بسته پیشنهادی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف پیشگیری از ویروس کرونا جهت ایمن سازی محیط و حفظ سلامت پرسنل شاغل ارائه شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ همه گیری ویروس کرونا قبل از هرچیز یک فاجعه انسانی بزرگ است و تا امروز صدها هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است و از سوی دیگر شیوع بیماری سبب تعطیلی بنگاههای اقتصادی در سراسر جهان شده و همه کشورها را در آستانه رکودی کمرشکن قرار داده است.
همانگونه که سیستم بهداشت و درمان به صورت شبانه روزی و قهرمانانه به ارائه خدمات پرداخته و سعی در کاهش هزینههای انسانی این بیماری دارد، مدیران و سازمانها نیز باید با استفاده از روشهای خلاقانه در عین حفظ سلامتی پرسنل از تبعات اقتصادی این بیماری بر کسب و کار خود و چرخه اقتصادی جامعه بکاهند. در این راستا جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به یاری سازمانها آمده و با ارائه خدمات متنوع سعی دارد به ادامه فعالیت ایمنتر و کم خطرتر بنگاههای اقتصادی کمک کند.
ارزیابی و غربالگری و معاینه پرسنل سازمان ها، کارخانجات و ادارات با توجه به شیوع بیماری کرونا و لزوم غربالگری و درمان مبتلایان و فاصله گذاری هوشمند؛ جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در نظر دارد با بهره گیری از ظرفیت مرکز امداد کلینیک خود، خدمات معاینه و غربالگری پرسنل سازمان ها، کارخانجات و ادارات را در دستور کار قرار دهد تا بدین وسیله امکان فعالیت سالم و ایمن کارکنان سازمانها مهیا شود.
تیم امداد کلینیک شامل پزشک و پرستار در محل سازمان به غربالگری و معاینه پرسنل مطابق آخرین پروتکلهای استاندارد ستاد مرکزی مبارزه با کرونای وزارت بهداشت و اخذ تصمیمات بالینی میپردازد. در صورت نیاز طبق نظر پزشک، پرسنل معاینه شده تحت نمونه گیری یا بررسیهای تصویربرداری قرار گرفته و در موارد لازم به بیمارستان یا آزمایشگاه تخصصی ارجاع و برای ادامه مراقبت هدایت میشوند. این خدمت در بازههای مختلف متناسب با حوزه فعالیت سازمان قابل تکرار و پیاده سازی است.
عملیات تخصصی ضدعفونی توسط مرکز HSE ضدعفونی محیط و فضاهای کاری یکی دیگر از ارکان مهم حفظ ایمنی و سلامت کارکنان میباشد. مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) جهاد دانشگاهی در راستای کنترل و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا با بکارگیری کارشناسان مجرب بهداشت محیط و (HSE) خدمات ضد عفونی، گند زدائی و ویروس کشی فضاهای کاری و عمومی ادارات، کارگاهها و کارخانجات، بیمارستانها و کلینیکها را در دستور کار قرار داده است. تیم (HSE) با توجه به آخرین پروتکلهای استاندارد جهانی بنا به درخواست بنگاههای اقتصادی در اسرع وقت اقدام به ضدعفونی محیطهای کاری مینماید.
پایش و مراقبت موارد مشکوک با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و افراد در معرض خطر کرونا در کشور از یک سو و سیاستهای کشوری کاهش بار بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستانها و مراکز درمانی، مراقبت و پایش موارد مشکوک به کرونا و یا مبتلایان تحت قرنطینه خانگی از اهمیت به سزایی برخودار است. بر اساس آمارهای جهانی بیش از ۸۰ درصد مبتلایان عفونت ویروسی کرونا نیاز به بستری در بیمارستانها ندارند و تنها با پایش، خودمراقبتی و رعایت اصول بهداشتی و خود قرنطینگی و درمان علامتی در منزل تحت نظر پزشک بهبود مییابند.
چک لیستها و فرمهای طراحی شده در سامانه ۱۲۳corona.com شرایط را برای طی دوره قرنطینه و خودمراقبتی بیماران و افراد مشکوک در منزل با سهولت و به صورت ایمن مهیا میکند. از طرف دیگر سپری کردن دوره قرنطینه تحت نظارت پزشک، به بیمار و خانواده وی اطمینان میدهد که شرایط کاملا تحت نظر بوده و طبق پروتکلهای استاندارد بیمار پایش و مراقبت میشود. در این سامانه آموزشهای لازم برای مقابله با ویروس کرونا و خودمراقبتی نیز در دسترس کلیه افراد میباشد.
سلامت روان در بحران و مشاوره تخصصی سلامت روان استرس ابتلا به بیماری کرونا و یا تبعات اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن میتواند سلامت روان افراد جامعه را به خطر اندازد. قرنطینگی و تنهایی طولانی مدت سالمندان، اقامت طولانی مدت زوجین در منزل، تعطیلی مدارس و حضور مستمر فرزندان در محیط خانه، همگی سبب افزایش تنش و بروز حالتهای افسردگی و پرخاشگری شده است.
مرکز سلامت روان رویین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای مسئولیت اجتماعی و همگام با سیاستهای کلی ستاد ملی کرونا و کمک به آرامش بخشی روانی جامعه اقدام به ارائه خدمات مشاوره رایگان از جمله مشاوره مدیریت استرس و اضطراب فردی، مشاوره مدیریت روانی کودکان در فضای بحرانی، مشاوره مدیریت استرس سالمندان نموده است.