کد خبر:۸۲۶۰۶۷
گزارش |

نقاط مبهم معدنی با ۳۰ میلیون تن خاک طلا / ابهامات واگذاری ۷۰ درصد معدن مزرعه شادی به شرکت چینی

معدن اندریان یکی از بزرگ‌ترین معادن طلای کشور در ۱۲۰ هکتار و ذخیره قطعی طلای ۳۰ میلیون تنی خاک طلا با عیار پنج درصد است؛ که نقاط مبهم و تاریک بسیاری در حیطه‌های مختلف آن اعم از واگذاری، استحصال، محیط زیست وجود دارد.

نقاط مبهم و تاریک معدنی با ۳۰ میلیون تن خاک طلا /

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استخراج و فراورد‌ه های باطله معادن تغییراتی را برچهره طبیعت ایجاد می‌کند. در مناطقی که فعالیت‌های معدنکاری وجود دارد، اثرات زیست محیطی مشاهد می‌شود. به صورت تدریجی توجه مردم به حفظ محیط زیست افزایش یافته و این امر باعث شده فعالیت‌های معدنکاری تحت تأثیر قرار بگیرد. 

یکی از معادنی که چند سالی است مورد بهره بردای غیر اصولی قرار گرفته است، معدن طلای «اندریان» است. این معدن در شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی قرار دارد ورزقان دارای چندین معدن مهم طلاست که فعالیت‌های بهره برداری در ۲ معدن طلای «اندریان» و «مزرعه شادی» هم اکنون در حال انجام است که به گفته اهالی روستا به صورت غیر مجاز هم از این معدن بهره‌بردای می‌شود.

معدن اندریان یکی از بزرگ‌ترین معادن طلای کشور در ۱۲۰ هکتار و ذخیره قطعی طلای ۳۰ میلیون تنی خاک طلا با عیار پنج درصد است؛ که متاسفانه طی سالیان اخیر به دلیل فضای تقریبا اختصاصی که حاکم بر معادن استان است، نقاط مبهم و تاریک بسیاری در حیطه‌های مختلف آن اعم از واگذاری، استحصال، محیط زیست وجود دارد.
 

نقاط مبهم و تاریک معدنی با ۳۰ میلیون تن خاک طلا /

نحوه قیمت گذاری معدن

محمد صالح ترکمان، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سهند در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: یکی از نقاط مبهم و تاریک، نحوه قیمت گذاری این معادن است که به چه صورت انجام گرفته است؟ به صورتی که حتی آگهی و یا اعلان قبلی برای واگذاری صورت نپذیرفته است؛ بنابراین این سوال مطرح می‌شود که طرف قرارداد چگونه به عنوان بهره بردار معدن نائل شده است؟ و عدم شفافیت در این موضوع فرضیه‌های احتمالی، برای وجود رانتی بزرگ را قوت می بخشد.

ترکمان در ادامه می‌افزاید: نه تنها رونوشت قرارداد منتشر نشده بلکه در سایت وزارت صمت نیز، اسم معدن اندریان در لیست معادنی که پروانه بهره برداری دارند، نیامده است و نکته مهمتر، با توجه به در دسترس نبودن مفاد قرارداد مشخص نیست که این قرارداد چند ساله بسته شده است؟

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سهند ادامه می دهد: همچنین پیرامون شرکت خارجی طرف قرارداد نیز ابهاماتی وجود دارد، طبق اظهار نظر برخی مسئولین ذی ربط، فقط گفته شده که این شرکت گرجستانی است هیچ نام و مشخصاتی از آن معلوم نیست، بدین ترتیب ما با یک مجهول الهویه طرف هستیم و طبق همان اظهارات، ۷۰ درصد سود بهره‌برداری سهم شرکت گرجستانی و ۳۰ درصد مابقی از آن متعلق به شرکت ایرانی است که سهم کم شرکت ایرانی در این قرارداد با چه توجیهی صورت گرفته است؟
 
بیشتر بخوانید:
 

به گفته دانشجویان این اتفاق محدود به معدن طلای اندریان نمی‌شود و در نمونه مشابه دیگری، بحث واگذاری بیش از ۷۰ درصد معدن مزرعه شادی به شرکت چینی هست که گمانه زنی‌ها بر قیمت اندک آن نیز است.

نقطه سیاه معدن اندریان استحصال طلا به روش سیانوراسیون

یکی از مشکلاتی که در معدن طلای اندریان وجود دارد، استحصال طلا به روش سیانوراسیون که آسیب‌های جدی ناشی از آن به محیط زیست منطقه وارد کرده است.

 
طبق اظهار نظر مسئولین مربوطه استفاده از سیانور در این منطقه هیچ آلودگی محیط زیست بوجود نمی‌آورد و سیانور محیط زیست و سلامت مردم و احشام منطقه را تهدید نمی‌کند، این سخن بار‌ها از زبان مسئولین متعدد بیان شده است؛ اما شواهد گواه اتفاقی دیگری‌ است مرگ متعدد بسیاری از احشام منطقه، مسمومیت‌های غیرعادیست. البته این معضلات زیست محیطی این معدن به سیانور ختم نمی‌شود و تخریب محیط زیست بکر منطقه بخاطر برداشت‌های بسیار از معدن مشکل دیگری‌ است که بومیان منطقه به شدت به آن گله‌مند و معترضند.

این فعال دانشجویی می‌گوید: معدن آندریان تا پارسال هیچ گونه مجوزی از سمت سازمان محیط زیست نداشته و تمام این مدت درحال بهره برداری غیراصولی از این معدن با سیانور بوده است. این در حالی است که وجود علائم ناشی از ترکیبات سیانور و نمود‌های تخریبی آن در باغات و زمین‌های کشاورزی منطقه و اجساد احشام در آزمایش‌های دوستداران محیط زیست که از روی دغدغه پیگیر آن بوده‌اند به طور کامل مشهود می‌باشد.

در این راستا، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند مطابق بر قول مسئولین سازمان محیط زیست، در راس یک کارگروه محیط زیستی با حضور اساتید دانشگاه، فعالین محیط زیستی و دانشجویان برای مرتفع شدن ابهامات محیط زیستی استان، مخصوصا معادن، معضلات محیط زیستی را پیگیری خواهد کرد و امید این است که مسئولین این سازمان بر وعده‌های خود مبنی بر یاری دادن به این کارگروه جامه‌ عمل بپوشاند.
 
نقاط مبهم و تاریک معدنی با ۳۰ میلیون تن خاک طلا /

با توجه به صحبت‌های این فعال دانشجویی طبق دستور العمل‌های تبصره ۲ و ۳ ماده ۶ قانون اصلاح قانون معادن، شورای عالی معادن مقرر کرده است که ۱ درصد از فروش سالیانه معادن به منطقه استقرار معدن به منظور احداث زیرساخت‌های عمرانی و بهداشتی تخصیص پیدا کند که با استناد به سخنان مردم و مسئولین ذی‌ربط منطقه، این امر تا به امروز تحقق پیدا نکرده است که نوعی قانون گریزی به حساب می‌آید.

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند برای حفاظت از منافع مردم که بزرگترین آرمان آن است به هیچ وجه کوتاه نیامده و نخواهد آمد و در این بین با هیچکس مماشات نخواهند کرد و هرگونه کارشکنی را پاسخ خواهند داد، منتظر مسئولین مربوطه برای رفع ابهامات هستیم و قطعا در صورت عدم پاسخگویی، در زمان مشخص و معلوم اقدامات لازم را برای اصلاح وضع موجود انجام خواهیم داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار