کانادا از دیوان کیفری بین المللی خواسته است تا از برگزاری جلسه استماع مرتبط با جنایات جنگی اعلام شده علیه اسرائیل خودداری کند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از جروزالیم پست، «فرانسوا فیلیپ شامپاین»، وزیر خارجه کانادا از دیوان کیفری بین المللی خواستار آن شده تا از برگزاری جلسه استماع جنایات جنگی علیه اسرائیل خودداری کند.
کانادا در این ارتباط اعلام کرده که دیوان کیفری بین المللی صلاحیت رسیدگی به دعوای مطرح شده توسط فلسطین علیه اسرائیل را ندارد و با ارسال نامهای به دیوان این موضوع را اعلام کرده است.
پیش از کانادا نیز، برخی دیگر از کشورهای غربی از جمله مجارستان، آلمان، اتریش و جمهوری چک با ارسال نامههایی مشابه به دیوان کیفری بین المللی مدعی شده بودند که این دیوان صلاحیت رسیدگی به جنایات جنگی اعلام شده علیه اسرائیل را نخواهد داشت.
کانادا در این ارتباط مدعی شده از آنجا که کشور مستقل فلسطینی را هنوز به رسمیت نمیشناسد، لذا طرح دعوای طرف فلسطینی را در شرایطی که هنوز یک دولت نیست، به دیوان کیفری به رسمیت نخواهد شناخت.
براساس ادعای مطرح شده از سوی وزیرخارجه کانادا، در شرایطی که فلسطین هنوز یک دولت مستقل نیست، بنابراین دیوان کیفری بینالمللی نیز صلاحیت قضائی رسیدگی به درخواست آنان را ندارد.
این ادعای کانادا در حالی مطرح شده که پیش از این تشکیلات خودگردان فلسطین به نمایندگی از مردم فلسطین بیانیه رم را در سال ۲۰۱۵ امضا کرده بود و امضای این بیانیه این امکان را در اختیار امضا کنندگان قرار خواهد داد که علیه دولتها طرح دعوی کنند.
در عین حال وزیرخارجه کانادا تاکید کرده که همچنان به راه حل دو کشوری درباره فلسطین و انجام مذاکرات صلح خاورمیانه با هدف تأسیس دولت مستقل فلسطینی پای بند است.
موضع گیری جانبدارانه کانادا از رژیم صهیونیستی در شرایطی اتخاذ شده که پیشتر در آذر ماه امسال، دادستان عالی دیوان کیفری بینالمللی، مستقر در لاهه، اعلام کرده بود که میخواهد درباره ادعاهای «جنایت جنگی» اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی تحقیقاتی را آغاز کند.
پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونیستی از چهار سال پیش که مقامهای فلسطینی به دیوان کیفری بین المللی مراجعه کردند در دست بررسی بوده است.
دیوان کیفری بینالمللی تحقیقات اولیه خود درباره اقدامات رژیم صهیونیستی را از ژوئن ۲۰۱۴ آغاز کرده است. یک ماه بعد از آن جنگ دیگری در غزه در گرفت که بیش از ۲۲۰۰ فلسطینی، که بیش از ۱۴۰۰ نفرشان غیرنظامی بودند، در آن به شهادت رسیدند.