی است بسیاری از دوستداران سینما او را به واسطه ساخت فیلمهای کوتاه موفقی همچون «ولد»، «بعدازظهر»، «ماهدرخانه» وهمچنینفیلمداستانی «میتینگ» به خاطر میآورند، امسال با روایت قصه «لباس شخصی» که برشی از یک ماجرای واقعی در تاریخ معاصر است پا به بخش نگاه نو سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر میگذارد. قصهای که از یکسو به واسطه گره خوردن با اتفاقات سیاسی دهه ۶۰ در ژانر سینمای سیاسی قرار میگیرد و از سوی دیگر به واسطه اینکه داستانی جاسوسی با فضایی معمایی دارد در شمار فیلمهای جاسوسی-معمایی سینمای ایران دستهبندی میشود.
«لباس شخصی» عنوان اولین ساخته سینمایی این فیلمساز جوان است که با حمایت سازمان هنری رسانهای اوج تولید میشود و برخی از کارشناسان سینما این اثر را از همین حالا یکی از مدعیان اصلی جوایز بخش نگاهنو سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر میدانند. داستان این فیلم برگرفته از یک واقعه تاریخی معاصر است و به ماجرای فعالیتهای حزب توده در ایران گره خورده کهفضایی پرتعلیق و معمایی دارد و حاصل روایت قصهای است که تاکنون کمتر درباره آن صحبت شده است. جاسوسهای فراموش شده؛ این بهترین تعبیر درباره اعضای حزب توده است؛ سازمانی که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با سواستفاده از آزادی فراهم شده به واسطه استقرار جمهوری اسلامی در ایران تبدیل به ابزار جاسوسی سازمانهای جاسوسی خارجی به ویژه شوروی شدند. «لباس شخصی» که قصهاش به ماجرای فعالیتهای حزب توده گره خورده در قالب یک درام معمایی و جاسوسی نگاهی هم به فعالیتهای جاسوسی این سازمان در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی دارد. قصهای که با وجود اهمیت کمتر در میان کتابها و مستندها و سایر نمایشی به آنها پرداخته شده است. استفاده کردن از بازیگران ناشناخته و تئاتری نکته دقیقی است که در این فیلم به آن توجه شده تا به جای استفاده از ظرفیت حضور چهرههای مطرح سینمایی از بازیگران پرقدرت تئاتر برای ارائه تصویری باورپذیرتر از شخصیتهای پیچیده این قصه استفاده شود. آدمهایی همچون نورالدینکیانوری که سالها در راس سازمانی قرار داشتند که ابزار جاسوسی کمونیستها در ایران بود. «لباس شخصی» علاوه بر اینکه روایتگر گوشهای تاریک از تاریخ معاصر ایران برای مخاطبان سینما است؛ آغازی برای تلاش مجدد سینمای ایران برای آزمودن بخت خود در ژانرهای متفاوت سینمایی است؛ ژانرهایی که حالا سالهاست زیربار انبوه کمدیهای زرد و ملودرامهای اجتماعی مدفون شدهاند.
ردپای «جن» در جشنواره فیلم فجر
بهمن ارک و بهرام ارک دو برادر تبریزی هستند که تاکنون کارگردانی چند فیلم ویدئویی، مستند و کوتاه را در کارنامه خود دارند که امسال این دو برادر با فیلم سینمایی «پوست» به عنوان نخستین اثر بلند سینمایی شان آماده حضور در بخش نگاه نو(فیلم اولی) جشنواره فیلم فجر میشوند.
بنا بر این گزارش این فیلم که عنوان نخستین فیلم بلند سینمایی به زبان آذری سینمای ایران با خود یدک میکشد، طبق شنیده ها با موضوعی جنجالی پا به جشنواره فیلم فجر میگذارد و قرار است پای «جن» و «از ما بهترون» را به سینمای ایران بکشانند.
گفتنی است، فیلم کوتاه حیوان محصول ۱۳۹۶ به کارگردانی این دو برادر، جوایز متعدد جهانی و ملی ایران از جمله جایزه سینه فونداسیون فستیوال کن و سیمرغ بلورین جشنواره فجر را از آن خود کردهاست.
فیلم سینمایی«پوست» در حالی مهیای حضور در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر آماده میشود که به تازگی عکسی عجیب از پشت صحنه آن منتشر شده است.
این فیلم که به تهیهکنندگی محمدرضا مصباح در دو بخش نگاه نو و سودای سیمرغ جشنواره ملی فیلم فجر حضور دارد، روز گذشته با انتشار عکسی عجیب از پشت صحنه فیلم خبر ساز شد که بلافاصله مشخص شد این عکس نشانگر شخصیت «جن» فیلم دلهره آور «پوست» است.
موضوع فیلم «پوست» عشق، جادو و خرافه پرستی است و درباره خانوادهای شامل یک مادر و پسر است که زندگی آنها به دلیلی دچار مشکل میشود.
در فیلم پوست بازیگران شناخته شده و سلبریتی حضور ندارند و با نظر کارگردانان آن، از بازیگران تبریزی استفاده شده است.
بازگشت سوپراستار با «آن شب»
فیلم سینمایی «آن شب» به کارگردانی کوروش آهاری و بازی شهاب حسینی روز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه در سانس اول برای اهالی رسانه در سینما پردیس ملت اکران میشود. شنیده میشود این فیلم با موضوع معمایی و رمزآلود در ژانر ترس تولید شده است و تنها فیلم جشنواره امسال در این ژانر است. داستان «آن شب» درباره یک زوج ایرانی در آمریکاست که در یک هتل محبوس شده اند در حالی که نیروهای بیگانهای آنها را وادار میکنند که با رازهایی که از هم پنهان کرده اند روبه رو شوند.
از عوامل اصلی پروژه هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد: نویسندگان: میلاد جرموز و کوروش آهاری، مجری طرح: محسن درمنش و شریل استارولاکیس مدیر فیلم برداری: مازیار مکانی، طراح صحنه: جنیفر دهقان، طراح لباس: مریم راسخ، مدیر تولید: مایکل زمپینو، طراح گریم: بابک اسکندری، مدیر صدا برداری: ارمین کارباف، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: محمد مطلق، منشی صحنه: ژولیت نیکوغاسیان. شهاب حسینی که این روزها نامش با فیلم سینمایی «مست عشق» حسن فتحی گره خورده و از سویی دیگر با بیانیه اش در خصوص مخالفت با تحریم جشنواره فیلم فجر حسابی خبرساز شده در «آن شب» به ایفای نقش پرداخته و اساساً فیلم در آمریکا جلوی دوربین رفته است و دو تهیهکننده خارجی هم دارد، اما این روزها با نام محمد درمنش به ماراتن فجر پا گذاشته است. در این فیلم بازیگرانی، چون شهاب حسینی، امیرعلی حسینی، آرمین مهر، گلبرگ خاوری، علی کوششی و بازیگر خردسال لیلی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مو را حضور دارند.
در انتظار درخشش فیلمسازان افغانی
این چهارمین همکاری مشترک برادران محمودی در سینمای ایران در مقام تهیهکننده و کارگردان است. نوید و جمشید محمودی پیش از این فیلمهای «چند متر مکعب عشق»، «رفتن» و «شکستن همزمان بیست استخوان» را با محوریت مسائل و مصائب مهاجران افغانستانی در ایران کارگردانی کرده بودند.
«مردن در آب مطهر» هم فیلمی دیگر در ادامه دغدغههای این دو برادر فیلمساز مهاجر است که قطعاً میتواند زنجیره توفیقات آنها در جشنوارههای سینمایی داخل و خارج از کشور را تکمیل کند. علی شادمان، ندا جبرائیلی، متین حیدرنیا، صدف عسگری و سوگل خلیق علیرضا آرا، امیررضا رنجبران، خیام وقار، پیمان مقدمی، مهتاب جعفری، فرید اسحاقی، فاطمه شکری، محیا رضایی، فاطمه میرزایی و علیرضا مهران بازیگران این فیلم هستند. عاشقانه تازه برادران محمودی قصه چند جوان مهاجر افغان را روایت میکند که قصد رفتن به اروپا را دارند. در خلاصه داستان فیلم آمده است: ««رونا: حامد، از دریا نترسی یا، از هر چی بترسی بلای جونت میشه، حامد: نمیترسم..»