کد خبر:۸۳۶۳۱۱

شهبازی: دولت استقراض از صندوق بین‌المللی پول را بدون تصویب مجلس پیش می‌برد / ضرورت هوشیاری نمایندگان مجلس

دبیر کل اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی بر ضرورت هوشیاری نمایندگان مجلس در مقابل تصمیم دولت برای استقراض از صندوق بین المللی پول تاکید کرد.

دولت استقراض از صندوق بین‌المللی پول را بدون تصویب مجلس پیش می‌برد/ ضرورت هوشیاری نمایندگان مجلس

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» محمدصادق شهبازی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتگوی زنده تصویری با موضوع کرونا و ابعاد مختلف درخواست وام از صندوق بین‌المللی پول که به همت اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در صفحه اینستاگرامی این اتحادیه برگزار شد گفت: ایران از سال ۹۳ و در اوج تحریم روابط خود را با صندوق بین المللی پول مستحکم کرد و صندوق برای اولین بار نسخه‌هایی را برای اقتصاد کشورمان ارائه داد و این درحالی بود که ما منابعی از آن‌ها نگرفته بودیم. به هر روی یکی از تبعات اجرای نسخه صندوق بین المللی پول تعطیلی مسکن مهر و رکود افسار گسیخته بود.

وی با بیان اینکه توصیه‌های صندوق بین المللی پول به گونه‌ای نیست که کشور رشد اقتصادی داشته باشد افزود: مساله ما این است که با گرفتن وام از صندوق بین‌المللی پول اولا به این کار عادت می‌کنیم و دیگر اینکه ما شناختی از سیاست‌گذاران خودمان داریم مبنی بر اینکه سیاست گذار ما فقط و فقط در شرایط بحرانی حاضر است اصلاحات اقتصادی انجام دهد و هزینه آن را بپردازد.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به اینکه خروجی استقراض از کشور‌های خارجی در دهه ۷۰ اوضاع آشفته سال‌های پایانی دولت آقای هاشمی بود، گفت: نسل امروز فقط اتفاقات آبان سال ۹۸ را تجربه کرده و ندیده که در زمان آقای هاشمی به خاطرگرفتاری باز پرداخت وام‌های خارجی مدام در جا‌های مختلف شورش می‌شد و کشور با تورم افسار گسیخته روبه‌رو بود.

شهبازی با بیان اینکه استقراض از صندوق بین المللی پول به غیر از سطح اقتصادی یک سطح اقتصاد سیاسی هم دارد که به وابستگی و عادت کردن آقایان به گرفتن نسخه از این صندوق برمی گردد، تصریح کرد: سوال این است که اگر صندوق بین المللی پول هم بدون هیچ گونه دخالتی به ایران وام بدهد ما چگونه می‌خواهیم این وام را دریافت کنیم؟ پاسخ این است که باید از طریق آن ساز و کاری که در مورد آن با اتحادیه اروپا صحبت کرده ایم وارد شویم، اما واقعیت این است که اگر این سازوکار با مشکل مواجه شود برای عملیاتی شدن آن باید با FATF را فعال کنیم و این یعنی یک بازی دو سر باخت.

وی با اشاره به اینکه دولت گرفتن وام از صندوق بین المللی پول را بدون تصویب مجلس پیش برد، افزود: مدل آقای روحانی و لاریجانی اینگونه است که آن‌ها عادت کردند که نظام تدبیر در کشور متلاشی شود و کنار برود تا وقتی اوضاع به بن بست رسید به یاد ولایت فقیه بیفتند و نامه بنویسند و بگویند در اینجا کشور دچار بن بست شده و چاره‌ای نیست و تنها را پیشبرد فلان ماجرا است.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی با تاکید بر اینکه باید بر عواقب گرفتن وام از صندوق بین المللی پول و اتفاقی که دارد در نظام تصمیم سازی کشور می‌افتد فکر کنیم گفت: امسال نیز دولت در لایحه بودجه تغییری در مالیات‌ها ایجاد نکرد و از طرفی به خاطر کرونا مالیات‌ها را به تعویق انداختند با این وجود این سوال این است که ما می‌خواهیم مملکت را چگونه اداره کنیم. به هر روی مهمتر از ماجرای کرونا واقعیت پسا کرونا و واقعیت اقتصادی است که از اردیبهشت ماه به بعد با آن مواجه هستیم.

