به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حالی این روزها بیماری کرونا به سرخط خبرهای جهان تبدیل شده است و بسیاری از کشورها، تمامی تمرکز و تلاش خود را برای جلوگیری از شیوع سراسری این ویروس جدید و یا کنترل و درمان آن صرف میکنند که برخی نیز از این حربه، مجالی برای ادامه حملات خود به ایران یافتهاند.
برخی کشورها اعلام کردهاند که منشاء ورود ویروس کرونا به آنها اتباع ایرانی بوده است. به طوری که بحرینی که سالها است در اقدامی نسنجیده و در پیروی با ریاض تمامی مراودات خود را قطع و سفر اتباع خود به کشورمان را ممنوع اعلام کرده، در اقدامی مضحک دلیل ورود کرونا را سفر یک ایرانی به بحرین دانسته است که اصلاً چنین چیزی به دلیل اینکه بحرین هر کسی را که به ایران سفر کند تحت تعقیب قرار میدهد، این موضوع به هیچ وجه با عقل سازگار نیست.
در کنار این موضوع مقامهای آمریکایی بار دیگر و برای جبران شکست در دیگر حوزهها و به خصوص فروپاشاندن نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران که تحت سخت ترین تحریمها قرار گرفته و به گفته محمد جواد ظریف تروریسم تمام عیار اقتصادی است، تلاش کردند تا با زیر سوال بردن اقدامات ایران در مقابله با ویروس کرونا و اعلام شفاف آمار مبتلایان افراد فوت شده از سوی مسئولان بهداشتی کشورمان، اصطلاحاً از آب گلآلود ماهی بگیرند.
مایک پمپئو وزیر خارجه و برایان هوک مسئول گروه اقدام علیه ایران بار دیگر به صحنه گردان شوی تبلیغات آمریکاییها علیه ایران مبدل شدند و مارک دوبوویتز رئیس بنیاد تروریستی دفاع از دموکراسی نیز در کنار آن ها از شیوع کرونا در کشورمان ابراز خرسندی کرد.
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اما بلافاصله به اظهارنظر مقامهای آمریکایی پاسخ داد و پرده از آماری وحشتناک درباره ایالات متحده برداشت و گفت که مقام های کشوری که سالانه در آن ۱۶ هزار نفر به دلیل آنفولانزا میمیرند، نباید درباره کشور ما اظهار نظر کند.
این آمار یک روز بعد از سخنان روحانی توسط خود دونالد ترامپ نیز تایید شد. رئیس جمهور آمریکا در حالی که در کنار معاونش در مقابل خبرنگاران سخن میگفت، عنوان کرد: آنفولانزا در آمریکا سالانه ۲۵ تا ۶۹ هزار نفر را می کشد که این برای من بسیار شوکه کننده است.
وی در ادامه آمار مبتلایان به کرونا در ایالات متحده را تنها ۱۵ نفر معرفی کرد که با گذشت یک روز از سخنرانی ترامپ، دروغ آن مشخص شد و مقامهای این کشور تعداد افراد مبتلا به کرونا را ۶۰ نفر اظهار داشتند.
در کنار این موضوع اما بسیاری از تحلیلگران حوزه سلامت از عدم آمادگی آمریکا برای مقابله با کرونا ابراز نگرانی کردند. خبرگزاری رویترز در گزارش مفصلی به قلم سه خبرنگار خود به نامهای «جولی استین هاوزن» از شیکاگو، «اندرو هی» از نیومکزیکو و «بود بروکس» از تگزاس، از پنهانکاری و بیتوجهی دولت آمریکا نسبت به شیوع کرونا پرده برداشت.
رویترز در گزارش خود مدعی شد که دولت آمریکا با لجبازی خود فرصت چند هفته گذشته را برای جلوگیری از شیوع کرونا از دست داده است و هر چند برخی مقامات دولتی از شناسایی ۶۰ نفر به کرونا خبر میدهند؛ ولی هیچ راهی برای دانستن رقم واقعی وجود ندارد.
در این میان «جای اینسلی» فرماندار واشنگتن در تماس تلفنی با مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا به وی گوشزد کرد که کار مقابله با ویروس کرونا زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که دونالد ترامپ علم را قبول می داشت و حقیقت را میگفت.
وزیر بهداشت آمریکا نیز با ابراز نگرانی از وضعیت آمادگی کشورش در مقابله با کرونا گفت که آمریکا باید ۳۰۰ میلیون ماسک برای مقابله با کرونا داشته باشد که فعلاً این میزان کمتر از ۲۰ میلیون عدد است.
