بخشی از ابزارها و تجهیزات در حوزه علوم شناختی با حمایت ستاد علوم شناختی معاونت علمی در کشور طراحی، تولید و بومیسازی شده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بومیسازی ابزارها و تجهیزات درحوزه علوم شناختی و تداوم مسیر پیشرفت و توسعه در این زمینه از اولویتهای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. تا کنون بخشی از این دستگاهها و سیستمها با حمایت ستاد در کشور طراحی، تولید و بومیسازی شده است.
همچنین تلاشهای گستردهای در زمینه ساخت، تامین و توسعه ابزارها و فناوریهای این حوزه در حال انجام است تا ارتقای سطح فعالیتهای پژوهشی و حرکت در مسیر کاربردی کردن نتایج مطالعات بویژه در حوزه ذهن و مغز با حمایتهای این ستاد در کشور شاهد باشیم. در این صورت محققان و متخصصان در کوتاهترین زمان، یافتههای تخصصی و علمی خود را برای استفاده در کشور کاربردی میکنند.
البته به واسطه تشکیل تیمهای مشترک تحقیقاتی بسیاری از تجهیزات و دستگاهها از جمله دستگاه ثبت نوار مغزی، تحریک الکتریکی مغز، تصویربرداری نوری از مغز، اندازه گیری سیگنالهای مغزی دستگاه اندازه گیری سیستم بویایی و رهگیر چشم در کشور طراحی و در مراکز علمی و درمانی مورد استفاده قرار گرفته است.
تشکیل گروههای «پیشران» با هدف دستیابی به خودکفایی در ساخت دستگاهها و سیستمها گام مثبت دیگر ستاد برای گسترش فعالیتها در حوزه علوم شناختی و مطالعه مغز باید بدانیم. در این راستا گروههای متعددی درحوزههای نورواپتیک، اختلالات عصب-تحولی و تحریک عمقی مغز ایجاد و فعال شده است.
ترغیب و جلب همکاری و مشارکت متخصصان، اساتید و پژوهشگران در اجرای طرحهای تحقیقاتی و جذب تعداد زیادی از فارغ التحصیلان ایرانی دانشگاههای معتبر بین المللی در مراکز علمی و تخصصی از دیگر فعالیتهای ستاد توسعه علوم شناختی در مسیر بالندگی علمی کشور است.