شهبازی با بیان اینکه گرفتن وام از صندوق بین‌المللی پول سیستم اقتصادی کشور را وابسته می‌کند و از طرفی اگر بخواهیم از طریق سازوکار اتحادیه اروپا این وام را بگیریم به اروپا هم وابسته‌تر می‌شویم، افزود: دولت در داخل کشور عادت کرده اصلاحات انجام ندهد با این وجود اگر دستشان هم برای گرفتن وام‌های خارجی باز شود دیگر هیچ چیز از اقتصاد مملکت باقی نمی‌ماند.

وی از صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی به عنوان ۳ نهاد استعماری نام برد و افزود: اوضاع آشفته اقتصادی در دهه نود میلادی و دهه اول قرن حاضر نتیجه سیاست‌های این نهاد‌ها است به گونه‌ای که این نهاد سیاست‌های خود اقتصاد دنیا را نابود کردند. با این وجود ما امروز می‌خواهیم این تجربه شکست خورد را با این رویه که یاد گرفته ایم سیستم تصمیم سازی را دور بزنیم و یاد گرفته ایم وقتی کشور به بحران برسد بعد یاد ولایت فقیه بیفتیم دوباره تجربه کنیم.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: با بودجه‌ای که برای سال ۹۹ بسته شده اگر اواسط سال با کسری بودجه مواجه شویم آن وقت مجبور می‌شویم که وام خارجی بگیریم و مجبور می‌شویم به هر شرایطی که آن‌ها می‌گویند گردن بگذاریم و این در حالی است که تحریم، کرونا و بی تدبیری داخلی هم در کشور وجود دارد.

شهبازی تصریح کرد: ۲ سال است که می‌خواهند در کشور تابستان داغ درست کنند و شورش به راه بیاندازند، اما در سطح اقتصاد کلان و تحریم‌ها نتوانسته اند این ماجرا را پیش ببرند با این وجود در حال حاضر که موضع کرونا پیش آمده می‌خواهند کشور را به سمت وابسته شدن به فضای وام گرفتن از خارج پیش ببرند و ما نیز متوجه عواقب این ماجرا نیستیم. به هر روی صندوق برای ما یک موجود جدید و فرشته‌ای که آمده برای ما کاری انجام دهد، نیست بنابراین ما باید به تجربیات گذشته خود و تجربیات کشور‌های دیگر رجوع کنیم، ولی متاسفانه هنوز این عقلانیت در سیاست گذاران ما به وجود نیامده و حافظه تاریخی مردم نیز در خیلی از موارد کوتاه بوده است.

وی با بیان اینکه در بحران ونزوئلا و اوکراین صندوق بین المللی پول نقش محوری داشته افزود: نسخه‌ای که صندوق بین‌المللی پول به ما می‌دهد یک سطح ماجرا است، اما یک سطح دیگر این است که ما با این کار نظام عقلانیت و تدبیر را در کشور متلاشی می‌کنیم، چون دیگر خودمان فکر نمی‌کنیم. به گونه‌ای که در حوزه فرهنگی سند ۲۰۳۰ را به ما می‌دهند و در حوزه اقتصادی هم از صندوق بین‌المللی پول نسخه میگیریم و این ماجرا ته ندارد. به هر روی وقتی دولتی داشته باشیم که خودش نمی‌تواند در هیچ حوزه‌ای تصمیم گیری کند این دولت مجبور خواهد شد که از نهاد‌های بین المللی نسخه بگیرد و این در حالی است که این نهاد‌ها منافع کارتل ها، تراست‌ها، شرکت‌های بزرگ بین المللی و دولت های بزرگ را تامین می‌کنند.


دبیر کل اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی با تاکید بر اینکه دریافت وام از صندوق بین المللی پول باید با تصویب مجلس انجام شود، اما آقایان می‌خواهند از این فرصت که نمیتوانند مجلس را تشکیل دهند استفاده کنند، گفت: سوال این است که شورای نگهبان چگونه می‌تواند تشکیل جلسه دهد، اما نمایندگان مجلس نمی‌توانند؛ بنابراین ما احساس می‌کنیم یک جای کار می‌لنگد.
 
شهبازی بر ضرورت هوشیاری سیستم تصمیم گیری کشور و نمایندگان مجلس تاکید کرد و افزود: اگر قرار باشد از صندوق بین المللی پول هم استقراض کنیم این استقراض باید از سازوکار قانونی انجام شود.
 
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار