تاریخ روزهای تلخی به خود دیده، روزهای سیاهی که به پایان رسیدهاند. اما این بار در این تقویم خاکستری، جهادگران هستند که میدرخشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حنانه جانمحمدی، * این روزها که تقویم در دل خود لحظهها و خاطرات عجیبی برای ثبت کردن دارد؛ روزهایی که تا چشم کار میکند گرد غم است که روی دل میریزد و کیلومترها بتن راه گلوی تک تکمان را سد کرده، جهادی ها، بی باک و سرزنده، پر از شور و امید دست یاری خود را به سوی مردم دراز کرده، بذر ناامیدی را بارور کرده و دست خالی پا به میدان گذاشته اند.
در هر استان دست کم چند گروه جهادی یا به صورت تلفیقی یا جدا در حال انجام پروژههای متفاوتی هستند. عدهای در زمینه ساخت پوستر و طراحی بنر آستین بالا زدند و دانشجویان بسیجی علوم پزشکی که تخصص بیشتری دارند در کنار کادر درمان جانفشانی میکنند.
حال و هوای شهرها گرفته است و عطر بی حالی است که از سر و روی خانهها و خیابانها پایین میریزد. رمقی برای خندیدن نیست و مجالی برای زندگی کردن. اما کم نیستند کسانی که دغدغه هایشان خیال آسوده تمامی مردمان ایران است؛ کسانی که در مریض حالی این مرز و بوم پیشقدم بودند و مرزهای قلبشان به گستردگی معنای وطن دوستی است.
دانشجویان یزدی پا به پای کادر درمان بیمارستانها به خط مقدم آمدند. در همان ابتدا از تمامی دانشجویان، تشکل ها، کانون ها، انجمنهای علمی و شوراهای صنفی دانشگاههای استان خواستند که در این تنگای ناهموار تاریخی، دست یکدیگر را به نشانه برادری و خواهری فشار دهند و پا به عرصهای بگذارند که ورود به آن شاید بازی با جان عزیزشان باشد.
گروهی به نام ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا یا به قول خودشان سدک را راه اندازی کردند و در زمینههایی که یقین به کمک رسانی داشتند فراخوان جذب نیرو دادند. در آغاز گروهها و کانالهای تلگرامی برای آشنایی با دانشجویان سراسر استان یزد ایجاد کرده و در فضای مجازی تقسیم وظایف کردند.
آنها هدف خود اصلی خود را برای چنین اقدامی، تزریق آرامش به جامعه و آموزش اصولی به مردم میدانند. برای درک بهتر این جریان فعال دانشجویی با افشین صابری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد و دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا به گفتگو نشستیم. صابری میگوید: در این طرح که محوریت آن به دلیل تخصصی بودن امر درمان با دانشجویان علوم پزشکی است، محدودیتی برای حضور دیگر دانشجویان یزدی وجود ندارد؛ چرا که آنها میتوانند در بسیاری از زمینههای دیگر در کنار ما به فعالیت بپردازند؛ بنابراین تمامی دانشجویان دانشگاههای سراسری و آزاد و فنی و پیام نور و ... با هر رویکردی میتوانند برای امنیت بهداشتی هموطنانشان به میدان بیایند.
صابری درباره دلیل ایجاد چنین گروهی با توجه به اوضاع پیش آمده میگوید: جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد با مشاهده وخامت اوضاع و نادیده گرفتن ظرفیت بالای دانشجویان در بهبود روند کنترل این بیماری، وارد میدان شدند. جالب است که بدانید بیشتر این فعالیتها به صورت دورکاری و غیر حضوری است. تمامی کسانی که به نحوی در حال کمک رسانی هستند، حتی با کمترین امکانات میتوانند کورسوی روشنی برای رشد این جریان دانشگاهی باشند.
این فعال دانشجویی هدف از تشکیل این ستاد را افزایش روحیه و امید در میان مردم میداند و میگوید: ما میخواهیم با تعداد زیادی از دانشجویان که ماهیت جهادی کار کردن را خوب بلدند و الفبای کار به دستشان آمده، امید کشته شده را به دلهای مردم برگردانیم. حقیقت این است که این بیماری بیشتر از آنچه واقعیت داشته به دلهای مردم ترس انداخته و هیچ کس چشم دیدن چنین حال و روزی را ندارد.
صابری که اکنون دبیر یکی از جریانهای به اصطلاح جان دار دانشجویی در یزد است در خصوص اعضای این ستاد میگوید: تعدادی از دوستان ما در حال تولید محتواهایی برای رشد بذر امید در دل شهروندان و تزریق شادی و آرامش به جامعه هستند و چند روزی میشود که تمام نیروی خود را برای به ثمر رساندن این اتفاق خرج میکنند. عدهای دیگر در حال ترجمه منابع علمی انگلیسی زبان هستند که بازههای سنی خردسال تا سالمند را دربرمی گیرد.
صابری، جهادگر یزدی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه میگوید: مسئله دیگری که در حال حاضر بخشی از اعضا پیگیر آن هستند، دوبله انیمیشنها و موشن گرافیهای غیر فارسی زبان و برگردان آن به فارسی برای افزایش امید و آگاهی در بین مردم است. عدهای تخصصی در زمینه پادکست در تلاشند و بعضی از دوستان پای کار عملیات میدانی آمدند.
وی ادامه میدهد: با صحبتهایی که از سمت خیرین صورت گرفته، خوشبختانه آنها هزینه تولید و توزیع اقلام گوناگونی که برای آن برنامه ریزی کرده ایم را متحمل شدند و ما نیز وظیفه ساخت و پخش آن در سطح شهر و مناطق محروم را بر عهده گرفتیم. دانشگاه علوم پزشکی یزد به صورت جداگانه، برای بحث غربالگری در ورودی شهرها از بسیج دانشجویی درخواست کمک کرده که دانشجویان بسیجی از این طرح استقبال خوبی کردند. به این صورت که در ورودی شهر با غربالگری افراد مشکوک به بیماری و تفکیک آنها از دیگران از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری کنیم.
صابری در خصوص دیگر فعالیتهای میدانی این ستاد میگوید: قرار بر این است که تعدادی از دانشجویان در میادین شهر یا مراکز خرید حضور داشته باشند و محتواهای تولید شده که در قالب پوستر و بروشورهای آموزشی است، در بین مردم توزیع کنند و در کنار این کار به شکل عملی و مشروح، طریقه صحیح چگونه ضدعفونی کردن را آموزش بدهند. برای ادامه و استمرار فعالیتها با سپاه پاسداران نامه نگاریهایی انجام دادیم و منتظر پاسخ آنها به منظور اعلام کمک و امدادرسانی هستیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه میگوید: تعدادی از دانشجویان کدرس خوانده اند را ایفا کنند. همچنین کارگروههای نقاشی و کاریکاتورهم به ما ملحق شده است. هنرمندانی که در کنار ما هستند میتوانند در قالب تصویر به بیان مسائل مختلف برای مهار و مقابله با این مسئله فعالیت کنند. حتی در بحث آموزش مردمی تعدادی از دانشجویان علم طراحی بنر و پوستر را بالا بردند تا با انجام کار و تحویل آن به شهرداری، این سازمان دولتی نیز درتوزیع پوستر و نصب بنر کنارمان باشد.
وی میگوید: در حال حاضر تعداد کسانی که داوطلب پیوستن به این جنبش و همکاری با ستاد هستند خیلی بالاست. میزان قابل توجهی میخواهند در انجام این دست از فعالیتها دخیل و سهیم باشند و این اتفاق شوق ما را برای ادامه کار بیشتر میکند. درست است که در زمینههای درمان بحث تخصصی است و نیاز به دانشجویان علوم پزشکی است، اما در بخش طراحی کیت و پوستر یا توزیع آن تمامی دانشجویان میتوانند حضور پیدا کنند. حتی بخش زیادی از این نیروی انسانی میتواند درضدعفونی کردن اتوبوسها و مراکز شهری کمک دست باشند.
صابری در پایان با تاکید بر مشارکت حداکثری جهادگران میگوید: کار به قدری حجیم و بزرگ است که برای هر کس که نیت خیری در سر میپروراند جا باز است. حتی اعضای ستاد در یک محیط کوچک با بالا بردن سطح دانستههای خود، توانایی حفظ خانواده و نزدیکانشان را از کویید ۱۹ کسب میکنند و با این کار میتوانند کمک حال پرستاران باشند. در آخر باید به این اشاره کنم که همه ما هوش و حواسمان منعطف به شهر شده و از روستاها غافلیم. باید بگویم که در تلاش برای تولید محتواهای آموزشی برای اهالی روستا هستیم. میشود با کمکهای هرچند کوچک و وبزرگ قسمت کثیری از بار این بیماری ناشناخته را برداشت. همه ما با حفظ و رعایت بهداشت فردی و انعکاس آن به دیگران، می توانیم راهی برای نابودی کرونا ویروس را پیش بگیریم. دانشجویان جهادی هم که هیچ وقت در هیچ کاری دست خالی برنگشتند با اراده پایان ناپذیری که دارند میتوانند در جلو بردن این مسئله سهیم باشند. به امید روزی که طلوع روزنههای امید و نشستن رنگ لبخند روی لبهای ایران زیبا، ردی باشد بر غروب این اتفاق شوم.