کد خبر:۸۳۰۵۵۶
در گفتگو با دانشجو

ملکی: «کرونا» و «ماندن مردم در خانه» علت اصلی گرانی گوشت است / بارندگی مانع عرضه‌ به موقع شد

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: ماندن مردم در خانه و به تبع آن افزایش تقاضای مصرف خانگی و توزیع کم دلیل اصلی گران شدن قیمت گوشت است.
احدیان

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ اگر سری به قصابی‌ها یا میادین تره بار بزنید علی رغم ادعای بعضی مسئولین مربوطه قیمت گوشت گوسفندی کمتر از ۱۰۰ هزار تومان نیست.

گوشت گوسفند بسته بندی شده‌ای که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بدون استخوان به فروش می‌رسد بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار تومان است به عبارتی قیمت گوشت گوسفندی در یکی دوهفته اخیر ۳۰ هزار تومان افزایش داشته است. این روز‌ها به روسای اتحادیه‌ها که زنگ می‌زنیم دلایل متعددی برای قیمت‌هایی ارائه می‌دهند که متاسفانه هر سال در آستانه عید نوروز با آن مواجه می‌شویم.

گوشت گوسفندی پایه ی غذاهای ایرانی

اسفند ماه که آغاز می‌شود و طنین بوی بهار به مشام می‌رسد قیمت اقلام خوراکی و مصرفی مردم مانند پوشاک و کیف وکفش که به بهانه نو شدن و پذیرایی از میهمان متقاضی می‌یابد چند برابر می‌شود، رسم غلطی که بر خلاف سایر دنیا در ایران خیال پایان گرفتن ندارد در حالی که در بیشتر کشور‌های دنیا با آغاز سال نو قیمت‌ها شکسته و حراجی‌ها امکان خرید را برای همه اقشار جامعه بخصوص طبقه ضعیف و آسیب دیده فراهم می‌کنند. از کیف و کفش وپوشاک که بگذریم خرید برخی مواد غذایی برای دور همی‌های عید ضروری است که یکی از آن‌ها گوشت گوسفندی است که پایه غذای ایرانی به شمار می‌رود.

رستوران‌ها مشتری ندارند، گوشت نمی‌خرند

علی اصغر ملکی؛ رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو عمده‌ترین دلایل افزایش قیمت گوشت گوسفندی را در روز‌های اخیر توضیح داد و گفت: توصیه‌های بهداشتی مسوولین که مردم را به ماندن در خانه ترغیب می‌کند تقاضای خرید گوشت برای مصرف خانگی را افزایش داده است، هر چند نمی‌توان از کاهش مراجعه کنندگان به رستوران‌ها گذشت چرا که این روز‌ها رستوران‌ها بسیار کساد شده و دیگر تقاضای چندانی برای خرید گوشت ندارند. پخت و پز در منزل و تعطیلی مدارس تقاضای گوشت گوسفندی را افزایش داده از این جهت قیمت گوشت به دلیل توزیع کم و تقاضای بالا افزایش چشمگیری داشته است.

تقاضای خرید شب عید در گرانی بی تاثیر نیست

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی افزود: بسیاری از حقوق بگیران دولت اعم از کارمندان و کارگران در پایان بهمن ماه حقوق وعیدی خود را دریافت کرده ومشغول خرید شب عید هستند، تهیه مایحتاج شب عید و افزایش خرید به دلیل تعطیلات نوروز نیز عامل مهمی در افزایش قیمت کالا‌های ضروری بخصوص گوشت گوسفندی است. ویروس کرونا مردم را درخانه نگه داشته است. مسوولین و پزشکان در روز‌های اخیر به مردم توصیه کرده اند که امسال دور مسافرت عید خط قرمز بکشند و ماندن در خانه را به مسافرت ترجیح دهند، مختل شدن سفر‌های داخلی و خارجی و تعطیلی بسیاری از هتل‌ها وواحد‌های گردشگری که با کاهش تقاضای گوشت همراه بوده به افزایش تقاضای خانگی منجر شده بنحوی که این روز‌ها شاهد خرید‌های شتاب زده‌ای از سوی مردم هستیم چرا که احتمال افزایش قیمت در روز‌های پایانی اسفند ماه را می‌دهند و برای یک ماه پیش رو نیز که قرار است بیشتر در خانه باشند اقدام به خرید بیشتری می‌کنند.

جگر خریداری ندارد

علی اصغر ملکی یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت را به عدم خرید آلایش‌های گوسفندی ارتباط داد و دراین باره اظهار داشت: جگر به عنوان یکی از آلایش‌های گوسفندی که هفته گذشته تا کیلویی ۱۲۰ هزار تومان فروخته می‌شد به دلیل عدم تقاضای خرید حتی با نصف قیمت هم به فروش نمی‌رود. امروز جگر را کیلویی ۶۰ هزار تومان به قصابی‌ها دادیم تا ۷۰ هزار تومان بفروشند، وقتی تقاضای مردم برای خرید آلایش هایی، چون جگر وکله پاچه کم می‌شود، جبران قیمت کاهش آلایش‌ها بر روی نرخ گوشت قرمز کشیده می‌شود.

صادرات پوست کاهش یافته است

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره کاهش صادرات پوست گوسفندی هم گفت: متاسفانه پوست گوسفندی هم به فروش نمی‌رسد، ویروس کرونا و کاهش صادرات براین بخش هم تاثیر منفی گذاشته و صادر کنندگان دیگر تمایلی برای خرید و صادرات پوست گوسفندی ندارند.

کله پاچه را گران نخرید، قیمت‌ها نصف شد

ملکی درباره قیمت کله پاچه به عنوان یکی از آلایش‌های گوشت گوسفندی به ما گفت: با آنکه هفته‌های قبل کله پز هر دست کله پاچه را از ما ۱۴۰ هزار تومان می‌خرید، اما کاهش تقاضای خرید کله پاچه منجر به کاهش قیمت کله پاچه شده بنحوی که الان کله پاچه دستی ۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، لذا لازم است مردم به این موضوع توجه کنند که خدای ناکرده مورد سوء استفاده برخی متخلفان در کله پزی‌ها قرار نگیرند و کله پاچه پخته شده را به هیچ وجه به قیمت هفته‌ها یا ماه‌های گذشته نخرند، کاهش قیمت کله پاچه حتما باید در فروش این محصول گوسفندی اعمال شود.

گرانی گوشت بی تاثیر از بارندگی و افزایش نرخ حمل ونقل نیست

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به تاثیر بارندگی‌ها و افزایش کرایه‌ها در بالا رفتن قیمت گوشت گوسفندی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشتر دام‌های مورد نیاز کلانشهرهایی، چون تهران از غرب کشور وارد می‌شود و تهران تامین کننده دام مورد نیاز مردم نیست بارندگی‌های هفته‌های اخیر در کنار گران شدن نرخ حمل و نقل هم عوامل دیگری از افزایش قیمت گوشت گوسفندی به شمار می‌روند. قرنطینه دام‌ها بعد از ورود به پایتخت هم به دلیل از بین بردن احتمالی ابتلا به ویروس کرونا نیز منجر به کاهش عرضه دام شده که قیمت گوشت گوسفندی را بالا برده است.

دنبه کیلویی چند؟

ملکی درباره کاهش صادرات دنبه و مقرون به صرفه نبودن واردات دام نیز به دانشجو چنین گفت: وجود ویروس کرونا و قرنطینه‌های احتمالی موجب کاهش تقاضای صادراتی شده است. بسته شدن مرز‌ها می‌تواند این وضعیت را تشدید کند، کاهش قیمت دنبه به دلیل عدم تقاضای کشور عراق است چرا که پیش از این بخش اعظمی از دنبه کشور به عراق صادر می‌شد، اما ویروس کرونا این بخش را هم تحت تاثیر قرار داده و بی رونقی بازار دنبه بر گردن قیمت گوشت گوسفندی افتاده است. واردات دام با ارز نیمایی که تفاوت محسوسی با ارز آزاد ندارد نیز به کندی انجام می‌شود چرا که عدم سود آوری آن مانع ایجاد تمایل برای وارد کننده شده لذا اکثر نیاز کشور از دام داخلی تامین می‌شود.

سال ۹۹ گوشت ارزان نمی‌شود

ملکی کاهش قیمت گوشت را در سال ۹۹ با این توضیح منتفی اعلام کرد و گفت: بارش‌های فراوان اخیر هر چند به نفع کشاورزی است، اما از یک بعد مانع کاهش قیمت گوشت گوسفندی می‌شود. بعد از ۲۰ فروردین ماه که به صورت طبیعی بره‌های نو باید وارد بازار شوند به دلیل اینکه رویش صحرا خوب است دامدار علاقه‌ای به فروش دام خود نشان نمی‌دهد چرا که دشت و صحرا علوفه رایگان برای بزرگ شدن بره‌های نو در اختیار دامدار قرار داده است از این جهت دامدار اشتیاقی برای فروش دام ندارد و کاهش قیمت گوشت گوسفندی منتفی می‌شود، کاهش قیمت گوشت بسته به بازار‌های صادراتی و فروش آلایش‌های گوسفندی دارد تا زمانی که جگر، پوست و کله پاچه تقاضایی ندارد بار ضرر وزیان این بخش‌ها بر دوش نرخ گوشت گذاشته می‌شود!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۴
بی فرهنگی علت اصلیه مردم به فروشگاه ها حمله میکنن به خودمون رحم نمیکنیم چه انتظاری از بقیه داریم
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵
بی فرهنگی علت اصلیه مردم به فروشگاه ها حمله میکنن به خودمون رحم نمیکنیم چه انتظاری از بقیه داریم
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۷
ماندن مردم در خونه باعث افزایش قیمت گوشت شده !!؟ :)). مثلا مردم بیان تو خیابون گرسنه میشن میرن رستوران تو خونه بمونن روزه میگیرن و چیزی نمیخورن و مثلا گوشت نمیخورن !!؟ :))
واقعا که دلیل قانع کننده ای !!! بود برای گرون کردن گوشت و ما قانع شدیم!!!
فکر میکنید تو روزهای عادی چند درصد مردم رستوران برو هستند !؟خداروشکر همیشه بهانه هست که یه چی مثل گوشت رو گرون کنند یه بار گفتند قاچاق گوسفنده یه بار گفتند نهاده ای دامی گرون شده حالا هم میگن کرونا اومده

ببخشید با این وضع ما دیگه خجالت میکشیم بگیم مسلمونیم اگه مسلمونی اینه که تو شرایط سخت بیشتر به مردم فشار بیارید و این و اون رو گرون یا احتکار بکنید پس صد رحمت بر اون نا مسلمونه که سیل میاد مایحتاج کمتری میخره که به شهر همسایه اش که دچار سیل شده غذا برسه

اون وقت برخی حضرات نشستن انگ «کاسب تحریم بودن» رو به دیگران میچسبونن
الان کی کاسب شرایط سخت مردمه !!؟ ها !!؟
بعد هم میگن مردم نگران نباشید انبارها پر از مایحتاج اساسیه ، انبار پره درست اما با چه فیمتی داره به دست مردم میرسه !؟ این مهمه

خدا نگذره از کسی یا کسانی که کاسب روزهای سخت مردم هستند چه دولتی باشه چه غیر دولتی مسئول باشه یا غیر مسئول
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار