در این حکم آمده است: مسئولیت برپایی و نظارت بر اکیپهای بازرسی سلامت مستقر در خروجی شهرهایی که لیست آن با موافقت معاون امور بهداشتی و معاون وزارت کشور نهایی شده به جنابعالی محول میشود. هر اکیپ شامل یک نفر از پرسنل بهداشتی، هلال احمر و نیروهای نظامی و دانشگاهی خواهد بود.
۱- اکیپها در خروجی شهرهای ذکر شده و مورد توافق، در محل و تعداد مناسب تشکیل گردد. علاوه بر خروجی شهرهای مورد نظر، در ترمینالها، ایستگاههای قطار و فرودگاهها نیز طبق روال قبل باید ادامه یابد.
۲- اکیپها باید مجهز به دستگاه تب سنج و امکانات اولیه تشخیص بوده، بروشورها و مطالب آموزشی نیز جهت کسانی که بیمار تشخیص داده نمیشوند، جهت تذکرات لازم و اعمال دستورالعملهای ضروری باید داده شود. موارد آموزشی جهت افراد مشکوک و همراهانشان طبق پروتکلهای ایزولاسیون میباشند.
۳- افراد مشکوک و یا بیمار سریعاً به اولین ایستگاه قرنطینه منتقل و با نظر پزشک معالج مستقر تعیین تکلیف شوند. بلاتکلیفی افراد مشکوک و یا احتمالاً مبتلا مهمترین عامل در شیوع بیماری است که باید مورد توجه قرار گیرد. ثبت مشخصات فرد مشکوک و مبتلا، همچنین مشخصات وسیله نقلیه در سامانه و ردیابی توسط پرسنل بهداشتی منطقه ضروری است.
اطلاعات مربوط به این گونه موارد هر روزه توسط سامانه باید به ستاد مستقر در وزارت بهداشت منتقل گردد.
۴- در صورت هرگونه مقاومت و یا ایجاد درگیری افراد مشکوک و یا مبتلا مسئولیت برخورد قانونی و پیگیریهای مورد نیاز به عهده پرسنل نظامی و انتظامی و ضابطین قضائی عضو اکیپ است و همکاران بهداشتی و هلال احمر حق هیچ گونه درگیری و مقابله با مردم را ندارند.
۵- در صورتی که افزایش اکیپها و یا شهرهای مورد نظر ضرورت داشت از طریق ستاد استانی و استانداران به ستاد مرکزی اعلام و سپس روزانه به جنابعالی ابلاغ خواهد شد.
۶- لازم است، مسئولین هلال احمر استانی با هماهنگی معاونین بهداشت و درمان، دانشگاهها سرکشیهای مستمر به اکیپهای مستقر در خروجی شهرهای استانها داشته باشند.
۷- شروع عملیات و استقرار اکیپها از پس فردا سه شنبه مورخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۸ و با اعلام قبلی صورت گیرد.