کد خبر:۸۲۹۷۲۶
در گفتگوی تفصیلی با دانشجو مطرح شد

دانشجوی دانشگاه رازی از تلاش‌هایش برای نمونه شدن می‌گوید / شیرینی موفقیت، تلخی شکست‌های قبلی را از بین می‌برد!

زهرا حسینی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه رازی کرمانشاه است که در جشنواره دانشجوی نمونه سال ۹۸ به عنوان سرآمد انتخاب و معرفی شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* دانشجوی نمونه فردی است که به لحاظ ویژگی‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و رعایت شئونات دانشجویی، سرآمد سایر دانشجویان باشد. انتخاب دانشجوی نمونه هر ساله در دو سطح دانشگاهی و کشوری با اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت همزمان در تمامی دانشگاه‌های سطح کشور صورت می‌گیرد.

در سطح کشوری در قالب جشنواره دانشجوی نمونه، از بین تمام دانشگاه‌های کشور و از میان تمام رشته‌های تحصیلی، تنها ۳۰ دانشجو به عنوان نمونه کشوری انتخاب و معرفی می‌شوند. هدف از انتخاب دانشجوی نمونه افزایش تحرک، نوآوری، شادابی اجتماعی و شناسایی استعداد‌های برتر علمی فرهنگی در بین دانشجویان است.

زهرا حسینی، دانشجوی رشته فیزیولوژی ورزشی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه رازی کرمانشاه است که در جشنواره دانشجوی نمونه به عنوان نمونه کشوری ۹۸ انتخاب و معرفی شد.

زهرا که اصالتی کرمانشاهی دارد، مقطع کارشناسی خود را در رشته علوم ورزشی از سال ۹۲ در دانشگاه گیلان سپری کرده و از سال ۹۶ در دانشگاه رازی شروع به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کرده است. او می‌گوید که از ترم ۴ کارشناسی روی دانشجوی نمونه کشوری شدن تمرکز کرده تا اینکه امسال به این موفقیت دست پیدا کرده است. برای آشنایی بیشتر با زهرا و دلایل موفقیتش به گفتگو با او پرداختیم.


دانشجو: از خودتان بگویید؛ چه شد که تصمیم گرفتید دانشجوی نمونه کشوری شوید؟

زهرا: حدودا از ترم چهارم مقطع کارشناسی پیگیر قضیه دانشجوی نمونه کشوری بودم و تمام مواردی که در آیین نامه مربوط به آن آمده بود را یکی یکی اجرایی کردم و مسیر پیش روی خود را در این جهت انتخاب کردم تا اینکه در مقطع کارشناسی ارشد موفق شدم از نظر ویژگی‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و رعایت شئونات دانشجویی، سرآمد شوم.
 
//دانشجوی دانشگاه رازی از تلاش هایش برای نمونه کشوری شدن، می‌گوید / شیرینی موفقیت، تلخی شکست‌های قبلی را از بین می‌برد!

مباحث آموزشی و پژوهشی تنها بخشی از فعالیت‌هایی است که در آیین نامه دانشجوی نمونه کشوری به آن اشاره شده و دانشجو ملزم به رعایت آن شده و در کنار آن نباید از سایر بخش‌ها غافل شد و اینکار تا حدودی مشقت بار و سخت است، اما می‌توان آن را سپری کرد و با موفقیت پشت سر گذاشت. همانطور که در آیین نامه آمده است در بخش آموزشی تلاش کردم نمرات برتری کسب کنم و در بخش‌های پژوهشی نیز روی پایان نامه و طرح‌ها و مقالاتی که ارائه دادم تمرکز جدی داشتم تا فعالیت‌های قوی داشته باشم و خوشبختانه توانستم با انجام این امورات به آنچه می‌خواستم دست پیدا کنم.


دانشجو: تصور می‌کردید زمانی به عنوان نمونه کشوری انتخاب شوید؟

زهرا: حدودا ۳ سال تلاش مستمر داشتم تا بتوانم دانشجوی نمونه کشوری سال ۹۸ شوم. البته سال آخر مقطع کارشناسی در دانشگاه گیلان و در مرحله دانشگاهی به عنوان دانشوی نمونه انتخاب شدم، اما به علت شدیدتر بودن جو انتخاب دانشجوی نمونه در مقطع کارشناسی به نسبت دوره کارشناسی ارشد و محدودیت تعدادی که برای نمونه‌ها در نظر گرفته شده بود، نتوانستم به عنوان دانشجوی نمونه کشوری انتخاب شوم.

پیش از این، چندین بار در جشنواره‌های مختلف شرکت کرده بودم، اما جشنواره دانشجوی نمونه کشوری طعم و بوی دیگری دارد؛ چرا که از بین تمام دانشجویان کشور فقط ۳۰ نفر در تمامی رشته‌ها انتخاب می‌شوند و اگر دانشجویی بتواند در این جشنواره، سرآمد شود، حقیقتا می‌تواند خود را به سایرین اثبات کند و نشان دهد که تلخی شکست‌های قبلی را می‌توان با شیرینی موفقیت از بین برد!


دانشجو: دانشجوی سرآمد شدن چه مزایایی دارد که تلاش کردید به آن دست پیدا کنید؟

زهرا: از نظر معنوی مزیت‌های بسیاری دارد و علاوه بر آن، جایزه‌های نقدی به دانشجویان نمونه تعلق می‌گیرد و مهم‌تر از همه برایم این است که بدون آزمون از امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری برخوردار خواهم شد و فرصت‌های مطالعاتی مناسبی برایم ایجاد می‌شود. با توجه به اینکه امروزه در بخش‌های اجرایی به شایسته سالاری توجه جدی می‌شود، دانشجویان نمونه بعد از فارغ التحصیلی از این مزیت برخوردار خواهند بود که در بخش‌های مختلف بر حسب تواناییشان جذب شوند و به این قشر همچون دانشجویان نخبه اولویت داده می‌شود.
 
//دانشجوی دانشگاه رازی از تلاش هایش برای نمونه کشوری شدن، می‌گوید / شیرینی موفقیت، تلخی شکست‌های قبلی را از بین می‌برد!

البته در حال حاضر دبیر ورزشی هستم، اما علاقه زیادی به ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارم و هدف‌های بزرگی در سر پروراندم. قصد دارم به فعالیت‌های پژوهشی ام در رشته فیزیولوژی ورزشی ادامه دهم و لابراتور تربیت بدنی را با راهنمایی یکی از اساتیدم راه اندازی کنم تا به درمان بیماری‌ها با ورزش بپردازم.


دانشجو: توصیه‌ای به دانشجویان دارید؟

زهرا: دانشجویان نباید تمرکز خود را روی فعالیت‌های بی ارزش بگذارند و اگر می‌خواهند در رشته‌ای سرآمد و موفق شوند، هدفگذاری کنند و تمرکز جدی روی اهدافشان داشته باشند. علاوه بر آن، همواره به خود یادآوری کنند که تنها مسئله‌ای باید روی آن تمرکز کنند، خواسته شان است و از فکر کردن به مشکلات دست بکشند و دنبال راه حل برای دغدغه هایشان باشند و بدانند که با تحمل سختی‌ها می‌توانند به خواسته‌های خود در تمام عرصه‌ها دست پیدا کنند.
 
دانشجویانی که علاقه به نمونه کشوری شدن دارند، باید به استعداد‌ها و موهبت‌های الهی در وجودشان توجه کنند و راهی برای شکوفایی آن پیدا کنند و علاوه بر آن، تلاش داشته باشند زندگی با ارزشی برای خود بسازند و هیچوقت به شکست راضی نشوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار