کد خبر:۸۳۲۶۶۱
گزارش |

جنگ در خط مقدم فضای مجازی / جهادگران البرزی در نبرد با کرونا کم نمی‌گذارند!

خط مقدم مبارزه با کرونا نیاز به پشتیبانی دارد و گروه جهادی منتظران صالح دانشگاه علوم پزشکی البرز برای پیشتیبانی از خط مقدم کم نمی‌گذارند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- اعظم ذوالفقاری منظری؛ * یک ویروس جهش یافته و ناشناخته این روز‌ها از شرق دور تا آن سوی مرز‌های آمریکا را درنوردیده و بخش‌های مختلفی از دنیا را با خود درگیر کرده است. تأثیر این ویروس به قدری همه گیر بوده که حتی از پوشش جدیدی برای صورت در طراحی‌های لباس دیده شده یا برخی فیلسوفان تاریخ و تمدن، به تحلیل شرایط جامعه جهانی پس از کرونا پرداخته اند. اما هرچه هست، در کشورمان باعث رخ دادن اتفاقات جالبی شده است؛ از شرکت‌های دانش بنیان که بخشی از خط تولید خود را به تولید ماسک یا مواد ضدعفونی کننده اختصاص داده اند، یا پرستاران و پزشکانی که شبانه روز در محل قرنطینه بیماران کرونا خدمت می‌کنند، یا دانشجویانی که در هسته‌های مختلف دانشجویی گردهم جمع شده اند و می‌خواهند در چرخه حل این مشکل کمک کننده باشند.

قرارگاه‌های مبارزه با کرونا در نواحی بسیج دانشجویی سراسر کشور ایجاد شده، اما دانشجویان هر دانشگاه، به شکلی خاص به این موضوع پرداخته و در این مبارزه ایفاگر نقشی شده اند.
 

گام اول؛ آموزش مردم

در دانشگاه علوم پزشکی البرز، از همان روز‌های ابتدا که اخبار رسمی از شیوع کرونا در کشورمان منتشر شد، گروه‌ها و هسته‌های علمی و جهادی برای کمک به مهار این ویروس تشکیل شد. گروه جهادی منتظران صالح بسیج دانشجویی این دانشگاه، محوریت کار مبارزه با کرونا را به دست گرفت و با قرارگاه مبارزه با کرونا در ناحیه بسیج دانشجویی همراه شد.

حسین صفری، مسئول گروه جهادی منتظران صالح در گفتگو با خبرنگار به تشریح فعالیت‌های این گروه جهادی در چند روز گذشته می‌پردازد و می‌گوید: از ساعات اولیه اعلام خبر رسمی ابتلای شهروندان ایران به کرونا، با معاونت‌های دانشجویی، بهداشتی و درمان دانشگاه ارتباط گرفتیم و با توجه به نیازسنجی‌هایی که در دانشگاه و سطح استان انجام شد، اقدامات اولیه در دستور کار قرار گرفت.
تولید ماسک

اولین اقدام این گروه، تبلیغات در فضای مجازی و رسانه‌ها بوده است. به این صورت که محتوای تأیید شده از طرف دانشگاه علوم پزشکی البرز از سوی این جهادگران در قالب‌های مختلف در فضای مجازی منتشر شد تا اگاهی بخشی لازم در این زمینه صورت گیرد.

صفری توضیح می‌دهد: تأثیر فضای مجازی بین مردم زیاد است. از روز دوم فعالیت مان را در این زمینه آغاز کردیم. در یکی از جلساتی که با معاونت بهداشتی دانشگاه داشتیم، یکی از خواسته‌های آنان از ما همین تبلیغات فضای مجازی بود.

او ادامه می‌دهد: محتوای آموزشی تحت نظر معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تأمین شده و از اعتبار کافی برخوردار است و ما همان محتوا‌ها را بازنشر دادیم. مطلبی خودمان تولید نکردیم تا مبادا از نظر علمی صحیح نباشد؛ بنابراین همه محتوا‌ها علمی و آموزشی بود.
 

توزیع بروشور در خیابان‌های کرج

مسئول گروه جهادی منتظران صالح بیان می‌کند: اقدام دیگر ما برای آگاهی بخشی و آموزش به مردم، برپای ایستگاه‌هایی در سطح شهر کرج و دیگر شهر‌های استان بود. در این ایستگاه‌ها علاوه بر ارائه محتوای آموزشی، غربالگری عمومی نیز انجام می‌شد.

او توضیح می‌دهد که معاونت بهداشتی دانشگاه از این گروه جهادی درخواست کرده بود که بخشی از نیروی آموزشی و کار برای دانشگاه علوم پزشکی تأمین کند. صفری می‌گوید: با همکاری قرارگاه مبارزه با کرونا ناحیه بسیج دانشجویی استان از بین داوطلبانی که ثبت نام برای کمپین ثبت نام کرده بودند، آموزش دادیم تا به دانشگاه علوم پزشکی استان کمک کنند.
 

گام دوم، تولید ماسک بهداشتی و محلول ضدعفونی کننده

گروه جهادی منتظران صالح تنها به آموزش و ارائه محتوای آموزشی به مردم اکتفا نکرده و بخشی از ظرفیت خود را برای تولید محلول‌های ضدعفونی دست و ماسک بهداشتی قرار داده است.
کرونا

صفری بیان می‌کند: از دانشکده‌های مختلف و استادان که تخصصی در این حوزه دارند، مشورت و راهنمایی‌های لازم را گرفتیم. فرمول‌های لازم تهیه شده و در یک هفته گذشته به دنبال تأمین مواد اولیه ماسک و محلول بودیم. از چند نهاد و ارگان و همچنین بخش خصوصی قول کمک گرفته ایم با این حال به لحاظ بودجه‌ای مشکل داریم.

وی با اشاره به اینکه بودجه محدودمان کفاف تولید این دو محصول را نمی‌دهد، می‌گوید: مذاکرات اخیری که با دانشکده بهداشت و داروسازی داشتیم به این نتیجه رسید که با تأمین بودجه از سوی دانشگاه و زیر نظر دانشکده داروسازی به تولید محلول ضدعفونی کننده بپردازیم.

مسئول گروه جهادی منتظران صالح ادامه می‌دهد: در صورت تأمین مواد اولیه با کمک خیران و سازمان‌های مردم نهاد، می‌توانیم تولید را از هفته بعد آغاز کنیم.

او می‌گوید که با تعدادی خانم خیاط برای تولید ماسک پارچه‌ای به نتیجه رسیده ایم و برای تولید محلول هم با دانشجویان هماهنگی لازم انجام شده است. همه دوستان در بسیج دانشجویی و دانشگاه تلاش می‌کنند تا این مهم به نتیجه برسد.

صفری از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی البرز تشکر می‌کند. به گفته او مسئولان این دانشگاه در حد توانایی‌های خود همکاری لازم را داشته اند، هم دانشکده‌ها و هم معاونت‌های دانشگاه و حالا خیرین باید پای کار بیایند تا در استان البرز تولید ماسک و محلول ضدعفونی کننده، به سرانجام برسد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار