نخست وزیر پاکستان در واکنش به قاچاق بی سابقه کالاهای اساسی مردم از جمله مواد غذایی در این کشور، گفت: قاچاق باعث تورم و افزایش نرخ کالاها شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مبارزه بی، چون و چرا با قاچاق و برخورد شدید با عاملان این پدیده، ماموریت جدیدی است که «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان به نیروهای خود در این کشور سپرده و او تمام نهادهای انتظامی و امنیتی را برای این ماموریت بسیج کرده است.
عمرانخان در ماههای اخیر برای جلوگیری از معضل قاچاق که بیشترین ضرر را به خزانه ملی پاکستان زده است، دستور تشکیل نیروی جدید برای مبارزه با قاچاق، شناسایی آن دسته از مسئولان که در این قبیل فعالیتهای غیرقانونی دخیل هستند و احداث بازارچههای مرزی در مرزهای جنوبی غربی پاکستان با ایران را صادر کرد.
گزارش روز چهارشنبه رسانههای پاکستان حاکی است: پس از توافق اخیر مسئولان ایران و پاکستان برای توسعه مناطق مرزی و مشارکت برای بهبود ساکنان مناطق مرزی، عمران خان از وزارت صنعت و بازرگانی پاکستان خواست تا طرح توسعه بازارچههای مرزی مشترک در نزدیکی مرز ایران را تسریع کند.
نخست وزیر پاکستان اکنون به دنبال اجرای فوری عملیات ضربتی علیه قاچاق و قاچاقچیان در سراسر این کشور با تمرکز ویژه در ایالت بلوچستان به عنوان مسیر اصلی تردد کالاهای قاچاق است.
وی در دستوری بیسابقه از تمامی نهادهای مجری قانون پاکستان، سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی خواسته است تا عملیات ضربتی علیه قاچاقچیان در سراسر کشور را آغاز کنند.
نشست بلندپایهای به ریاست عمرانخان روز گذشته (سهشنبه) در کاخ نخست وزیری پاکستان با موضوع مقابله با قاچاق برگزار شد و طی آن نخست وزیر پاکستان از مقامهای ارشد کابینه خود خواست تا عملیات سراسری علیه قاچاق و بازداشت عوامل قاچاقچی را کلید بزنند.
عمرانخان نه تنها از وزارت کشور پاکستان تا ۴۸ ساعت آینده گزارش عملیات ضربتی علیه قاچاق را خواسته بلکه از نهادهای امنیتی از جمله سازمان اطلاعات ارتش (ISI) خواسته تا فرآیند عملیات جدید با عوامل قاچاق در سراسر پاکستان را رصد کنند.
نخست وزیر پاکستان در واکنش به قاچاق بی سابقه کالاهای اساسی مردم از جمله مواد غذایی در این کشور، گفت: قاچاق باعث تورم و افزایش نرخ کالاها شده و تبعات منفی بر مردم به جای گذاشته است.
قاچاق سوخت از ایران
نخست وزیر پاکستان درخصوص تداوم معضل قاچاق سوخت از ایران که از مسیر ایالت بلوچستان به شهرهای مختلف پاکستان منتقل میشود، گفت: با توجه به پیشنهادهای مطرح شده از سوی تیم ویژه مبارزه با قاچاق، هرچه زودتر راهبرد کوتاه مدت، متوسط و دراز مدت برای غلبه بر پدیده قاچاق تدوین به اجرا گذاشته میشود.
عمران خان از مقامات پاکستانی خواست تا هر چه زودتر سیاست جامعی درخصوص فرآوردههای سوختی ایرانی تدوین کنند.
وی در این خصوص دستور داد تا از فناوریهای جدید در فرآیند مبارزه با قاچاق استفاده شود.
عمران خان از وزارت بازرگانی پاکستان نیز خواست تا روند نهایی سازی طرح توسعه بازارچههای مرزی در مرزهای جنوب غربی (نوار مشترک مرزی با ایران) را تسریع داده و گزارشهای منظم و مستمر در این خصوص ارائه دهد.
تمام نهادهای امنیتی پاکستان از جمله سازمان آی. اسآی موظف شدند تا گزارش عملیات مبارزه با قاچاق را مرحله به مرحله به نخست وزیر ارائه دهند.
نخست وزیر پاکستان که از زمان تشکیل دولت مبارزه با فساد و جرائم مالی را در اولویت فعالیتهای خود قرار داده، اکنون با هدف جلوگیری از خسارت به خزانه ملی و معیشت مردم این کشور، تصمیم به تشکیل گردانهای جدید برای مبارزه با پدیده شوم قاچاق گرفته است.
راهبرد کنونی عمران خان برای مبارزه با معضل قاچاق که اولویت خود را بر مبارزه با پولشویی، فساد و جرائم اداری متمرکز کرده است، اواخر آبان ماه امسال به صورت یک برنامه فوری به نهادهای مربوطه پاکستان ابلاغ شده و بودجه ویژهای نیز برای اجرای این طرح اختصاص یافت.
مرزهای شرقی و غربی پاکستان با ایران و افغانستان پرترددترین مسیر قاچاق دراین کشور شناخته شده است، موضوعی که عمران خان نیز حساسیت بیشتری به آن نشان داده و به وزارتخانههای کشور، سازمانهای اطلاعاتی، دفاع و راه و ترابری پاکستان نیز ابلاغ شده که سختترین تدابیر باید برای جلوگیری از قاچاق به ویژه نظارت دقیق بر عملکرد مسئولان ذیربط اتخاذ شود.