ناظر گمرکات استان هرمزگان گفت: در اولین اقدام برای مقابله با ویروس کرونا نامهای به علوم پزشکی استان زده شد تا مسافران ورودی چکاپ کامل شوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری مشترک اللهمراد عفیفی پور مدیرکل بنادر استان هرمزگان و ابوالفضل اکبرپور ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی بندرعباس در این استان برگزار شد.
اکبرپور با اشاره به آنکه بیش از ۵۰ درصد واردات، صادرات و ترانزیت کشور از گمرکات استان انجام میشود، گفت: بیش از ۵۴ درصد حجم تجارت خارجی در این استان است که از غربیترین و شرقیترین نقطه استان ۲۹ گمرک و ۵ اداره کل داریم.
وی با بیان اینکه ۱۹ دفترخانه وجود دارد تصریح کرد: تمامی رویههای گمرکی از مسافری دریایی، هوایی، امانات پستی و ورود و خروج موقت و صادرات موقت، ترانزیت داخلی و خارجی در استان وجود دارد.
ناظر گمرکات استان هرمزگان با اشاره به آمار ۱۰ ماهه حجم تجارت خارجی در استان تصریح کرد: حجم صادرات فرآوردههای نفتی و غیرنفتی حدود ۲۷ میلیارد دلار با حجم ۳۹ میلیون و ۸۰۰ تن است که به لحاظ ارزش ۱۲۱ درصد به لحاظ ارزش رشد دارد. از این میزان ۱۸ میلیارد دلار سهم تجارت غیرنفتی است و عمده کالاهای صادراتی به کشورهای چین، هند، امارات، آلمان و ایتالیا صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه کالاهای صادراتی عمدتا سنگ آهن، کنستانتره، اتیلن و محصولات نیمهتمام از آهنگ و منسوجات است، گفت: در بحث واردات حدود ۷ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار کالا به کشور آمده که به لحاظ ارزش دلاری افت ۳ درصدی دارد.
* مشکلی برای تامین کالاهای اساسی نداریم
اکبرپور ادامه داد: گوشت واردشده به کشور از ابتدای سال تاکنون ۷۷ هزار و ۷۲۸ تن بوده، همچنین ۷۳۲ هزار تن برنج، ۳۴۶ هزار تن انواع روغنها، ۶۱ هزار تن دانههای روغنی به کشور وارد شده و در بحث تامین کالاهای اساسی شب عید مشکل نداریم و حتی یک ماه بعد از آن ماه مبارک رمضان است و برنامهریزیها صورت گرفته تا خللی در بازار وجود نداشته باشد.
ناظر گمرکات استان هرمزگان در مورد خودروهای دپوشده در گمرکات استان عنوان کرد: در کل کشور ۱۲ هزار و ۲۶۱ دستگاه خودروی سواری وجود دارد که در نیمه دوم سال گذشته با مصوبه دولت با توجه به مهلت ۶ ماهه با احتساب آمبولانسها ۷ هزار و ۱۵۳ دستگاه ترخیص شد که از این میزان ۶ هزار و ۳۰۰ دستگاه سواری به غیر از آمبولانس بود.
وی علت رسوب این خودروها را تغییر شرایط ارزی و ممنوعیت ترخیص دانست که اگر ثبت سفارش خودروها نیز از سوی متولیان آن انجام شود، طبق قوانین و ضوابط نیاز است تا مجوزهای جدید قانونی اخذ شود. جمعا ۱۹۴۱ خودرو در استان وجود دارد که ۶۶۸ دستگاه در گمرک شهید رجایی، ۱۱۶۷ دستگاه در گمرک باهنر و ۱۰۶ دستگاه هم در گمرک بندر لنگه متوقف است.
اکبرپور تاکید کرد: این خودروها سرمایه مردم است و برخی از آنها استانداردهای لازم را ندارند. مثلا لاستیک و برخی قطعات آنها در آفتاب به مرور از بین رفته است. متولی ترخیص خودرو وزارت صمت بوده که احتمالا نیاز به مصوبه هیات دولت دارد. ما مجری قانونی هستیم و عامل دپو شدن خودروها گمرک نیست.
ناظر گمرکات استان هرمزگان در مورد اقدامات گمرک برای مقابله با ویروس کرونا در بحث تجارت و مسافری تصریح کرد: در اولین اقدام نامهای به علوم پزشکی استان زده شد که از مسافران ورودی چکاپ کامل انجام شود. در حال حاضر کالاهای اساسی مانند گوشت، برنج، روغن، قند و شکر از مبدأ چین نداریم.