آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۴۴۷۰
با حضور ستاری؛

آیین رونمایی از میکروتوربین مولد برق و حرارت و افتتاح مرکز نوآوری وستا در البرز برگزار شد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر یک روزه با استان البرز در آیین افتتاح مرکز نوآوری باز و انتقال فناوری وستا و رونمایی از مولد برق و حرارت میکروتوربینی شرکت کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر یک روزه با استان البرز در آیین افتتاح مرکز نوآوری باز و انتقال فناوری وستا و رونمایی از مولد برق و حرارت میکروتوربینی شرکت کرد.

میکروتوربین مولد همزمان برق و حرارت، طرحی کلان و ملی است که توسط شرکت دانش بنیان صنایع محرکه دوار خاورمیانه احداث شده است.

این نوع مولد که برای اولین بار توسط این شرکت در ابعاد کوچک توسعه داده شده، مراحل تست و استانداردسازی را در قالب پروژه ملی طی کرده است.

تولید همزمان برق و حرارت با فناوری میکروتوربین برای اولین بار توسط این شرکت در ابعاد کوچک توسعه داده شده است بنام (Boiler Green Turbo (TGB نامگذاری و طی طرح حمایتی معاونت علمی فناوری ریاست جمھوری، مراحل توسعه و تست و استانداردسازی را در قالب طرح کلان ملی طی کرده است.

تنها ۷ کشور دارنده این فناوری هستند و تولید بومی میکروتوربین، صنایع جانبی دیگری را نیز فعال خواھد کرد که ضمن استفاده از ظرفیتھای فناوری و تولیدی موجود در کشور، توسعه محصولات و خدمات فناورانه و دانش بنیان را به دنبال خواھد داشت.

این مولد علاوه بر تولید حرارت، مقداری از برق مورد نیاز واحد مسکونی یا صنعتی را نیز تامین می‌کند. این سامانه توسط یک توربوژنراتور کوچک (میکروتوربین گازی) و تحت کنترل یک رایانه مرکزی فعالیت می‌کند.

ستاری در حاشیه بازدید از این شرکت با بیان اینکه استان البرز قطب بسیاری از صنایع و فناوری‌های جدید است، گفت: بازدید‌های امروز در راستای حمایت از تعامل زیست بوم دانش بنیان و صنایع کشور صورت گرفت و خوشبختانه گام‌های خوبی در این مسیر برداشته شده است. پیش از این مجموعه، خط تولید آنزیم‌های صنعتی در شرکت دانش‌بنیان بن‌دا فراور افتتاح شد که پاسخ گوی نیاز‌های تحریمی ما در این حوزه است. بسیاری از اقلام پیشرفته دانش بنیان که وارداتی است توسط شرکت‌های دانش بنیان فعال در این محدوده تأمین می‌شود.

مرکز نوآوری باز و انتقال فناوری وستا نیز که در این سفر افتتاح شد، با اهدافی، چون توسعه فناوری‌های میان رشته‌ای در کشاورزی، ترویج فناوری در کشاورزی، استفاده از فناوری‌های میان رشته‌ای در توسعه کشاورزی، تبدیل دانش به فناوری، جهت دهی موضوعات تحقیقاتی متناسب با نیاز، مدل سازی و الگو سازی کشت و فراوری گیاهان دارویی، تبدیل کشاورزی به کسب و کاری سودمند و نیز توسعه کشاورزی در مقیاس کوچک، ولی با بازده بالا راه‌اندازی شده است.

این مرکز بر پایه یک مدل سه‌لایه شکل گرفته که لایه اصلی و نخست این مرکز از شرکت‌های دانش بنیان توانمندی تشکیل شده است که به عنوان لنگر بر فناوری‌های میان رشته‌ای تمرکز دارند و به تیم‌هایی که می‌خواهند به شرکت بدل شوند کمک می‌کنند.
لایه دوم شرکت‌های نوپا و استارتاپ‌هایی است که بر فناوری‌های کشاورزی تمرکز دارند و لایه سوم شتابدهنده‌ها و جذب ایده‌های نوآورانه را شامل می‌شود.

ستاری در حاشیه افتتاح این مرکز با اشاره به ایجاد زیست‌بوم فعالیت بخش خصوصی در امر پژوهش گفت: بخش خصوصی هنگامی برای سرمایه‌گذاری بر روی پژوهش مشتاق می‌شود که محیطی مساعد برای نقش آفرینی او فراهم شود. بر بستر همین زیست‌بوم، شرکت‌های موفقی از دل پژوهش‌ها به بدنه اصلی اقتصاد راه یافته‌اند. باید در این مسیر، دولت ریسک پژوهش‌ها را کاهش دهد و روی پژوهش‌های پایه متمرکز شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار