کد خبر:۸۳۳۷۵۲

اگر این ۳ علامت را همزمان داشتید کرونا مثبت هستید!

رئیس سابق اورژانس بیمارستان بقیه‌‌الله (عج) با تشریح ۳ علامت بیماران کرونا گفت: این احتمال وجود دارد که نتیجه کیت کرونا، مثبت باشد اما فرد مبتلا به ویروس کرونا نباشد!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر صدرالله محمودی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه‌‌الله (عج) و متخصص طب اورژانس درباره سابقه شیوع ویروس‌‌ها در کشورهای مختلف اظهار کرد: در دنیا تعداد بسیاری ویروس وجود دارد که کروناویروس یک نوع از آنهاست؛ هر ویروس یک بیماری‌‌زایی خاص دارد.

وی ادامه داد: ویروس‌‌های آنفلوآنزا و سرماخوردگی با نامهای مختلف در فصل سرما عمدتاً شایع می‌‌شوند و ایجاد بیماری می‌‌کنند؛ در گذشته نیز اپیدمی‌‌های استانی به‌صورت اندمیک داشته‌‌ایم که با درمان و پیشگیری رفع شده‌‌اند همچنین امسال در فصل پاییز شاهد اپیدمی آنفلوآنزا تحت عنوان N1H1 بودیم که خوشبختانه مهار شد.

متخصص طب اورژانس تصریح کرد: کروناویروس نیز طیاین سال‌ها بوده است؛ در سال ۲۰۰۳ تحت عنوان بیماری "سارس" و در سال ۲۰۱۲ با نام "مرس" در آسیا گسترش یافت و سپس کنترل شد؛ کروناویروس جدید، اواخر سال ۲۰۱۹ از چین گسترش یافت و در بسیاری از کشور‌ها منتشر شده است.

آیا باید از کرونا بترسیم؟!

دکتر محمودی درباره ترس ایجاد شده نسبت به ویروس کرونا تصریح کرد: از لحاظ علمی اصلا نباید از کرونا ترسید زیرا بیماری کرونا مشابه آنفلوآنزاست؛ مراحل انتقال ویروس‌‌ها و روند درمان نیز مشابه است و حتی میزان انتشار مرگ‌‌ومیر و انتشار آنفلوآنزای H1N1 بیشتر از کرونا است اما با این وجود، آنفلوآنزا در کشورمان کنترل شد.

وی ادامه داد: آنفلوآنزا تمام سنین را درگیر می‌‌کند در حالیکه ویروس کرونا به ندرت کودکان زیر 9 سال را درگیر می‌‌کند؛ بنابراین ترسی که از کروناویروس‌‌ها ایجاد شده است، دلیل علمی و پزشکی ندارد.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اینکه کروناویروس در بین مردم سالم نباید ترسی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: بیشترین نگرانی درباره ویروس‌‌هایی مانند آنفلوآنزا و کرونا، درباره افرادی است که مشکلات زمینه‌‌ای مانند نقص سیستم ایمنی، دیابت کنترل نشده، پیوند اعضا، سرطان، بیماری زمینه‌‌ای ریوی و سن بالا دارند.

وی ادامه داد: افرادی که کرونا مثبت شده‌‌اند به‌‌خصوص افرادی که سالم و بدون بیماری زمینه‌‌ای هستند نباید به هیچ‌وجه بترسند؛ بخشی از عوامل سرماخوردگی، ویروس‌‌ها هستند که کروناویروس یکی از آنهاست بنابراین جو روانی ایجاد شده درباره کروناویروس‌‌ها باید کاهش یابد زیرا استرس یکی از عوامل تضعیف‌‌کننده سیستم ایمنی بدن است.

دکتر محمودی با بیان اینکه سرایت‌پذیری کروناویروس بر اساس آخرین نظر سازمان بهداشت جهانی مساوی آنفلوآنزا است، متذکر شد: فضایی که در جهان درباره کروناویروس ایجاد شده است ممکن است پشت‌‌پرده سیاسی و اقتصادی نیز داشته باشد زیرا به‌‌ وجود آمدن جوهای روانی و اجتماعی همیشه منتج به کشف واکسن و یک‌‌سری مسائل اقتصادی می‌‌شود.

نگاهی به تفاوت‌‌ها و شباهت‌‌های آنفلوآنزا و کرونا

دکتر محمودی درباره تفاوت‌‌های بین ویروس آنفلوآنزا و کرونا تصریح کرد: ذات بیماری‌‌های ویروسی این است که از طریق ترشحات دهان (droplet) یا از طریق هوا منتقل می‌‌شوند؛ درباره کروناویروس این راه انتقال بیشتر از طریق ترشحات است در حالیکه آنفلوآنزای H1N1 علاوه بر انتقال از طریق ترشحات، از طریق هوا نیز منتقل می‌‌شود.

وی درباره علائم کرونا خاطرنشان کرد: علائم عمومی شامل تب، درد عمومی بدن، سردرد، درد مفاصل، بی‌‌اشتهایی، آبریزش بینی، بی‌‌حالی و در برخی موارد اسهال و استفراغ از جمله علائم کرونا است؛ علائم اختصاصی که توسط پزشک تشخیص داده می‌‌شود شامل تب بالای 37.3، سطح اکسیژن خون زیر 93 درصد و تظاهراتی در سی‌‌تی‌‌اسکن ریه به‌‌همراه سرفه است.

دکتر محمودی ادامه داد: در صورت درگیری ریه بیمار با کروناویروس بر اساس تشخیص پزشک و وضعیت جسمی فرد، ممکن است بیمار بستری شود و اگر ریه خیلی درگیر نشده باشد بیمار نیاز به بستری ندارد؛ 80 درصد بیماران مبتلا به کرونا به هیچ اقدامی نیاز ندارند و فقط باید در خانه بمانند و از خود مراقبت کنند.

خطری که برخی بیماران کرونایی را تهدید می‌کند

وی خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت فردی، استحمام روزانه، مصرف دمنوش‌‌های گرم، استراحت در خانه و مصرف میوه‌‌های فصل برای افرادی که نیاز به بستری در بیمارستان ندارند، کفایت می‌‌کند.

دکتر  محمودی هشدار داد: این افراد که دچار یک عفونت کرونایی خفیف شده‌‌اند، اگر مراجعات بی‌مورد و غیرضروری به بیمارستان داشته باشند، ممکن است دچار بیماری شدیدتر کرونایی شوند بنابراین استراحت در خانه به این افراد توصیه می‌‌شود.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۶
با سلام . مطالب بسیار مفیدی بود تشکر از همه مدافعان زحمتکش حوزه سلامت
37
14
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴
خدا خیرتو بده
32
7
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
الان اونی بیماری زمینه ای داره اصلا مهم نیست؟؟؟
14
7
محمد
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۹
کسیکه بیماری زمینه ای داره باید حداکثر مراقبت رو داشته باشه ولو اینکه سنش هم پایین باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷
ممنون
بلاخره ۴ کلمه حرف حساب
2
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۸
خدا خیرت بده نصف بیشتر استرسم از بین رفت این آدما لازمن واسه جامعه
7
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۰
همه چیز گفته شد بجز سه علامت
5
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴
دادا خداییش مشکلی نداره یا کار از کار گذشته دارین روحیه میدی؟؟؟انفولانزا اینهمه کشته نمیداد اونم از جووونم تا پیر.
هرروز که از خواب بلند میشیم میگن یه مسئولی رفته پیش خدا
3
1
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۲
شما ندیدین اما امسال من جوون سی ساله بستری بودم به خاطر انفولانزا ودچار مشکل حاد تنفسی شدم هم اتاقیم که میانسال بود فوت شد چه افراد دیگه ای که ما خبر نداریم
مهرداد
۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۹
شما اصلا از آمار مرگ و میر بوسیله آنفولانزا خبر دارین ؟؟ یه جستجوی ساده کنید می فهمید هرسال چه تعداد که خیلی خیلی بیشتر از کل فوتی های کرونا تا الان هست بخاطر آنفولانزا جونشون رو از دست میدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۸
نه دیگه اون ادم به حساب نمیاد چقدر هم ما کم بیمار سرطانی و کبد چرب و اسم دارم وضعف سیستم ایمنی به خاطر عدم تغذیه صحیح و ورزش کافی نداریم اصلا
1
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۳
یه جوری میگن اونایی که مشکل زمینه ای دارن درمعرض خطرن،انگار اونا مهم نیستن،بعدشم اینایی که همه مردن همه مشکل زمینه ای داشتن؟؟!!!!
1
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۵
چرا نمی گویید امکانات پزشکی ما در حد فاجعه است ؟ کسی که کرونا داره باید بمونه تو خونه ؟ کی ازش می خواد مراقبت کنه ؟ چون برای دولت هزینه داره میگویید بمونه تو خونه ؟
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰
آخه جناب دکتر نیمه محترم این همه آدمایی که مردن که از افراد سرشناس بودن مشکل دیگ داشتن
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۷
متاسفانه دولت روحانی حاضر نیست واکسن ها و داروهای وطنی ضد کرونا را اجرا کند جان بابایی معون وزیر بهداشت در برنامه شبکه گفت سازمان بهداشت جهانی اجازه نمیدهد! اسنادی وجود دارد که نشان می دهد سازمان بهداشت جهانی زیر نظر ارتش امریکاست و اجرای هر برنامه ای بااجازه ارتش امریکاست حالا به نظر شما ارتش امریکا اجازه می دهد به ما ایرانیان که خودمان ویروس بیولوژیک کرونا را در کشورمان نابود کنیم؟! تا حالا عده زیادی از هموطنان فوت کرده اند تا کی باید منتظر سازمان بهداشت جهانی=امریکا بمانیم؟ تنها راه اینست که دولت روحانی غربگرا که خود را مکلف به اجرای برنامه های سازمان بهداشت جهانی میبیند در ایران ساقط شود انشاالله
5
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۷
بسیار ممنون بالاخره یه مقاله به دور از ترس پراکنی و نزدیک به حقیقت تونستیم ببینیم!
در کل کرونا نسبت به آنفولانزا خیلی خیلی ضعیف تر هست و اونایی که میگن آنفولانزا باعث مرگ نمیشه یه نگاهی به آمار بندازن که در سال قبل فقط در آمریکا بیش از ۷۰ هزار نفر در اثر آنفولانزا جونشون رو از دست دادن!
در کل نمیگم باید نادیده گرفته میشد ولی این حد از بزرگنمایی که شد بیشتر جنبه سیاسی و اقتصادی داشت .
5
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۵۶
واسه من که مریض شدم و پول درمان ندارم هر روزش استرسه دوست عزیز
خودم میدونم چه بلایی داره سرم میاد ولی چاره ای ندارم
با همسرم دعوا کردم که بره خونه مادرش که نفهمه مریض شدم که اگه مردم حداقل اون و بچم نگیرن.
این بود ارزوهای من واسه زندگیم؟
تو 35 سالگی پیرم
1
2
پربازدیدترین آخرین اخبار