اسوشیتد پرس نیز در گزارشی نوشت: اعتماد عمومی پس از آنکه دونالد ترامپ و برخی از مشاوران بلندپایهاش در تناقض با نظر دانشمندان، تهدید ویروس کرونا را کوچک شمردند با چالش جدی مواجه شده است.
شبکه ای بی سی نیوز هم با اشاره به شیوع کرونا در جهان، کمبود دارو در آمریکا را نگران کننده دانست و مدیریت کاخسفید برای حل این بحران را زیر سوال برد.
«گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا اما در این میان از آماری وحشتناک خبر میدهد که مقامهای آمریکایی سعی در پنهان کردن آن دارند. وی گفت که مقامات بهداشتی ایالت ۸۴۰۰ نفر را در زمینه احتمال ابتلا به کرونا تحت نظر دارند و این در حالی است که ما در ایالت تنها ۲۰۰ کیت آزمایش در اختیار داریم.
در کنار این موضوع، نگرانی از شیوع همه گیر کرونا در ایالات متحده و ناتوانی کاخ سفید در مهار بحران، سبب شده است تا بازارهای مالی و بورس در آمریکا سقوطی تاریخی را تجربه کند و رشد اقتصادی این کشور به رغم شعارهای مکرر ترامپ، از سه درصد به ۲.۳ درصد کاهش یافته بیابد.
در کنار این موضوع قیمت ماسک n۹۵ در سایت آنلاین آمازون پس از گسترش کرونا از ۹ دلار به ۸۴ دلار (یعنی حدود ۱۰ برابر) افزایش یافته که این موضوع در کنار کمبود این نوع ماسک به یک نگرانی جدی تبدیل شده است.
برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت در مقابل پنهان کاری کاخ سفید در مورد بیماری کرونا در بیانیه ای نوشت: دولت ترامپ باید انتشار اطلاعات گمراه کننده، غیرعلمی و ناقص را درباره اینکه ویروس کرونا تحت کنترل است، متوقف کند.
سناتور جمهوری خواه «مارکو روبیو» نیز با اشاره به کمبود دارو در آمریکا این موضوع را بزرگترین تهدیدی دانست که کشورش در مقابل کرونا با آن مواجه شدهاست.
روزنامه «مردم» چین در گزارشی نوشت: اطلاعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که کاخ سفید حقایق و اطلاعات مربوط به شیوع کرونا در آمریکا را پنهان کرده و اطلاعات شفافی به مردم نمیدهد.
این روزنامه ادامه داد: در آمریکا نزدیک به هزار نفر به این ویروس مبتلا شده؛ ولی اجازه برای انتشار این واقعیتها وجود ندارد.
«پال کوترل» روزنامه نگار آمریکایی در همین زمینه مدعی شد: چون مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در آمریکا شفاف عمل نمیکند، شرایط احتمالاً وخیمتر خواهد شد و باید همه برای شرایطی بدتر آماده شوند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز روز جمعه در گزارشی تصریح کرد: دولت آمریکا از متخصصان پزشکی و دانشمندان دولتی خواسته است تا تمامی بیانیهها و برنامههای خود در مورد اطلاع رسانی درباره کرونا را باید با معاون رئیسجمهور آمریکا هماهنگ کنند.
موضوعی که نیویورکتایمز و برخی متخصصان حوزه بهداشت معتقدند سبب میشود تا اطلاعات شفاف به مردم اعلام نشود و کاخ سفید بتواند جلوی انتشار اخبار واقعی در مورد کرونا را بگیرد.
لس آنجلس تایمز نیز در گزارشی نوست: تعدادی از دانشجویان دانشگاه کالیفرنیا، دیویس و دانشکدههای دیگر، پس از آنکه احتمال دادند در معرض ویروس کرونا قرار گرفتهاند، خود را قرنطینه کردند.
نشریه پزشکی آمریکائی «هلس لاین« درباره ويروس كرونا و وضعیت آمریکا نوشت: چون در آمریکا 32 میلیون کارمند و کارگر امکان استفاده از مرخصی با حقوق را ندارند و اگر سر کار حاضر نشوند آن روز حقوق نمیگیرند، بسیاری حتی هنگام بیماری سر کار میروند و این موجب شیوع بیشتر کرونا خواهد شد.
این نشریه افزود: در سال 2009 هشت میلیون نفر با داشتن آنفلانزای خوکی سر کار هم میرفتند. به این ترتیب هفت میلیون نفر بیشتر در آمریکا مبتلا به آنفلانزا خوکی شدند. 79 درصد از کارکنان صنایع غذائی در آمریکا مرخصی با حقوق ندارند و این مسئله برای مشتریان این صنایع مشکل ایجاد میکند.
در این میان اما کاخ سفید برای فرار از پاسخگویی و ارائه اطلاعات شفاف در مورد ویروس کرونا، حمله به حزب مقابل را برگزیده و این بحران را به یک دعوای سیاسی تبدیل کرده است.
«میک مالویینی» سرپرست کارکنان کاخ سفید گفت: رسانهها از پوشش ویروس کرونا برای پایین کشیدن ترامپ استفاده میکنند. موضوعی که خود رئیس جمهور آمریکا نیز تلویحا تایید کرد و اظهار داشت: سخنان دموکراتها و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان تنها برای وحشت آفرینی است.
دونالد ترامپ همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: برخی رسانههای جعلی و شبکههای ضد ترامپ از جمله سی ان ان در حال انجام هر چیز ممکن برای وحشت ملی ویروس کرونا هستند. شبکه چپگرا تقریباً مصاحبه هر کسی را که با آنها مصاحبه کردند و رئیس جمهور ترامپ را مقصر ندانستند، نادیده می گیرد. سی ان ان در حال سیاسی کردن مسئله ویروس کرونا است. رسانه ها از پرداختن به کار بزرگی که متخصصان ما انجام می دهند، امتناع می کنند.
سی ان ان در یک برنامه ویژه درباره کرونا و تاثیر آن بر بازار مالی آمریکا مدعی شد: ویروس مرگبار کرونا و تاثیرات روانی آن بر بورس نیویورک به شدت احساس می شود. شاخص سهام در بازارهای بورس نیویورک به پایین ترین سطح از زمان بحران مالی آمریکا در سال 2007 رسیده است.
این شبکه در ادامه گزارش خود اضافه کرد: شاخص سهام داو جونز با سقوط 3.1 درصد و شاخص سهام اس اند پی نیز با سقوط 3.18 درصدی مواجه شدهاست.
سی ان ان خاطر نشان کرد: کارشناسان اقتصادی درباره ادامه این روند در بورس نیویورک به علت تاثیرات روانی ویروس کرونا هشدار داده اند.
این تاثیر منفی در بازار مالی آمریکا و کاهش رشد اقتصادی این کشور نشان میدهد که به رغم تلاشهای کاخ سفید در عادی نشان دادن وضعیت، شرایط این کشور بسیار ملتهب بوده و نمود عینی آن نیز وضعیت اقتصادی این کشور است.
در حالی که کاخ سفید تلاش می کند تا آمار مبتلایان به کرونا را پنهان کند و در همین مسیر مقامات آمریکایی کرونا را عاملی برای حمله به چین، ایران و یا دیگر کشورها کردهاند، واقعیت در ینگهه دنیا نشان میدهد، وضعیت برعکس رنگ و لعاب رسانهای بوده و شرایط آن قدرها نیز عادی نیست.
تمامی متخصصان حوزه بهداشت و درمان بر این موضوع صحه گذاشته اند که آمادگی دولت آمریکا برای مواجهه با ویروس کرونا پایین بوده و این موضوع بسیار نگران کننده است.
در کنار این مسئله، انتخاب مایک پنس بهعنوان مسئول کمیته کنترل و مقابله با ویروس کرونا باعث نگرانی های زیادی در آمریکا شده است. بسیار سوابق وی در مقام فرمانداری ایندیانا را یادآور شده که در آن زمان، به دلیل اقدامات پنس، ویروس اچ آی وی گسترشی خیره کننده داشت.
«الکساندریا اوکازیا کورتز» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در همین زمینه گفت: مایک پنس کوچکترین باوری به علم ندارد. قرار دادن او در صدر برنامه پاسخگویی ایالات متحده به ویروس کرونا، در شرایط همهگیری جهانی، غیرمسئولانه است. این تصمیم میتواند به قیمت جان مردم تمام شود، همان طور که تصمیمهای پنس در گذشته چنین کرده است.
حالا آمریکا با چند بحران پیدرپی مواجه است. شیوع کرونا، بحران اقتصادی و عدم اعتماد عمومی به مدیریت حاکمان کاخ سفید سبب شده است تا یانکیها به جای پاسخگویی در فراری رو به جلو، دیگران را مورد حملات خود قرار دهند به جای ارائه آمار درست و صحیح در مورد تعداد مبتلایان به کرونا و میزان آمادگی کشور در مبارزه با این ویروس جدید، تلاش می کنند با دشمن سازی، بی کفایتی خود را پنهان کنند.