یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: نظر میرسد گفتگوی ظریف با اشپیگل در زمان مناسبی صورت نگرفت، ثانیا از زمان شهادت سردار سلیمانی دقیقا مشخص شد که رویکرد آمریکا بیش از حد خصومت آمیز است و آمریکا به هیچ عنوان به دنبال مذاکره سالم نیست.
سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مصاحبه اخیر ظریف با اشپیگل در خصوص احتمال برگشت آمریکا به میز مذاکره در صورت لغو همه تحریمها و واکنش ترامپ به این گفتگو با انتشار توئیتی مبنی بر اینکه «وزیر خارجه ایران گفته میخواهد با آمریکا مذاکره کند، اگر تحریمها برداشته شود؛ نه مرسی» گفت: آنچه در طول دو ماه گذشته در خصوص ایران رخ داد سبب شد آمریکاییها به کارایی تحریم و فشار حداکثری امیدوار شوند و لذا به این خیال بیفتند که هنوز میتوانند فشارهای بیشتری را به ایران وارد کنند و در اوج این فشار به دنبال مذاکره باشند.
وی با اشاره به اینکه همین الان هم آمریکاییها به شدت به دنبال مذاکره با ایران هستند، تصریح کرد: اما قطعا این تصویر اشتباهی است که موجب ارزیابی غلط واشنگتن شده است.
خوش چشم ادامه داد: فشارهایی حداکثری آمریکا به لحاظ اقتصادی تا حدود مهر ماه تمام تاثیر ممکن را گذاشته بود و از آن به بعد فشارهای حوزه جنگ نرم به عرصه وارد شد.
این کارشناس مسائل بین الملل، با تاکید بر اینکه این گونه فشارها اساسا نمیتواند ایران را به عقب براند، تصریح کرد: بر این اساس به نظر میرسد گفتگوی ظریف با اشپیگل در زمان مناسبی صورت نگرفت، گذشته از آن از زمان شهادت سردار سلیمانی دقیقا مشخص شد که رویکرد آمریکا، رویکردی بیش از حد خصومت آمیز با جمهوری اسلامی است و آمریکا به هیچ عنوان به دنبال مذاکره سالم نیست بلکه به دنبال تسلیم جمهوری اسلامی است.
یک تصمیم نابه هنگام و شیوه اجرای نادرست در آبان، آمریکا را به فشارحداکثری در ایران امیدوار کرد وی در پاسخ به این سوال که بر چه اساس جنگ روانی در مهر ماه تقریبا به نفع ایالات متحده پیش رفت؟ گفت: آمریکا حوالی مهر و آبان سال جاری بود که از فشارهای حداکثری تحریم که باعث اغتشاشات خیابانی در ایران شود، تقریبا مایوس شده بود، اما متاسفانه یک تصمیم نابه هنگام با اجرای نامناسب در زمینه بنزین سبب شد که محملی به وجود آید تا دستگاه حاکمه ایالات متحده احساس کند، میتواند با شروع یک سناریوی جدید عملیات روانی و ترکیب آن با عملیات سخت که همان شهادت سردار سلیمانی بود، به اغتشاشات بیشتری در ایران دست بزند.
هدف آمریکا از تحریم ها، ریختن بخشی از جامعه به کف خیابان بود خوش چشم ادامه داد: آمریکا به دنبال این بود که با این قبیل اقدامات ایذایی تاثیرگذاری تحریمها را که در مهر ماه به اوج خود رسیده بود، افزایش دهد و اصولا هدف از تحریم نیز همین بود که بخشی از جامعه به کف خیابان بریزند و با اغتشاشات پایگاه مردمی نظام از داخل سست شود.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد:آمریکا به دنبال آن بود که در این بین، یعنی فشار حداکثری از خارج و نارضایتی و اغتشاشات از داخل نظام را مجبور به مذاکره کند.
رخدادهای آبان و طمع آمریکا از داخل کلید خورد وی تصریح کرد: به نظر میرسد آنچه آمریکا را پیش از گذشته در آبان ماه امیدوار کرد رخدادهایی بود که به دیدگاه من مهمترین مولفه بروز آن در حقیقت از داخل شروع شد و آن تصمیم نادرست و نابه هنگام افزایش حاملهای انرژی بود.
خوش چشم در پایان خاطرنشان کرد: به هر تقدیر بروز این حوادث از داخل هر چند عمدی نبوده است، اما به گفته روحانی که در زمان خروج آمریکا از برجام گفته بود: این خروج بعد از قضایای دی ماه ۹۶ اتفاق افتاد و اگر این اغتشاشات نبود، ترامپ از برجام بیرون نمیرفت ، وقایع امسال نیز چنانچه به شکل اغتشاشات پیش نمیرفت و جامعه با آرامش جلو میرفت آمریکاییها محمل و امید مجددی برای رقم زدن عملیات روانی در داخل ایران پیدا نمیکردند.