معاون حقوقی وزیر بهداشت: وزارت بهداشت هیچ گاه اعلام نکرده که سونوگرافی در بیمارستان رایگان شود، بلکه دارای تعرفه است. در جایی که سونوگرافی منع دارد این است که کسی که رشتهاش نیست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس بخشنامههای وزارت بهداشت طی سالهای گذشته متخصصان زنان از بدو آموزش، سونوگرافی را انجام میدادند بگونهای که انجام سونوگرافی جزء لاینفک این رشته بشمار میرفته است.
وزارت بهداشت در مقابل اعتراض جامعه رادیولوژیست همواره اعلام کرده که مهمترین شاخص بهداشتی هر کشور، سلامت مادران و زنان و کاهش آمار مرگ و میر مادر و نوزادی است که متخصصین زنان با انجام سونوگرافی تصمیم گیری سریع و بدون اتلاف وقت در همان معاینه، تکلیف بیمار را مشخص و وقت و کرامت این بیماران را حفظ کرده است.
همچنین وزارت بهداشت تاکید داشته که در تمام کشورهای جهان، سونوگرافی زنان و مامایی جز اصلی مراقبتهای دوران بارداری و مهمترین وسیله تشخیص عوارض بارداری و ارزیابی رشد و سلامتی جنین و تشخیص ناهنجاریهای آن به وسیله متخصصین زنان و مامایی است به طوری که بدون سونوگرافی امکان مراقبتهای صحیح دوران بارداری توسط این گروه امکان پذیر نیست.
اما مشاهده شده برخی از پزشکان در مطب های خصوصی خود برای کمترین معاینه از این دستگاه استفاده میکنند و هزنه ای جدا از مادران و زنان دریافت می کنند که این امر مخالفت های متعددی را به دنبال داشت و مردم مجبور بودند برای معاینه بهتر هزینه بیشتر را دریافت کنند.
البته بر اساس گفته مسولان وزارت بهداشت استفاده تشخیصی از دستگاه سوناگرافی جز کارکرد پزشکی است و نباید از بات استفاده از آن پول دریافت کنند همین امر باعث شد تا صدای پزشکان دربیایید و با مصوبه وزارت بهداشت مخالفت کنند.
گفتنی است در واکنش به این موضوع همتی معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره برخی اختلافات بین پزشکان و وزارت بهداشت، گفت: بسیاری از این اختلافات ریشه در بحثهای مالی و عدم تمکین از قانون دارند. به عنوان مثال اگر یک متخصص زنان میتواند از امکانات تشخیصی برای هدف تشخیصی خودش استفاده کند، اما نه مجاز به گرفتن پول است و نه مجاز به خدمتی غیر از ارگانی که دارد روی آن کار میکند. در عین حال وزارت بهداشت هیچ گاه اعلام نکرده که سونوگرافی در بیمارستان رایگان شود، بلکه دارای تعرفه است. در جایی که سونوگرافی منع دارد این است که کسی که رشتهاش نیست، از این محل به صورت القایی تجویز کرده و خودش هم کار را انجام دهد که این مورد منع شده است.
حال باید دید با این دیدگاه ها پزشکان متخصص به خصوص در بخش زنان باز هم برای انجام کارهای تشخیصی پول دریافت می کنند.