آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۹۱۳۹
در افتتاحیه سه‌گانه همتایابی بین‌المللی علمی استارت‌آپی؛

معتمدی: تبدیل ۴۵ پروپوزال حوزه نانو الیاف به محصول / دانشگاه امیرکبیر میزبان همتایابان علمی بین‌المللی است

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: از بین ۳۰ هزار مقاله ارسال شده در حوزه فناوری نانو ۴۵ پروپوزال به مرحله نهایی رسیده است.

معتمدی: تبدیل ۴۵ پروپوزال حوزه نانو الیاف به محصول / دانشگاه امیرکبیر میزبان همتایابان علمی بین‌المللی است

به گزاش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در افتتاحیه «سه گانه همتا یابی بین المللی علمی استارت آپی و نمایشگاهی نانو الیاف» که به مدت دو روز با حضور میهمانان خارجی در این دانشگاه برگزار می‌شود اظهار کرد: در سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور که سال ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد، ایران باید کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه بوده و در حوزه هویت اسلامی و انقلابی الهام بخش کشور‌های منطقه باشد.

وی با بیان اینکه در این سند ۲۰ ساله روابط موثر بین المللی دیده شده است، ادامه داد: در سند ده ساله دوم پیشرفت فناوری هم با توجه به ارزیابی‌هایی که صورت گرفته قرار است ایران یک فصل جدید از برنامه فناوری نانو را به منطقه و جهان نشان دهد هم چنین در این سند تلاش شده تا اهداف و نحوه دست یابی به آن‌ها به گونه‌ای باشد تا ایران در این حوزه نوظهور در جایگاه مطلوب تری قرار گیرد.

معتمدی با اشاره به اینکه دانشگاه یک نهاد مدرن به حساب می‌رود، تصریح کرد: دانشگاه‌ها به دنبال سیر تحول هستند و جهان تا به امروز سه نسل مختلف را از دانشگاه‌ها تجربه کرده؛ به گونه‌ای که دانشگاه‌های نسل اول آموزش محور و مبتنی بر فعالیت‌های تعلیمی بودند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: وظیفه دانشگاه‌های نسل دوم براساس تحقیقات بود و، اما دانشگاه‌های نسل سوم تلاش می‌کنند تا تحقیقات کاربردی و نیاز محور را به شکل گسترده محقق سازند.

وی ادامه داد: مهمترین مشخصه دانشگاه‌های نسل سوم رهبری، مدیریت، تبادل دانش و ارتباط با آموزش کارآفرینی، فرهنگ و ساختار دانشگاه‌ها ماموریت محور بودن، سیاست و استراتژی دانشگاه‌ها بوده و این مدل از دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند تا در عرصه بین الملل ارتباطات خود را توسعه دهند.

معتمدی در خصوص دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای رسیدن به نسل سوم دانشگاه‌ها گفت: توسعه تعاملات بین المللی یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های این دانشگاه است و با توجه به اینکه ما قدیمی‌ترین دانشگاه صنعتی کشور به شمار می‌رویم و در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار دانشجو در دانشگاه امیرکبیر تحصیل می‌کنند سعی کرده ایم از سال ۱۳۸۱ برنامه‌های راهبردی را در دستور کار خود قرار دهیم و چشم اندازما این است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا سال ۱۴۰۴ جزو صد دانشگاه برتر جهان قرار گیرد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اقدامات صورت گرفته درحوزه بین المللی سازی دانشگاه امیرکبیر گفت: این دانشگاه پروژه‌های ویژه‌ای را برای برقراری ارتباط موثر با کشور‌های آسیایی و به ویژه کشور ترکیه در دستور کار خود قرار داده و طی چند ماه گذشته بیش از ۹۰ قرارداد موفق برای تبادل دانشجو داشته است.

وی در همین خصوص افزود: در این قرارداد‌ها فرصت‌های بی نظیری برای دانشجویان و اساتید فراهم شده و سعی شده تا یک هاب قدرتمند منطقه‌ای به رهبری دانشگاه امیرکبیر شکل بگیرد که بی شک حضور و همکاری موثر اساتید و دانشگاه‌ها نه تنها در کشور‌های منطقه بلکه از کشور‌های فرا منطقه‌ای هم می‌تواند باعث توسعه این شبکه عظیم علمی شود.

معتمدی تاکید کرد: کارگاه‌های همتایابی علمی یکی از موثرترین روش‌های ایجاد شبکه اعتماد بین محققین کشور‌های مختلف است که تا به امروز با یکدیگر ارتباط نداشتند و حالا به واسطه علم و همکاری‌های علمی در حوزه‌های مختلفی مثل آموزش، پژوهش و فناوری تمایل به همکاری با هم دارند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این کارگاه‌ها باعث اعتماد طرفین می‌شود، گفت: کارگاه‌های همتایابی علمی تلاش می‌کند تا با رفع نقایص موجود یکی از روش‌های کارآمد برای توسعه علم در جهان باشد.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های همتایابی در دوره‌های مختلف اظهار کرد: تا امروز تجربه اجرای موفق سه کارگاه همتایابی علمی با بنیاد پژوهش آلمان، موسسه پژوهش‌های علمی فرانسه و هیئت آموزش و تحقیقات و نوآوری فدرال روسیه داشته ایم و نتایج خوبی هم به دست آمده که می‌توان به ۸ گرنت برای تعریف پروژه و یک گرنت اصلی با همتایان آلمانی اشاره کرد.

معتمدی همچنین در خصوص کارگاه بین المللی همتایابی علمی گفت: مهر ماه سال ۹۷ اولین کارگاه بین المللی همتایابی علمی برگزار شد که ۹۰ شرکت کننده داخلی و خارجی از ۱۳ کشور دنیا در آن حضور داشتند و شرکت کنندگان در ۵ گروه ساماندهی شدند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص دومین دوره کارگاه علمی همتایابی فناوری نانو الیاف که امروز و فردا در دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: در این رویداد بین المللی پس از ارسال فراخوان به بیش از ۳۰ هزار پژوهشگر حوزه نانو در دنیا داوری‌هایی صورت گرفت و نهایتا ۴۵ پروپوزال در مرحله اولیه ارزیابی شدند و طرح‌های منتخب وار فرایند توسعه محصول و تجاری سازی خواهند شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار